Samsung Gear Fit 2 - szerintem valami követ

A Samsung első okos-fitnesz karkötő-órájának továbbfejlesztett változata érdemben csak egy, de annál lényegesebb ponton tér el elődjétől, ez pedig a beépített GPS, ami kényelmesebbé teszi a használatot.

Bevezető, tartozékok

Az aktivitásmérő karpánt egy kategória. Az okosóra (amit a szóösszetétel rövid, de annál gyorsabb evolúciója nyomán akkor is egybe szokás írni, ha a helyesírás ellenőrző kapálózik ellene) szintén. A Samsung első Fit utótaggal ellátott kütyüje igen jó érzékkel ötvözte a két kategória legelőnyösebb tulajdonságait, amik messze meghaladták egy szimpla lépésszámláló alkalmatosság képességeit. Az oda-vissza történő kommunikáció, a szoftver bővíthetősége és a kiterjesztett funkcionalitás, a széleskörű testreszabhatóság (ez általában sokkal meghatározóbb tulajdonság, mint gondolnánk) mindenképpen erős szereplővé tette a fitnesz vonatkozású, hordható eszközök piacán.

Hirdetés

A Gear Fit kényelmes, apró termete ellenére is rengeteg hasznos funkcióval bírt, ami a csatlakoztatott telefon nyomkodása nélkül is egészen kompetens eszközzé tette, alkalmas volt a pulzus monitorozására, lépésszámlálásra, zene közvetítésére Bluetooth fejhallgatóra, hanghívások elutasítására és SMS-ekre való válaszadásra. A két utóbbira persze csak hatótávon belül. Egyetlen lényeges elem hiányzott az elődmodellből, illetve volt, csak kifejezetten alacsony hatásfokkal működött, ez pedig a nyomon követés. A készülék nélkül a Gear Fit pontatlan és hiányos adatokkal tudott csak szolgálni, mind a megtett útvonal, mind a sebesség kapcsán, ami megnehezítette a szabadtéri, helyváltoztatáson alapuló edzésformák pontos naplózását.


[+]

A Gear Fit 2 legerősebb ütőkártyája tehát az integrált GPS, ami szükségtelenné teszi a csatlakoztatott készülék magunkkal vonszolását a terepre, a továbbra is elérhető bruttó 4 GB, nettó 2 GB belső tárhely pedig bőven elegendőnek mutatkozik néhány album betárazására, hogy legyen mit hallgatni menet közben, valamint néhány napnyi statisztika tárolása is belefér. További biztató körülmény, hogy a Gear Fit 2 már megjelenése pillanatában is hajlandó együttműködni minden olyan Galaxy készülékkel, amelyen legalább 4.3-as, valamint egyéb eszközök esetében minimum 4.4-es Android fut, illetve fel van szerelve legalább 1,5 GB rendszermemóriával. Ráadásul csak az eszközt bővítették és aktualizálták, az árat viszont nem igazán, úgyhogy alapvetően elég ígéretes a dolog.


[+]

A korai beérkezés okán ezúttal nem láthatjuk a kereskedelmi forgalomba szánt csomagolást, mindamellett minden lényeges dolgot elő tudtunk szedni a Samsungos reklámszatyorból. Ez pedig maga a karperec és annak töltésére hivatott állványka. A fekete dokkoló mágnesekkel tartja az eszközt, a dokkolót a helyén pedig a talpára kanyarított csúszásgátló bevonat. A kábel microUSB-ben végződik, ezt bármilyen, erre alkalmas hálózati töltőfejbe, esetleg számítógép megfelelő portjába csatlakoztathatjuk. Érdemes megemlíteni, hogy a töltés ideje alatt, dokkolt állapotban nem tudjuk használni az eszközt - mondjuk nem is sok értelme látszik, amikor nem viseljük, de tegyük fel, megnéznénk valamit - gombnyomásra kizárólag az óra és a töltés állapota lesz látható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés