A Nokia 8 is remek konstrukció

Mármint a hétköznapi fizikai behatásokkal szemben ellenálló, a többi pedig a részletes teszt során derülhet ki.

Zack munkája alapvetően azért releváns, mert azon kívül, hogy technikailag valóban jó minőségű anyagot készít, kialakított egy sztenderdizált teszteljárást, ami laborkörülmények között képes modellezni az átlagos, mindennapi felhasználásból eredő potenciális sérüléseket és károkat. Az általa tesztelt modellek változatossága és mértéke olyan volument ért el, ami tökéletesen alkalmassá teszi az egyes készülékek állandó és viszonylag esetlegességektől mentes összehasonlíthatóságra. Így, főleg a csúcsmodellek és egyes, kiemelt érdeklődésre számot tartó eszközök esetében releváns információt biztosít a leendő felhasználóinak. Ezért voltunk kíváncsiak például, hogy bírja a gyűrődést a Nokia 8.

Mellesleg kiválóan, ahogy az eddigi, HMD által gyártott Nokia modellek is. Attól függetlenül, hogy szoftveres szinten felfedeztünk hiányosságokat, főleg az optimalizálás területén, minden eddig nálunk járt Nokia modellről megállapítottuk, hogy a kivitelezés, mármint fizikailag nem nagyon kifogásolható. A felhasznált anyagok és az összeszerelés minősége valóban méltó a névadó gyártó mobiltörénelemben elfoglalt pozíciójához.


[+]

A Nokia 8 ismét egy átgondolt konstrukció lett, a 6000-res referenciaszámú alumínium ötvözetből készült és burkolat kiemelkedő szerlezeti integritást mutat, noha az iPhone 6 Plus mást mutatott. A fém hátlap viszont annak rendje és módja szerint lényegesen érzékenyebb a karcokra, mint egy üveg megoldás, cserébe valószínűleg kevésbé viseli meg egy esetleges esés. A Gorilla Glass 5 keménysége megfelel az elvárásoknak, Mohs-6 szinten viszont könnyű komoly kárt tenni benne. A Zeiss márkanévvel fémjelzett hátlapi kamerarendszer panelje viszont üveg, ami a szenzorokat és a LED segédfényt is védi, utóbbiak általában plexi borítást kapnak, a Nokia viszont nem spórolt. A Nokia 8 tehát, a hátlap anyagjellemzőkből eredő sérülékenységét leszámítva ismét jól összerakott szerkezetnek bizonyult.

Előzmények

  • Nokia Steel és Body+ - skandináv minimalizmus, francia elegancia

    Nem kizárólag a Withings Activité újrabrandelését hajtotta végre a Nokia, a társalkalmazás és a dizájn is fejlődött a legutóbbi találkozás óta.

  • Nokia 6 - ötről a hatra

    A Nokia 6 sok mindenben megismétli 5,2 hüvelykes fivére tulajdonságait, ám szerencsére javít annak néhány bakiján, jókora többletköltség árán. A legtöbbet multimédiában nyújtja a vásárlónak.

  • Nokia 5 - ötlettelen

    A HMD jelenleg elérhető szériájának középső tagja vegyes teljesítményt nyújt, kétségkívül vannak erősségei, de a hiányosságok sajnos hangsúlyosabbak, mint a pozitív tulajdonságok.

  • Nokia 3 - valaki most finntorog

    Symbian, MeeGo, Windows Phone és most Android: megtalálta-e a Nokia az ideális okosplatformot és a Lumiák méltó utódját, avagy az elbukott sorozatok hibáit ismétli?

Hirdetés