Nokia Steel és Body+ - skandináv minimalizmus, francia elegancia

Nem kizárólag a Withings Activité újrabrandelését hajtotta végre a Nokia, a társalkalmazás és a dizájn is fejlődött a legutóbbi találkozás óta.

Bevezető, Nokia Health

A Nokia, mármint nem a Nokia márkanevet birtokló HMD Global, hanem a finn Nokia tavaly vásárolta fel az okoskiegészítőiről ismert, eredendően francia Withingset, így az idén bemutatott, már a kínai konszern által Nokia márkanévvel újra piacra dobott androidos okostelefonokon kívül egy sor Nokia kiegészítő is bekerült a brand portfóliójába, noha a hordható és/vagy kapcsolódó okoskütyükért a finnek felelnek. Méghozzá jelesre. Azzal együtt, hogy a termékek nem feltétlenül új fejlesztések, a dizájnon és a kapcsolódó alkalmazás kialakításában is érezni a skandináv mentalitást.

Nokia Body Cardio, Nokia Steel HR és Nokia Thermo lázmérő
Nokia Body Cardio, Nokia Steel HR és Nokia Thermo lázmérő [+]

A kínálatba számos eltérő profilú, de alapvetően az egészségmegőrzéshez kapcsolódó termék található meg, például okoshajkefe. Nyilván megőrülök, hogy kipróbálhassam, noha talán egyedül is képes vagyok megállapítani, hogy strandolás után kissé szárazabb a hajam az ideálisnál, aminek megoldására már nagyjából egy öt éves kislánynak is akadnak használható ötletei. Viszont a L’Oreallal és a Kérastase-zal közösen menedzselt, szenzoros hajkefe azért elég vagány. Reméljük, hogy ha elérhető lesz, a Speedshop küld nekünk egyet, mármint leginkább nekem, noha nyilván a többieknek is van haja, valószínűleg nem találnák olyan hasznosnak. Esetleg egy Steel HR társaságában, a Nokia Steel és a Body+ ugyanis tőlük érkezett.

Okoshajkefe. Szenzorokkal.
Okoshajkefe. Szenzorokkal. [+]

A már Nokia éra két új terméke szintén hasznos lehet: az egyik a Body, a másik a Body+, amelyet a Nokia Steel aktivitásmérő mellett szintén volt szerencsénk kipróbálni. A két okosmérleg közül a butább kizárólag a testtömeget képes megállapítani, viszont WiFi kapcsolat mellett automatikusan szinkronizál az appal, megjeleníti a legutolsó nyolc mérés eredményeit, illetve mindebből testtömegindexet kalkulál. A nálunk lévő Body+ viszont testösszetételt is tud nézni, míg a még Withings idejében fejlesztet Body Cardio már pulzust és a pulzushullám terjedését is rögzíti, mellesleg elvileg az egyik legfejlettebb, orvosi szintű diagnosztikára alkalmas és hitelesítéssel is rendelkező okosmérleg a piacon.


[+]

A Nokia Steel viszont aránylag egyszerű szerkezet, egyszerű funkcionalitással, ami már nem ismeretlen számunkra, ugyanis a kütyü lényegében a Withings Activité, ellenben a finnek kissé átalakították. Mármint, nem a képességeket, ha többre vágyunk, arra ott van a segédkijelzővel és pulzusmérővel szerelt Nokia Steel HR. Hanem a csomagolást, a megjelenést és a kapcsolódó mobilalkalmazást, ami mellesleg az összes többi ketyerét is kezeli, akár mindet egyszerre. A formatervet és a kialakítást már a francia mérnökök is eltalálták, a márkajelzés cseréjén kívül azonban maga az óralap is változott, méghozzá – szerintem - előnyére.


[+]

A csomagolást is újragondolta a Nokia, ami a finn márkanévhez méltó formában sikerült. A matt fehér, informatív és visszafogott papír bujtatóból egy vastag, minőségi kartonból készült, Nokia jelzetű belső doboz kerül elő, ha a fekete zsinórnál fogva kihúzzuk. Innen könyvszerűen nyílik mágneses megoldással. A fedlap belső felére szerkesztett papírzsebben található a dokumentáció, az óra pedig a dobozban jobbra, óra módjára mutatkozik. A kartont a felül található szaténfüllel emelhetjük ki, ami alatt lényegében nincsen semmi, csak a habszivacs párna, amire az órát helyezték. És egy csonka SIM-tű, amivel az órát alaphelyzetbe állíthatjuk.

Megjelenés, kialakítás

A Nokia Steel mindössze egy méretben érhető el, szemben az értesítéskijelzésre és pulzusmérésre is alkalmas Nokia Steel HR-rel, amely még szintén Withings néven, de már a Nokia birtokában mutatkozott be a 2016 IFA -n. A méretválaszték hiányának ellenére az az igazán egyedi a Steelben, hogy a 36 milliméteres átmérőjű tokozás tökéletesen megfelelő vékony, női kézre is, a kialakítás viszont egyáltalán nem árulkodik a célcsoportról. Az elegáns, visszafogott, minimalista dizájn még a nálunk járt fekete színvariációban is képes nőies lenni, noha egyáltalán nem mutat bután férfikézen sem. A fehér viszont egyértelműen csajos, amit a 11,5 milliméteres, aránylag jelentős vastagság sem befolyásol.


[+]

A 36 grammos eszköz 316L osztályozású rozsdamentes acélból készült, amely meghatározott százalékban tartalmaz nikkelt, krómot és molibdént. Sajnos a számlapot védő üveg anyagösszetételéről vagy fajtájáról nincsenek hivatalos adatok, bár látszólag jól bírja a gyűrődést, de mondjuk vigyáztunk is rá. Például véletlenül sem csaptuk oda lendületből az ajtófélfának. Feltesszük, hogy a Steel üvege magas karcállóságú, az óragyártásban használatos valamiféle üvegből készülhet, mivel a készülék megtévesztésig óraszerű. Mármint analóg óra.


[+]

A számlap apró részleteiben változott csak a Withings Activité megjelenéséhez képet, ez viszont pont elég volt, hogy teljesen más összképet mutasson. A mutatók továbbra is rozsdamenetes acélból készülnek, viszont az órát és a perceket jelző rovátkák finomodtak, első ránézésre úgy tűnhet, az időt kizárólag a mutatók állásából tudjuk megmondani, noha a perceket jelölő rövidebb, szintén hajszálvékony vonások azért pontosítanak. A Nokia márkajelzés irtó ízlésesen mutat a számlapon, a lényeget pedig a sűrűn rovátkolt, háromnegyed kör mutatja 0% és 100% között. Ez a napi aktivitási célhoz mérten tájékoztat az aktuális eredményeinkről, ha jó a szemünk, akkor egy százalékos pontossággal.

Edzős outfittel kevésbé tűnik összeszedettnek.
Edzős outfittel kevésbé tűnik összeszedettnek. [+]

A Withingsnél még jelen lévő, élnénk narancs részletek és határozottabb osztások teljesen eltűntek, a színvilág monokróm, a fém és a matt fekete kombinációja elképesztően egyszerű és minimalista, a vékony acél keret pedig tradicionális, de modern és elegáns megjelenést biztosít. A Nokia Steel határozottan kicsi, roppant visszafogott, már-már rideg eleganciája valóban alkalmassá teszi arra, hogy a mindennapi outfit része legyen, de hivatalos dress code szerint business casual alatt nem biztos, hogy stíluskirálynők, pláne nem ennek férfi ekvivalensei leszünk vele. Mondom másképpen: mackónadrággal nem mutat valami összeszedetten.


[+]

Lényegében ez az egyetlen dolog, amit a kütyünek fel lehet róni. Ebből egyenesen következik, hogy a kifinomult, hagyományos megjelenés kissé életidegen benyomást kelt, mondjuk az edzőteremben, még a gyárilag mellékelt, sportosnak szánt szilikonszíjjal is. A pánt 195 milliméteres csuklóméretig állítható, viszont 120 milliméteres kerületű kézen is passzentos, nem lifeg még egy méternyi anyagtöbblet. Viszont szentkuti11 kolléga bajban lenne a gyári megoldással. De ő választhat nagyobb kerületű szíjat a Nokia tartozékkínálatából. A szíjak egyébként mind hagyományos zárszerkezetűek, a csere pedig a belső oldalon található, apró, fém, rugós kialakítású tolózárral oldható meg, viszonylag egyszerűen.


[+]

Azzal együtt, hogy a Steel funkcionalitása erősen korlátozott, a kialakítás pedig inkább elegáns, mint sportos, a szerkezet alkalmas úszásra is, sőt, elvileg fel is ismeri a tevékenységet. Ezt most nem ellenőriztük, az viszont biztos, hogy 50 méteres mélységben, 5 atmoszféra nyomásig tök jól elvan, tehát valóban vízálló, apróbetűs rész, kitétel, kivétel és korlátozásféleségek nélkül. Ezzel együtt az óratest házilag is szétszedhető, amihez a szükséges eszközt is mellékelték, ami leginkább egy csonka SIM kulcsra emlékeztet.


[+]

Az óratest hátlapján a Steel esetében szenzorokat nem, csak technikai jellegű feliratokat találunk, amelyek gravírozott formában tájékoztatnak a modellszámról, az anyaghasználatról, plusz leolvashatjuk a Szövetségi Kommunikációs Bizottság engedélyszámát, ami a Bluetooth képesség miatt került egy látszólag nettó analóg órára. A mértani értelemben vett csonka kúp kialakítású hátsó idomon látható egy apró kör bemetszés, ponttal a közepén, ez szolgál az óra alaphelyzetbe állítására, illetve a hátlap leoperálását az e fölött lévő résnél lehet megkezdeni, amit jobb, ha inkább órás mesterre bízunk. Mellesleg a termékoldal is ezt a módszert javasolja, ha a hagyományos, CR2025 típusú gombelem megadja magát. Ez úgy bő félévente időszerű, hogy bekövetkezzen.

Body+ mérleg

A Body+ csomagolása és megjelenése hasonlóan visszafogott, a formaterv egyszerű és funkcionális, bár egy mérleg esetében nehéz lehet vagánykodni, ha nem óhajtanak a rendeltetésszerű használat rovására menni a dizájn miatt. Nem tudom, mikor találták ki az ipari formatervezők, hogy a legjobb felület, főleg egy mezítláb használandó mérleg esetében a sík, texturálatlan üveg, de azt nekik is be kellene látni, hogy nem egy életbiztosítás. Mindegy, ez a trend, meg jól is néz ki, bár szenzorokat valószínűleg nagyobb tapadású felületbe is lehetne integrálni, mert ez így baromira nem praktikus, de legalábbis potenciálisan életveszélyes.


[+]

A mérleget szintén a társalkalmazásban regisztrálhatjuk, ahonnan WiFi-re köthető, így automatikusan szinkronizálja a mért adatokat az appal. A mérőfelület sötétkék, vagy fehér, ez választható, a szenzorok pedig szabályos keresztet képeznek. A dobozban található lábacskák a mérési pontosságot segítik azzal, hogy pozicionálják a felhasználót, ha hülyén, mondjuk aszimmetrikusan, vagy egyenlőtlen terheléssel állna a felületre. Alul kizárólag az elemfedél látható, amit kinyitva instant 4 darab AAA ceruzaelemet találunk, fölötte pedig ott az egyetlen kezelőszerv, amivel aktiválhatjuk, illetve gyári állapotba hozhatjuk az eszközt.

