Xiaomi Mi Band 2 - aktivitásmérő, kicsit bonyolultabban

Pulzusszám mérő és kijelző is került az új Mi Bandbe, mégsem lett az alapvető aktivitáskövetésre kitalált karperec drága. Leteszteltük.

Külső, kezelés, üzemidő

Ahogy van okostelefon és régi vágású „buta”, úgy a kütyüvilágban is van okosított és olyan, amelyikre hiába írják rá, hogy smart, mégsem az, mivel alapvető funkciókra van redukálva, és a működése egy másik eszközzel helyezhető kontextusba. A Mi Band sem volt okoseszköz, ellenben nagyon olcsón és szinte észrevétlen kivitelben kínált alapvető aktivitáskövetést, amit az okostelefonról lehetett felügyelni és rendszerezni. Nem véletlen, hogy az egyik legnépszerűbb ilyen ketyerévé vált, ahogy az sem, hogy a mostani, második generáció előtt befutott még az 1s, pulzusszám mérővel, hogy fenntartsa az érdeklődést. Ahogy az lenni szokott, a folytatás szintet lépett és eltanult egypár új trükköt, amitől viszont az ára feljebb mozdult. A techvilág már csak ilyen: elsőre aligha lehetett volna drágábban sikerszériát kovácsolni a Mi Bandből, 20 millió eladott darab után viszont komolyabbra lehet venni a figurát.

OLED kijelző és érintőgomb is került a Xiaomi Mi Band 2-re
OLED kijelző és érintőgomb is került a Xiaomi Mi Band 2-re [+]

A Band 2 esetében ez az OLED kijelző bevezetésében mutatkozik meg a leginkább, bár senki ne gondoljon a Gear S3 riválisára, egy aprócska, 0,42 hüvelykes képátlójú, alacsony felbontású és mindössze halványkéken felvillanó megjelenítőcskéről van szó, ami pont arra jó, hogy az alatta elhelyezett érintőgombbal lépdelve a legalapvetőbb információkat kijelezze. Mondjuk az időt, a megtett lépéseket, esetleg az imént indított pulzusmérés eredményét. De megjeleníthet egy telefon ikont, ha épp bejövő hívás érkezik a mobilon, vagy kiírhatja, hogy APP, azaz alkalmazásértesítés futott be. A karperec oldaláról nagyjából ennyi a funkciólista, a Mi Band nem is akar értesítéskijelzőként vagy bonyolultabb szerkezetként tetszelegni, minden mást a Mi Fit app prezentál Android 4.4-es vagy iOS 7.0-s minimum rendszerkövetelménnyel, Bluetooth 4.0 LE szabvánnyal.

A ketyere kipattintható a szíjból, amire a töltéshez szükség is lesz
A ketyere kipattintható a szíjból, amire a töltéshez szükség is lesz [+]

Cserében a 40,3 x 10,5 x 15,7 milliméteres karperec szinte észrevétlen marad a csuklón (nap közben és éjjel sem zavaró a 19 grammos ketyere, de azért a mandzsettában megakad), a 20 napos gyártó által specifikált üzemidő pedig szerintem is összejön. A pontot az i-re a gumiszerű, hipoallergén műanyag pánt teszi fel, amely keskeny, könnyen csúszik a karon és számos luk garantálja az ideális viselést. Az egyetlen diszkomfortot az jelenti, hogy a töltéshez a Band 2-t nem elég levenni, a kütyüt magát a szíjból ki kell pattintani, és utána mehet a bölcsőre. Három hetente ennyi kényelmetlenség azért belefér, ennél több melót ad a Band, amikor tétlenség miatt mozgásra instruál.

USB-s töltőbölcső mozgat energiát a 70 milliamperórás telepbe
USB-s töltőbölcső mozgat energiát a 70 milliamperórás telepbe [+]

A kivitel minőségére szubjektíven és objektíven sem lehet panasz: a kézmosást és a kisebb ütődéseket állta, hiszen adott az IP67-es por- és vízálló védelem, plusz még -20 és +70 Celsius fokon is tesztelték, tizenkétszer 1,2 méterről leejtették és 24 órán át petrolátumban (köznyelvi formulájában: vazelinben) is megfürdették – ez hivatott a korrózióálló mivoltát bizonyítani. Akit a technikai paraméterek érdekelnek, a karcálló kijelző és az adonizált bevonatot kapott, méretes érintőgomb alatt egy nagy precizitású és ultratakarékos ADI gyorsulásmérő dolgozik, illetve a már említett pulzusmérő, míg az akkumulátor lítium-ion típusú és 70 milliamperórás.

A Mi Band 2 doboza
A Mi Band 2 doboza [+]

A küllemre alapvetően nincs panasz, a konstrukcióra odafigyeltek, a fekete, narancs, kék és zöld színopciók pedig garantálják, hogy csuklón a Mi Band 2 ne mutasson rosszul. Passzol a dologhoz a kartonszínű csomagolás minimalizmusa. A kis dobozka egyébként az aktivitásmérőn és az USB-s adapterbe menő töltőbölcsőn kívül még némi leírást kínál, a magyart is beleértve, ha a termék az Eustocktól kerül a vásárló birtokába.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés