Hirdetés

Huawei Experience: Lipstick bemutató

A Huawei FreeBuds Lipstick rendkívül egyedi kialakításával messze túlmutat az egyszerű tartozékok kategóriáján. Valódi divatkiegészítő a vezetékmentes fülhallgatók minden elvárható funkcionalitásával.

A Huawei nagy hangsúlyt fektet a tartozékok és kiegészítők esztétikájára, és igyekszik olyan alternatívákat kínálni, amelyek túlmutatnak a puszta funkcionalitáson. Természetesen minden gyártó törekszik a forma és a funkció harmóniájának megteremtésére, ami főleg a viselhető eszközök esetében kiemelten fontos. „Nem a legcsinosabb, a színe sem az igazi, de szuperpontos a mozgáskövetés/kiváló a frekvenciaválasz és a zajszűrés.” Mondta nagyjából soha egyetlen nő sem.


[+]

Véletlenül sem indikálom, hogy a nők (és nyilván mindenki, aki annak érzi magát) a tényleges igényeiknek kevésbé megfelelő, gyengébb ár/érték arányú vagy alacsonyabb funkcionalitású termékeket választana pusztán csak azért, mert a megfelelő eszköz színe két árnyalattal arrébb van a jógaszettjük tónusától, de nagyon el tudja rontani az élményt, ha a termék jó, de valamiért nem igazán tetszik. Viseltem én is tökéletesen funkcionáló fülhallgatót, és minden percét utáltam, egyrészt azért, mert egy idő után nyomta a fülem, másrészt baromi ronda színe volt. Ez utóbbi őszintén szólva jobban zavart, mert nyomni csak egy óra után kezdett, de a színét minden időpillanatban ugyanolyan rondának láttam.


[+]

A Huawei viszont igyekszik kompromisszummentes, dedikáltan az esztétikumra és külső megjelenésre fókuszáló eszközöket kínálni, ilyen a FreeBuds Lipstick is, ami legalább ugyanannyira egyedi divatkiegészítő, mint funkcionális hordható okoseszköz. Ami diszkréten illatosított, ékszerdobozra emlékeztető csomagolásban érkezik. A koncepció nagyon konzisztens, a termék pedig egyetlen aspektusból sem esik ki a neki kreált szerepekből. Mindent tud, amit mondjuk egy FreeBuds 4, mert technikailag az is, csak az egyik legrégebbi kozmetikum formájában; ti. az ajkak színezése és kiemelése már az ókori Mezopotámiában és Egyiptomban is trendi volt, úgy 4-5000 évvel ezelőtt.


[+]

Mivel a FreeBuds Lipstick egy FreeBuds 4 egyedi dizájnnal, a képességeik, a fülhallgatók kialakítása és hangminőségük értelemszerűen nem tér el egymástól. Én, mint kisebb fülkagylóval rendelkező felhasználó, rendkívül kényelmesnek és stabilan illeszkedőnek találtam az ultrakönnyű (4,1 gr), Chanel-vörös füleseket, az érintésvezérlés nagyon reszponzív és a Huawei ökoszisztémáján belül teljes mértékben testreszabható. Személy szerint kedvelem az illeszték nélküli, nyitott earbud kialakítást, noha passzív zajszűrés nélkül a környezeti hangok aktív szűrése sem lesz olyan hatékony. Cserébe telefonálás közben hallom magam és nem a furcsa tekintetekből jövök rá a közért kellős közepén, hogy már a szomszéd kerület is értesült róla, mit tervezek főzni.


[+]

Nagyon zajos környezetben ne várjunk teljes szeparációt, de az otthoni vagy irodai, jellemzően középtartományú zajokat maradéktalanul eliminálja a rendszer. Telefonálás közben viszont a zsúfolt környezet sem okoz problémát, a mikrofonok zajszűrése hatékonyabb, a beszélgetés hangminősége pedig magasabb a kategóriaátlagnál, és akkor sem kell pánikba esni, ha elered az eső, annyit még pont kibír az IPx4-es védelem.

[+]

Az 5.2-es Bluetoothon (AAC és SBC kodektámogatással) kapcsolódó fülesek ANC-vel 2,5 órát bírnak önerőből, zajszűrés nélkül pedig 4 óra üzemidőt biztosítanak, amit a töltőtokkal összesen 22 órára tolhatunk ki. A fülhallgatók fél óra alatt töltődnek fel teljesen, ez egy rendes arctisztítás és egy pihentető fátyolmaszk, a tok pedig kábellel csatlakoztatva egy óra alatt készül el. A töltöttséget a tok esetében a Type-C port mellett látható LED jelzi, a fülhallgatókét pedig az arany színű foglalaton található indikátor.

A FreeBuds Lipstick dizájnja nagyon különleges, a rozsdamentes acél anyaghasználat kifinomult, a megmunkálás kifogástalan, a fekete és rózsaarany prémium összhatást biztosít, a fülesek könnyűek és kényelmesek, összességében pedig rendkívül kompakt és kellemes fogású az egész termék. A mágneses rögzítés érzetre egyrészt tényleg olyan, mint a prémium, luxus kategóriás rúzsok esetében, másrészt nagyon stabilan zárja a tokot és fogja a fülhallgatókat, esélytelen, hogy táskában vagy zsebben kinyíljon. A különleges kialakítás miatt viszont csak egyféleképpen tudjuk visszatenni a töltőtok tetejét, és a füleseket is a megfelelő helyre kell visszapakolni, hogy működjön a dolog, noha fordítva is stabilan ülnek a helyükön, csak nem fogjuk tudni rátenni a tetejét.


[+]

A Huawei FreeBuds Lipstick lényegében egy FreeBuds 4 különleges kivitelben, egyedi, jellegzetes dizájnnal, az ára pedig tükrözi, hogy a funkcionalitáson kívül a megjelenés is egyenrangú hozzáadaott értéket képvisel. Nem pusztán egy vezetékmentes fülhallgató, hanem állásfoglalás (úgynevezett statement darab) és teljes értékű stíluskiegészítő. A divatnak pedig ára van, az esztétikumnak és egyediségnek pedig értéke, amennyiben pont sajátunknak érzzük az adott stílust. Mindez a FreeBuds Lipstick árcéduláján 89 ezer forintban manifesztálódik.

Azóta történt

Előzmények