MWC 2018 összefoglaló

Hirdetés

Amire számítottunk

Pontosan tudtuk, hogy jönni fog a Galaxy S9, lehetett ismerni a chipsetet is, de meg tudtak lepni a kamerás fejlesztésekkel, miközben nagyon helyesen mindent megtartottak, ami az elődmodellben jól működött, beleértve a 3,5 mm-es jack csatlakozót, az IP68-as védelmet, a bővíthető memóriát, a frankó kijelzőt és a nagyobbik modellen levő telés lencsét. Hogy most az előlapi kamera mit bűvészkedik össze az animáló avatarunkkal, azt talán tekintsük másodlagos kérdésnek, ahogyan mi kénytelenek vagyunk a Bixby-t is ide sorolni, főleg nyelvi okok miatt. A Galaxy S9-et vinni fogják, mint a cukrot és valószínűleg zömmel abszolút elégedettek lesznek a vásárlók.


[+]

Az ASUS-nál sokáig titokban volt, hogy a Zenfone 5 mit fog tudni, aztán felbukkant egy notchos kép néhány nappal a rendezvény előtt és már csak az volt a kérdés, hogy minden modellre rányomják-e. Kiderült, hogy nem, mert a Zenfone 5 Lite inkább négy kamerával támad, de a másik két aspiráns megnyerte a szenzorszigetet magának, viszont — és ezen tényleg meglepődtünk — a csúcsmodell ára abszolút emészthető lett a tudásához képest, ami a tajvaniaktól több mint szokatlan, legalábbis az eddigi stratégiájuk ismeretében.


[+]

A Sony megpróbál megújulni, ami roppant időszerű, mert bár bőven akadtak rajongói a szögletes formavilágnak, az évek óta alig változó küllem egysíkúvá tette a palettát. Most ívelt hátlappal, 3,5 mm-es jack csatlakozó nélküli, hátlapra költöztetett ujjlenyomat-olvasóval jött ki két bivalyerős újdonság, ami nálunk eléggé megosztotta az olvasótábort, a Compact nem elég kompakt sokak szerint, a Sony-ra jellemző tradíciók elhagyása pedig szintén nem okozott ovációt. De az átlagvásárló nem átlagolvasó, bőven bejöhet a Sony-nak az új taktika.

LG V30S+
LG V30S+ [+]

Az LG-nél sem volt hasraesés, kijött a V30 frissített változata, amit V30S ThinQ néven szeretnének eladni (némi extra RAM és tárhely, plusz valami minimális AI a kamerához, ez minden), ezek mellett a belépő szinten mozgó K-sorozat tagjai okosodtak minimálisan. A Huawei kapcsán is lehetett tudni, hogy nem lesz telefon, hiszen a P20 premierjének időpontja már ismert volt. Tabletre, illetve Matebookra tippeltünk előzetesen, mindkét kategóriában hoztak újdonságot, a Matebook Pro X nemigen lesz itthon, de a Matebook Pro az év második felében jön Magyarországra is, ahogyan a MediaPad M5 nagyobb verziójának hazai bevezetése is napirenden van.

A Nokia megint ellőtt egy poént, de másodszorra már nem durrant akkorát, hogy felélesztettek egy korabeli, legendás terméket, ez a húzás tavaly simán ellopta a show-t, most sem érdemes egy kézlegyintéssel elintézni a 8110-es reinkarnációját, leginkább azért, mert a Kai OS akár még életképes is lehet és valami mozgást lehel a kihalás szélés álló, nyomógombos piacba. De persze simán lehet, hogy ez sem lesz egy funkcionális csoda, a 3310-es is ezer sebből vérzett, ha túlléptünk a nosztalgiafaktoron. Viszont hoztak új okostelefonokat is, talán a 7 Plus lehet ezek közül a leginkább kiegyensúlyozott, a 8-as Sirocco változata inkább csak frissítés, a 6-os pedig már játszik egy ideje a kínai piacon. Az Android Go rendszerrel felszerelt legolcsóbb modell, a Nokia 1 egész kezes volt első blikkre, de pont feleannyiért kéne adniuk, mint ahogyan tervezik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

  • MWC 2018 beharangozó

    Új csúcsmodell lesz, forradalmi újdonság viszont... hát lehet, hogy idén is elmarad, noha szinte minden gyártó kint lesz Barcelonában. És természetesen mi is, ahogyan az elmúlt 11 évben.

Hirdetés