Nokia Steel és Body+ - skandináv minimalizmus, francia elegancia

Nem kizárólag a Withings Activité újrabrandelését hajtotta végre a Nokia, a társalkalmazás és a dizájn is fejlődött a legutóbbi találkozás óta.

Body+ mérleg

A Body+ csomagolása és megjelenése hasonlóan visszafogott, a formaterv egyszerű és funkcionális, bár egy mérleg esetében nehéz lehet vagánykodni, ha nem óhajtanak a rendeltetésszerű használat rovására menni a dizájn miatt. Nem tudom, mikor találták ki az ipari formatervezők, hogy a legjobb felület, főleg egy mezítláb használandó mérleg esetében a sík, texturálatlan üveg, de azt nekik is be kellene látni, hogy nem egy életbiztosítás. Mindegy, ez a trend, meg jól is néz ki, bár szenzorokat valószínűleg nagyobb tapadású felületbe is lehetne integrálni, mert ez így baromira nem praktikus, de legalábbis potenciálisan életveszélyes.


[+]

A mérleget szintén a társalkalmazásban regisztrálhatjuk, ahonnan WiFi-re köthető, így automatikusan szinkronizálja a mért adatokat az appal. A mérőfelület sötétkék, vagy fehér, ez választható, a szenzorok pedig szabályos keresztet képeznek. A dobozban található lábacskák a mérési pontosságot segítik azzal, hogy pozicionálják a felhasználót, ha hülyén, mondjuk aszimmetrikusan, vagy egyenlőtlen terheléssel állna a felületre. Alul kizárólag az elemfedél látható, amit kinyitva instant 4 darab AAA ceruzaelemet találunk, fölötte pedig ott az egyetlen kezelőszerv, amivel aktiválhatjuk, illetve gyári állapotba hozhatjuk az eszközt.

Fehérben szerintem mutatósabb.
Fehérben szerintem mutatósabb. [+]

Az információkhoz nem csak az alkalmazásból jutunk, a Body+ egy nagykontrasztú, 60 x 40 milliméteres, 128 x 64 pixel felbontású megjelenítőt is kapott, ami grafikus formában is képes adatokat közölni. A kijelző terhelésre aktiválódik, dinamikusan mutatja a tömeget, illetve azokat a paramétereket, amelyeket az alkalmazásban kértünk. Az időjárás előrejelzést mondjuk nem kértük, de az is van. És aránylag pontos is, bárhonnan is szedi az infót. A szenzorok 5 és 180 kilogramm között képesek 100 grammos pontossággal érzékelni a tömeget, összesen nyolc felhasználó esetében, akiket mellesleg automatikusan felismer. Vízállóságról, vagy IP minősítésről nincs szó, úgyhogy lehetőleg ne a fürdőben helyezzük el. Többek között azért sem, mert a háztartási balesetek jelentékeny hányada a fürdőszobában történik, pláne, ha önsorsrontó módon, vizes lábbal sík üvegfelületekre lépkedünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Bemutatkozott a 3G képes Nokia 3310

  A HMD Global nagyon igyekszik, hogy vonzóvá tegye a klasszikusnak számító 3310 újragondolt változatát, több-kevesebb sikerrel. A 3G képesség mindenesetre jobb ötletnek tűnik, mint az új csomagolás.

 • A Nokia 8 is remek konstrukció

  Mármint a hétköznapi fizikai behatásokkal szemben ellenálló, a többi pedig a részletes teszt során derülhet ki.

 • Újra kapható lesz a Withings Steel HR

  Csak most már Nokia Steel HR néven rendelhető elő a Nokia Steel eggyel komolyabb felszereltségű variánsa.

 • Engedélyszámot kapott a Nokia 6 (2018)

  A kínai Hírközlési Hatóság sok egyebet nem árul el, leszámítva a modellszámot, ami az egyik első 2018-ban bemutatni kívánt Nokia mobilt jelöli.

Előzmények

 • Samsung Gear S3 - második kör

  A Gear S3 továbbviszi az elődmodell érdemeit, a tekerőgyűrű további funkciókkal bővült, az ergonómia és a megjelenés kifinomultabbá vált, nem utolsó sorban pedig a hardver is fejlődött.

 • Xiaomi Mi Band 2 - aktivitásmérő, kicsit bonyolultabban

  Pulzusszám mérő és kijelző is került az új Mi Bandbe, mégsem lett az alapvető aktivitáskövetésre kitalált karperec drága. Leteszteltük.

 • Samsung Gear Fit 2 - szerintem valami követ

  A Samsung első okos-fitnesz karkötő-órájának továbbfejlesztett változata érdemben csak egy, de annál lényegesebb ponton tér el elődjétől, ez pedig a beépített GPS, ami kényelmesebbé teszi a használatot.

 • Huawei Band / Honor Zero - amennyi kell

  Itthon Huawei Band néven kapható a kínai cég minimalista, alapvetően nőknek ajánlott okosórája, ami elérhető áron nyújt pont annyit, amennyit kell neki.

Hirdetés