MWC 2018 összefoglaló

Occó nocc!

A kínaiak annyian voltak Barcelonában, mint az oroszok — tarhatná a mondás, de elég masszív képzavar jönne ki belőle, az viszont tény, hogy az összes B és C kategóriás szereplő megpróbált valamivel előrukkolni, ami körülbelül odáig futott ki, hogy ugyanarra a teljesen szokványos MediaTek alapú hardverre felrántottak konkáv kijelzőket, talán az Ulefone lógott ki ebből a mezőnyből felfelé, de hogy a boltokba kerülő termékek minősége mennyire üti meg a szintet (mármint néhány hónap használatot követően) az most még nem látszik.


[+]

Villantott (volna) ilyen telefont a Doogee (ha kész lett volna), a Leagoo meg az Oukitel is, aztán ott volt a félig horvát, félig kínai Noa, akik csinos termékeket raknak össze, de teljesen el vannak szállva az árazás kapcsán, pedig ezek itthon is forgalomba kerülnek, csak nem biztos, hogy lesz bárki, aki megveszi. Az Archosnál az európai vezetővel csevegtünk egy sort a Nubia-kooperációról, belefutottunk az Emporia csapatába is, akik próbálják összeszedni magukat, kint volt a ZTE is, de az Axon M-et már ellőtték a CES-en, a Lenovo pedig nem sokat villogott, sem új G, sem új Z, hoztak egy sztereó modot, meg némi PC-s frissítést, de telefonos fronton csönd volt náluk is, ahogyan a HTC is csak a Vive-ot nyomatta most is.

A CAT-nél viszont nem ültek a babérokon és összerakták a Bullitt segítségével a legdurvább munkatelefont, amit eddig bárki alkotott, fejlesztett hőkamerával, lézeres távolságmérővel és levegőminőég-szenzorral, normális hardverrel, kijelzővel és kamerával. Jó drága, mint minden CAT, de ebben a műfajban most ez az etalon. A Bullitt egy Land Rover telefont is mutatott, az sem a filléres, kétpálcás kategóriában szeretne babérokra törni, hiszen strapaíró és valamelyest moduláris is. Az Alcatel még érdekes lehet, mert az új kollekció elég csinos és friss, ráadásul mintha visszatértek volna abba a szegmensbe, ahol korábban jók voltak, nincs igazi csúcsmodell, az alsó és a középső kategóriákban nyomulnak idén egyelőre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • MWC 2018 beharangozó

    Új csúcsmodell lesz, forradalmi újdonság viszont... hát lehet, hogy idén is elmarad, noha szinte minden gyártó kint lesz Barcelonában. És természetesen mi is, ahogyan az elmúlt 11 évben.

Hirdetés