MWC 2018 beharangozó

Új csúcsmodell lesz, forradalmi újdonság viszont... hát lehet, hogy idén is elmarad, noha szinte minden gyártó kint lesz Barcelonában. És természetesen mi is, ahogyan az elmúlt 11 évben.

Hiányzók és visszatérők

Továbbra is igaz, hogy a barcelonai Mobile World Congress a legnagyobb mobilos buli az évben, elméletileg a 2018-as évet meghatározó újdonságok itt bukkannak fel, ez a kiállítás tényleg csak a telekommunikációról szól, nincsenek tévék, nincsenek alaplapok, de azért tartozékfronton is erős szokott lenni a felhozatal.

A Lilac Purple S9 és S9+
A Lilac Purple S9 és S9+ (forrás: Evan Blass) [+]

Azzal együtt, hogy egy csomó gyártó erre az eseményre időzíti az újdonságok bemutatását, akad néhány cég, akik inkább kivárnak. Egyébként ez rendre így szokott lenni, de mindig másik banda dönt úgy, hogy az MWC túl "zajos", túl sok esemény történik és ezért nem kerül elég fókusz az ő portékájukra, volt már, hogy a Samsung tette át az aktuális Galaxy S debütálását más időpontra, előfordult, hogy az akkor még ereje teljében levő Nokia hagyta ki a lehetőséget, idén az LG és a Huawei gondolta úgy, hogy elég csak félgőzzel letudni az MWC-t.

Az új DeX Pad renderképe
Az új DeX Pad renderképe (forrás: Evan Blass) [+]

Ezzel viszont teret engednek másoknak, jelen állás szerint négy olyan sajtóesemény lesz, ahol nyilván ott kell lennie mindenkinek. A Samsung hozza az S9-et, ez nem kérdés, már egy csomó minden ki is szivárgott a masináról, megint ebben a termékben lesz először piacon a Qualcomm friss chipsetje (ezúttal a Snapdragon 845), hozzánk viszont az Exynos lapkával szerelt variáns jön. Két kamerát várunk, sztereó hangszórókat, egy csomó AI funkciót, új DeX-et, új Gear VR-t, vasárnap este mindenre fény derül, mert mint rendesen, most is a legtöbb nagy cég még a kiállítás megnyitója előtt lerántja a leplet az új cuccokról.

ASUS Zenfone 5?
ASUS Zenfone 5?

A Nokia is erősen készül, itt is egy csomó új modell várható, a korábbi széria frissítése lesz fókuszban, most úgy hírlik, hogy igazán falrengető csúcsmodell nem kerül elő, de a legolcsóbb eszközök mezőnyétől a középkategória felső szegmenséig jönnek majd az újdonságok. Az ASUS most nem hagyja ki az MWC-t, a Zenfone 5-tel megint megpróbálják áttörni azt a falat, ami a nagy, telefonos gyártók és a mellékesen mobilt is összerakó cégek között magasodik, eddig ehhez a legközelebb a Zenfone 2-vel jártak, de hol van az már... És érkeznek az új Sony masinák, állítólag friss formatervvel és egy csomó olyan vívmánnyal, amit a többiek már tolnak (18:9-es kijelző, dupla kamera), ennek is ideje van már.


[+]

A Huawei viszont a P20-at csak március végén fogja meglengetni, Barcelonában valami más lesz fókuszban, ami lehet tablet, lehet Matebook, lehet esetleg óra, de jó eséllyel nem telefon lesz. Nyilván osztják majd az észt a mesterséges intelligenciáról is, mint rendesen, de végfelhasználói szempontból az idei MWC nem a kínai gyártóról szól majd. A másik hiányt az LG-től fogjuk megkapni, ők ugyanis nem hozzák a G7-et (vagy bármi is legyen majd az újdonság neve), helyette inkább középkategóriás masinákra fókuszálnak, amelyek kevésbé fogják megrengetni a helyi tudósítók világát, noha ezek valószínűleg roppant kelendőek lesznek majd operátori kínálatban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés