Nokia Steel és Body+ - skandináv minimalizmus, francia elegancia

Nem kizárólag a Withings Activité újrabrandelését hajtotta végre a Nokia, a társalkalmazás és a dizájn is fejlődött a legutóbbi találkozás óta.

Összegzés

Összefoglalva a Health Mate alkalmazás ugyanolyan letisztult, funkcionális és esztétikus, mint a Nokia Steel, a Note8-ra gyakorolt akkumulátorterhelése pedig elhanyagolhatónak tűnt állandó kapcsolat mellett is. Az értékek átlátható formában, értelemszerűen jelennek meg számadatok és grafikonok formájában; a különböző képességű eszközökkel, vagy a Nokia már-már célhardvereivel való kombinációs lehetőségek pedig számos paraméter nyomonkövetését is lehetővé teszik, ami igen komplex képet biztosít rólunk magunknak. Meg az orvosnak, ha éppen elküldjük neki az eredményeinket, de ehhez a Nokia Steelnél ugye fejlettebb eszközre lesz szükségünk. Mondjuk egy Body Cardiora és egy Steel HR-re. Hogy lásson is valamit, azon kívül, hogy nem mozgunk eleget és ennek tetejébe aránylag sok körömpörköltet fogyasztunk.


[+]

A Withings Activtéhez képest eszközölt szoftveres fejlesztések és fizikai dizájnváltás ellenére a Nokia Steel ára jelentősen mérséklődött, és a kissé csalódást keltő androidos Nokia készülékekkel ellentétben, itt megint beüt a Nokia érzés, pedig olyan baromi sok mindent nem tud a Steel, de azt üzembiztosan, kifogástalan minőség és megjelenés mellett, a skandinávokra jellemző minimalista funkcionalizmussal, ami önmagában is képes esztétikai értéket képviselni. A Nokia Steel jelenleg 40 ezer pénzbe kerül a Speedshopnál, ami sokkal kevesebb, mint, amikor még Withings Activité-nek hívták, de alapvetően sok, ha azt vesszük, hogy a Steel kizárólag lépésszámot és alvást képes monitorozni, meg bármilyen tevékenységet, amit sportolásnak vél. Ezeket viszont önállóan. Ettől függetlenül mégis kap egy tetszett plecsnit, főleg a minőségi, hölgyek számára is (főleg fehérben) tökéletesen megfelelő kivitel és majdnem hibátlan társalkalmazás miatt. A fentebb részletezett, egyébként egyáltalán nem súlyos hiányosságokon kívül a Nokia elég potens keretet állított össze a termékportfóliójához, aminek a Steel egy igencsak alapszintű darabja. Mondjuk egy tétlenségi figyelmeztetés még éppen elférne.


[+]

Azért, ha komolyabban gondoljuk az aktív életmódot, érdemes komolyabb eszköz után nézni, de önmagában már néhány alapadat figyelemmel kísérése is hasznos és motiváló lehet, mindezt pedig a formatervnek köszönhetően nagyjából észrevétlenül biztosítja a Steel, ami maximum az edzőteremben mutat kissé túl szofisztikáltnak a szituációhoz képest, bárhol máshol viszont teljesen kontextusban van. A Body+ 30 ezer forintba kerül, ez alapvetően soknak tűnik egy mérlegért, noha a mellékelt alkalmazás és a köré építhető ökoszisztéma valóban alkalmassá teszi a kitűzött célok elérésének tényleges támogatására. Azzal együtt, hogy a legtöbb edzőteremben már rendelkezésre áll hasonló berendezés a progresszió nyomon követésére. Feltesszük ugyanis, hogy valamiféle aktivitás is kíséri a testtömeg összetétel iránt való fokozott érdeklődést. A tetszett plecsni azért érvényes a Body+-ra is, ha valóban ilyesmire van szükségünk, ízléses megjelenésű, pontosnak tűnő, minőségi holmi, viszont az alkalmazástól ezen a téren több támogatást várnánk el az eredmények értelmezéséhez, esetleg javaslatokat a kedvezőtlen értékek korrigálására, lehetőleg ráadásul magyar nyelven. Ha már.

Nokia Steel

AliceWake

A tesztkészüléket a Speedshop küldte el nekünk, vásárláshoz kérem kattintson ide!

A cikk elkészítését a TelenorHipernet Blog támogatta, ahol további mobilos érdekességekről lehet olvasni.

Azóta történt

 • Bemutatkozott a 3G képes Nokia 3310

  A HMD Global nagyon igyekszik, hogy vonzóvá tegye a klasszikusnak számító 3310 újragondolt változatát, több-kevesebb sikerrel. A 3G képesség mindenesetre jobb ötletnek tűnik, mint az új csomagolás.

 • A Nokia 8 is remek konstrukció

  Mármint a hétköznapi fizikai behatásokkal szemben ellenálló, a többi pedig a részletes teszt során derülhet ki.

 • Újra kapható lesz a Withings Steel HR

  Csak most már Nokia Steel HR néven rendelhető elő a Nokia Steel eggyel komolyabb felszereltségű variánsa.

 • Engedélyszámot kapott a Nokia 6 (2018)

  A kínai Hírközlési Hatóság sok egyebet nem árul el, leszámítva a modellszámot, ami az egyik első 2018-ban bemutatni kívánt Nokia mobilt jelöli.

Előzmények

 • Samsung Gear S3 - második kör

  A Gear S3 továbbviszi az elődmodell érdemeit, a tekerőgyűrű további funkciókkal bővült, az ergonómia és a megjelenés kifinomultabbá vált, nem utolsó sorban pedig a hardver is fejlődött.

 • Xiaomi Mi Band 2 - aktivitásmérő, kicsit bonyolultabban

  Pulzusszám mérő és kijelző is került az új Mi Bandbe, mégsem lett az alapvető aktivitáskövetésre kitalált karperec drága. Leteszteltük.

 • Samsung Gear Fit 2 - szerintem valami követ

  A Samsung első okos-fitnesz karkötő-órájának továbbfejlesztett változata érdemben csak egy, de annál lényegesebb ponton tér el elődjétől, ez pedig a beépített GPS, ami kényelmesebbé teszi a használatot.

 • Huawei Band / Honor Zero - amennyi kell

  Itthon Huawei Band néven kapható a kínai cég minimalista, alapvetően nőknek ajánlott okosórája, ami elérhető áron nyújt pont annyit, amennyit kell neki.

Hirdetés