Huawei Band / Honor Zero - amennyi kell

Bevezető, külső

Ha egy cégnek két ismert márkaneve is van, akkor nincs abban semmi meglepő, hogy bizonyos termékek más elnevezéssel mindkettőnél felbukkannak. Így van ez azzal az aprócska órával is, amit még Kínában járva kaparintottunk meg Honor Zero megjelöléssel. Ez ugyanis az a termék, ami hazánkban Huawei Band kapható, de mivel a tesztpéldányokat még nem küldte ki a gyártó, viszonylag gyorsak tudunk lenni, ha az eltérő nevű, de amúgy az itthon is kapható testvérével minden más paraméterében megegyező modellt mutatjuk be.


[+]

A kínai vállalat új okosórája egyébként egy kimondottan izgalmas kütyü, ami azt illeti, a hivatalos bemutatóján is ott voltam Londonban, így óriásit csalódtam, amikor végül a kezembe vettem a fotókon rendkívül jól kinéző, minimalista külsejű, valamennyire a Pebble Time Roundra hasonlító apróságot. No nem azért, mert az életben nem néz ki jól vagy nem elég minőségi, csak éppen nagyon kicsi. Ázsiai férfiak csuklóján lehet, hogy kinéz valahogy, az enyémen idétlenül festene, ha egyáltalán fel tudnám venni, így bár kicsit félve, de ki merem jelenteni, hogy ez egy nőknek készült eszköz. Ez egyébként a legnehezebb dolog a viselhető eszközöknél, a fotók egyszerűen nem tudják visszaadni a méreteket, arányokat, úgyhogy bár a meglehetősen vonzó árával valószínűleg sok férfi figyelmét is felkelti majd a Huawei Band, valószínű, hogy ténylegesen csak a hölgyek fogják hordani. Amivel egyébként nincs semmi gond, a kérdés, hogy a vállalat hogyan fogja kommunikálni a terméket, mert ezt akár unisex megoldásnak hívni is roppant félrevezető lenne.


[+]

Egy mindössze 25 grammos tömegű, 38 milliméteres átmérőjű, 9,5 milliméter vastag óratest ugyanis akkor sem férfias, ha az éjszakánál is feketébb festékkel borítják, túlságosan pici ahhoz, hogy az legyen. Hölgy ismerőseim csuklóján viszont gyönyörűen mutatott a vörös arany árnyalatban pompázó példány, de ez a szín sajnos a Huawei neve alatt futó változatnál nem elérhető, itthon csak feketében és fehérben kapható. Ugyanez igaz a szíjra is, a Kínában kapott modell ugyanis az átlagosnál sokkal hosszabb bőrszíjat kapott, amit egy női csuklón kétszer is körbe lehet tekerni, az én csuklómra viszont egyszerűen nem jött fel. Az anyaghasználatba nem nagyon lehet belekötni, a gyári bőrszíj is egészen jó minőségű, maga az óratest fémmel borított, az összhatás kimondottan kellemes. Az előlapon található kijelzőnél viszont csaltak, az ugyanis nem kör alakú, hanem négyzetes, de ez kizárólag bizonyos animációknál érhető tetten, amúgy nem látszik. Maga a megjelenítő amúgy körülbelül 2 x 2 centiméteres kiterjedésű, monokróm, fehér színnel rajzolja ki a dolgokat, van háttérvilágítása és napfényben is elég jól olvasható.


[+]

A hátlapon a töltő csatlakozója és egy tűvel megnyomható gomb található, ehhez csak akkor kell nyúlni, ha a kiegészítő működésében hiba lép fel. Amúgy egyetlen egy billentyű sincs az IP68-as besorolású, por- és vízálló órán, mindent érintéssel kell vezérelni. Az üzemidőről személyes tapasztalatunk nincs, lévén mi magunk nem tudtuk hordani az eszközt, de ismerőseink megtették helyettünk; 2-3 napos üzemidőt lehet kihozni belőle, ami a tudáshoz mérve egy átlagos értéknek mondható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Fitbit Blaze - mozgás a négyzeten

  Az amerikai vállalat legújabb viselhető eszköze okosóraként nem feltétlenül állja meg a helyét, a sportban viszont nagyon hasznos társ, az üzemideje pedig egészen elképesztő.

 • No.1 D6 - egyébként a szíja elég jó

  Egy Android operációs rendszerrel szerelt óratelefon járt nálunk, ami elvileg okosóraként is használható, és bár darabjait nézve nem is rossz, a valóságban használhatatlan.

 • Huawei Color Band A1 - a napra lehet nézni

  A Huawei pofás ketyerével lép a filléres aktivitásmérők piacára. A Color Band A1-et nálunk feketében járt, ám elérhető trendi színekben, és mérhető vele az edzésmunka, illetve az UV-sugárzás.

Előzmények

 • Samsung Gear S2 - egy gyűrű mind felett

  Öt perc használat és kiderül: a kijelzőt körbevevő lünettájával jó irányba mozdította el a Samsung az okosóra piacot. Vajon a Tizen OS és persze a hozzá kapcsolódó fejlesztői közösség is felnő a feladathoz?

 • Huawei Watch - pontosan egy klasszikus

  Okos, gyönyörű, érzi a szívdobbanásom és gondosan felügyeli minden lépésem. Ez nem az eszményi feleség, hanem csak egy okosóra. De abból az eddigi legszebb.

 • GOCLEVER Chronos Eco okosóra teszt

  Elsősorban a konkurens termékekhez képest rendkívül alacsony árával hívja fel magára a figyelmet a GOCLEVER alacsony fogyasztású kijelzővel szerelt okosórája, ami kicsit bugos ugyan, de használható.

 • Oukitel A28 - sokat ígér

  A mediatekes SoC-vel felszerelt okoskütyü rozsdamentes acél házzal, bőrszíjjal, pulzusszám mérővel, Bluetooth kihangosító funkcióval és kedvező árcédulával támad, ám a sikere az új platformon áll vagy bukik.

Hirdetés