Fehérben szerintem mutatósabb.
Fehérben szerintem mutatósabb. [+]

Az információkhoz nem csak az alkalmazásból jutunk, a Body+ egy nagykontrasztú, 60 x 40 milliméteres, 128 x 64 pixel felbontású megjelenítőt is kapott, ami grafikus formában is képes adatokat közölni. A kijelző terhelésre aktiválódik, dinamikusan mutatja a tömeget, illetve azokat a paramétereket, amelyeket az alkalmazásban kértünk. Az időjárás előrejelzést mondjuk nem kértük, de az is van. És aránylag pontos is, bárhonnan is szedi az infót. A szenzorok 5 és 180 kilogramm között képesek 100 grammos pontossággal érzékelni a tömeget, összesen nyolc felhasználó esetében, akiket mellesleg automatikusan felismer. Vízállóságról, vagy IP minősítésről nincs szó, úgyhogy lehetőleg ne a fürdőben helyezzük el. Többek között azért sem, mert a háztartási balesetek jelentékeny hányada a fürdőszobában történik, pláne, ha önsorsrontó módon, vizes lábbal sík üvegfelületekre lépkedünk.

Funkciók, Health Mate

A Nokia Steel alapvetően egyszerű aktivitáskövető funkciókkal rendelkezik, viszont képes automatikusan felismerni, ha sporttevékenységbe - főleg futás, vagy úszás - kezdünk. Vagy olyasmibe, amit az óra akár annak is érzékelhet, mondjuk intenzív takarítás, házasélet, hajmosás bizonyos hajhossz fölött stb. A lépcsőzőgépen viszont lazán kihagyott 5000 lépést, feltehetően a kézmozgás időszakos hiányai miatt. Nem, baj, kézi erővel bevezettük a hajónaplóba egyéb kategóriában (ahova a kategorizálhatatlan dolgokat magától is teszi), ugyanis lépcsőzés nincs a kínálatban. Ezért, meg általában mindenért a 3 tengelyes, mikroelektromechanikus gyorsulásmérő a felelős, ami a Steel esetében a lényegi munkát végez.


[+]

A Health Mate alkalmazást a Google Play Áruházból vagy az Apple App Storeból szerezhetjük be, mindkét esetben térítésmentesen, a rendszer- és hardverkövetelmények Android esetén minimum 5.0-s szoftververzió és energiahatékony protokollt (LE) ismerő Bluetooth. Apple termékek esetében iPhone 4S illetve az iOS 8-as verziószáma a minimum, iPod Touchból az ötödik, iPadből pedig a harmadik generáció. Az alkalmazás minden platformon megegyező funkciókkal és felülettel rendelkezik, így teljesen kompatibilis bármilyen androidos, vagy iOS-t futtató készülékkel, viszont a Samsung Galaxy Note8 S Health alkalmazása sajnos nem ismeri a Steelt, valamint az Apple Health kompatibilis eszközei között sem találtuk meg.


[+]

Maga az alkalmazás inkább egy keretrendszer, ami számos egyéb eszközzel működik együtt, akár egyidőben, több felhasználó esetén is. A felület - számomra - borzasztóan tetszetős, értelemszerű, informatív és tökéletesen funkcionális. Az eszközök párosításának menete teljesen hülyebiztos. Miután létrehoztunk egy alap felhasználói profilt (nem, életkor, testsúly önbevallásos alapon és magasság), az órát a mellékelt szerszámmal állíthatjuk alaphelyzetbe, az óramutatókat pedig az alkalmazásban megjelenő felületen megfelelő pozícióba. Aktív Bluetooth kapcsolat mellett nem mellesleg az óra automatikusan követi az időzónákat, ha esetleg ezeket átlépve utaznánk.


[+]

A Steel képességei két területre bonthatóak, az egyik a lépésszámra és a helymeghatározás alapján számított, megtett távolságra alapozott aktivitáskövetés, illetve az alvásmonitorozás. Ez utóbbi roppant pontos és informatív, gondolom az úgynevezett Night Movement kalibrációnak köszönhetően. Az érzékelővel együttműködő algoritmus képes felismerni, hogy egyrészt mikor fekszünk le, másrészt ehhez képest mennyi időbe telik, míg ténylegesen el is alszunk. Az okosébresztés az alvás mélységét figyelő funkcióhoz kapcsolódik. Beállíthatunk egy tetszőleges intervallumot, amin belül az óra igyekszik kiválasztani azt az időpillanatot, ami ideálisnak tűnik az ébredéshez. Ez nyilván könnyű, vagy felületes alvás közben aktuális. A rezgőmotor irtó kellemes, csendes, viszont kellően határozott ahhoz, hogy tényleg fel is keljünk. Főleg úgy, hogy már eleve nem úgy alszunk, mint akit leütöttek.


[+]

A Health Mate automatikusan jegyzi az alvás mennyiségére és minőségére vonatkozó adatokat, beleértve az alvás megszakítását is, és órára lebontva, valamint grafikus formában is tájékoztat arról, hogy hogy aludtunk. (Jó reggelt, hogy aludtál? Nemtom, megnézem a telefonon, aszongya jól.) Az éjjeliszekrényen, vagy az íróasztalon töltött, értelemszerűen inaktív időt viszont nem érzékeli alvásnak. Ahogy aktivitási célt, úgy alvásmennyiséget is beállíthatunk, aminek teljesítéséért szintén plecsni jár. De ranglistákat is létrehozhatunk, ami nyilván közösségi dimenziót ad az egész dolognak, nem mellesleg extra motivációt, hogy lenyomjuk az ismerősöket, akiknek szintén aktív a Health Mate. Alvásban mondjuk sajnos nem versenyezhetünk.


[+]

A Body+ által mért értékek az alvási- és lépésszám-adatokkal együtt a Health Mate főképernyőjén jelennek meg, de nem látunk különösebb korrelációt a testtömeg összetételünk és mondjuk a metabolikus vagy aktivitás útján elégetett kalória mennyisége között, noha a termékoldal szerint mindkettőt figyelembe veszi az app a Steel használatakor, csak nyilván a kézzel bevitt adatok alapján. Bár, lehet, hogy hosszabb távon feltűnne, mindenesetre a gyártó sem ígéri, hogy a mérleg használata szofisztikálná a mérési eredményeket. Pedig magasabb izomtömeg mellett a metabolikus kalóriafelhasználás is magasabb, valamint az sem világos, hogy a teljes izomszövet tömegét, vagy csak a vázizomzatot számolja bele a százalékos és kilogrammban mért értékbe. Mert azért nem mindegy. Cserébe manuálisan aktiválható a Versenysportolói mód, ami valamelyest korrigálja az adatokat.


[+]

A Body+ a tömegen kívül testzsírszázalékot, vízmennyiséget, csonttömeget, izomtömeget és ebből kalkulált testtömegindexet mér és jelenít meg. Örömmel konstatáltam, hogy a 48 kilóra rakódott két kiló nem tragédia, mert izomtömeg formájában realizálódott, a zsírtömeg versenysportolói szinten van, ami napi alig 5000 lépéssel és, ha úgy adódik, heti két alkalom úgymond kondizással valamelyest meglepő, de ennek tudatában például igazolja a helyesnek vélt táplálkozási szokásaimat. Vagy azt, hogy úgy stresszelek, mintha maratont futnék minden nap, de mindenképpen örök hálára kötelez a felmenőim felé. A vízháztartásom viszont roppant érdekes, úgyhogy alkalomadtán ránézetek a vesémre.


[+]

Például ilyeneket tudhatunk meg a Body+-tól. Hiányoljuk viszont az alkalmazásból a referenciaértékekre vonatkozó tájékoztatást. Az eredményeimet kézhez kapva nyilván volt fogalmam a helyzetről, de első dolgom volt szakképzett ismerőshöz fordulni, hogy pontosan értelmezze az adatokat és vázolja, hogy akkor pontosan mi van. A BMI-skálán elfoglalt helyünket, illetve az ideális indexet a korunknak és nemünknek megfelelően viszont jelzi a rendszer, illetve van egy kevésbé részletes, angol nyelvű leírás a testzsírról, amivel nem fogunk sokra menni. A lokalizáció hiánya valahogy egy darabig fel sem tűnt, már alapszintű nyelvtudással sem leszünk meglőve, de díjaznánk a nyelvválasztás lehetőségét.


[+]

A kalóriabevitelt harmadik féltől származó alkalmazással tudjuk nyomon követni, a Health Mate a My Fitness Palt ajánlja. Ha ezzel is szeretnénk növelni a hatékonyságot, akkor érdemes vele babrálni, felhasználói profilt létrehozni, majd összekötni a Health Mate-tel, viszont a Nokia Health alkalmazása önerőből erre nem képes. Illetve arra igen, hogy saját adatbázist építsünk, manuálisan bevitt tápértékek alapján, ami azért elég melós. Cserébe megadhatjuk a saját magunk által készített körömpörkölt paramétereit is. A pulzusszám szintén megjelenik az alkalmazásban, amennyiben ennek mérésére alkalmas mobilkészülékkel, esetleg a Nokia Health erre a célra fejlesztett ketyeréjével is rendelkezünk, mondjuk egy Body Cardio mérleggel, vagy BPM+-szal. A Galaxy Note8 szenzorát minden gond nélkül használja.

Összegzés

Összefoglalva a Health Mate alkalmazás ugyanolyan letisztult, funkcionális és esztétikus, mint a Nokia Steel, a Note8-ra gyakorolt akkumulátorterhelése pedig elhanyagolhatónak tűnt állandó kapcsolat mellett is. Az értékek átlátható formában, értelemszerűen jelennek meg számadatok és grafikonok formájában; a különböző képességű eszközökkel, vagy a Nokia már-már célhardvereivel való kombinációs lehetőségek pedig számos paraméter nyomonkövetését is lehetővé teszik, ami igen komplex képet biztosít rólunk magunknak. Meg az orvosnak, ha éppen elküldjük neki az eredményeinket, de ehhez a Nokia Steelnél ugye fejlettebb eszközre lesz szükségünk. Mondjuk egy Body Cardiora és egy Steel HR-re. Hogy lásson is valamit, azon kívül, hogy nem mozgunk eleget és ennek tetejébe aránylag sok körömpörköltet fogyasztunk.


[+]

A Withings Activtéhez képest eszközölt szoftveres fejlesztések és fizikai dizájnváltás ellenére a Nokia Steel ára jelentősen mérséklődött, és a kissé csalódást keltő androidos Nokia készülékekkel ellentétben, itt megint beüt a Nokia érzés, pedig olyan baromi sok mindent nem tud a Steel, de azt üzembiztosan, kifogástalan minőség és megjelenés mellett, a skandinávokra jellemző minimalista funkcionalizmussal, ami önmagában is képes esztétikai értéket képviselni. A Nokia Steel jelenleg 40 ezer pénzbe kerül a Speedshopnál, ami sokkal kevesebb, mint, amikor még Withings Activité-nek hívták, de alapvetően sok, ha azt vesszük, hogy a Steel kizárólag lépésszámot és alvást képes monitorozni, meg bármilyen tevékenységet, amit sportolásnak vél. Ezeket viszont önállóan. Ettől függetlenül mégis kap egy tetszett plecsnit, főleg a minőségi, hölgyek számára is (főleg fehérben) tökéletesen megfelelő kivitel és majdnem hibátlan társalkalmazás miatt. A fentebb részletezett, egyébként egyáltalán nem súlyos hiányosságokon kívül a Nokia elég potens keretet állított össze a termékportfóliójához, aminek a Steel egy igencsak alapszintű darabja. Mondjuk egy tétlenségi figyelmeztetés még éppen elférne.


[+]

Azért, ha komolyabban gondoljuk az aktív életmódot, érdemes komolyabb eszköz után nézni, de önmagában már néhány alapadat figyelemmel kísérése is hasznos és motiváló lehet, mindezt pedig a formatervnek köszönhetően nagyjából észrevétlenül biztosítja a Steel, ami maximum az edzőteremben mutat kissé túl szofisztikáltnak a szituációhoz képest, bárhol máshol viszont teljesen kontextusban van. A Body+ 30 ezer forintba kerül, ez alapvetően soknak tűnik egy mérlegért, noha a mellékelt alkalmazás és a köré építhető ökoszisztéma valóban alkalmassá teszi a kitűzött célok elérésének tényleges támogatására. Azzal együtt, hogy a legtöbb edzőteremben már rendelkezésre áll hasonló berendezés a progresszió nyomon követésére. Feltesszük ugyanis, hogy valamiféle aktivitás is kíséri a testtömeg összetétel iránt való fokozott érdeklődést. A tetszett plecsni azért érvényes a Body+-ra is, ha valóban ilyesmire van szükségünk, ízléses megjelenésű, pontosnak tűnő, minőségi holmi, viszont az alkalmazástól ezen a téren több támogatást várnánk el az eredmények értelmezéséhez, esetleg javaslatokat a kedvezőtlen értékek korrigálására, lehetőleg ráadásul magyar nyelven. Ha már.

Nokia Steel

AliceWake

A tesztkészüléket a Speedshop küldte el nekünk, vásárláshoz kérem kattintson ide!

A cikk elkészítését a TelenorHipernet Blog támogatta, ahol további mobilos érdekességekről lehet olvasni.

Azóta történt

 • Bemutatkozott a 3G képes Nokia 3310

  A HMD Global nagyon igyekszik, hogy vonzóvá tegye a klasszikusnak számító 3310 újragondolt változatát, több-kevesebb sikerrel. A 3G képesség mindenesetre jobb ötletnek tűnik, mint az új csomagolás.

 • A Nokia 8 is remek konstrukció

  Mármint a hétköznapi fizikai behatásokkal szemben ellenálló, a többi pedig a részletes teszt során derülhet ki.

 • Újra kapható lesz a Withings Steel HR

  Csak most már Nokia Steel HR néven rendelhető elő a Nokia Steel eggyel komolyabb felszereltségű variánsa.

 • Engedélyszámot kapott a Nokia 6 (2018)

  A kínai Hírközlési Hatóság sok egyebet nem árul el, leszámítva a modellszámot, ami az egyik első 2018-ban bemutatni kívánt Nokia mobilt jelöli.

Előzmények

 • Samsung Gear S3 - második kör

  A Gear S3 továbbviszi az elődmodell érdemeit, a tekerőgyűrű további funkciókkal bővült, az ergonómia és a megjelenés kifinomultabbá vált, nem utolsó sorban pedig a hardver is fejlődött.

 • Xiaomi Mi Band 2 - aktivitásmérő, kicsit bonyolultabban

  Pulzusszám mérő és kijelző is került az új Mi Bandbe, mégsem lett az alapvető aktivitáskövetésre kitalált karperec drága. Leteszteltük.

 • Samsung Gear Fit 2 - szerintem valami követ

  A Samsung első okos-fitnesz karkötő-órájának továbbfejlesztett változata érdemben csak egy, de annál lényegesebb ponton tér el elődjétől, ez pedig a beépített GPS, ami kényelmesebbé teszi a használatot.

 • Huawei Band / Honor Zero - amennyi kell

  Itthon Huawei Band néven kapható a kínai cég minimalista, alapvetően nőknek ajánlott okosórája, ami elérhető áron nyújt pont annyit, amennyit kell neki.

Hirdetés