MWC 2018: Az idei K-sorozat az LG-től

Az LG-nél a barcelonai durrantás a V30 frissített verziója volt, hiszen a G7 majd csak később érkezik. Ettől függetlenül azért a standjukra kirámolták a K-sorozat aktualizált példányait, amit roppant nyugodt körülmények között tudtunk megtapogatni, mert rajtunk kívül más nemigen volt rájuk kíváncsi, noha törvényszerű, hogy árfekvése miatt ezekből jóval szignifikánsabb mennyiség fog idén gazdára találni itthon is a szolgáltatókon keresztül, mint a csúcsmodellekből.


[+]

A K10 a komolyabb masina, de ez is eléggé a belépő kategória felé tendál. Kapott egy MediaTek MT6750-es chipsetet, 5,3 inches, HD felbontású kijelzőt, értesítési ledet előre, ujjlenyomat-olvasóval egybeépített home gombot hátul, nagy látószögű, 5 megapixeles kamerát előre, hátra pedig 8, vagy 13 megapixeles szenzort, régiótól függően. A K10 mellett van K10+ is, ami tökre ugyanaz minden szempontból, csak 3 GB RAM van benne 2 GB helyett, tárhelyből pedig 32 GB-ot nyújt 16 GB helyett. Volt egy kis fennakadás amúgy a standon, mert azt olvastam a kihelyezett termék melletti adatlapon, hogy van benne flash music, szóltam az ott sertepertélő kislánynak, hogy ez vajon mi, mondta, hogy a zene ütemére villog a vaku. Nem is tudom, hogy tudtam eddig enélkül élni, ám még most sem igazán tudom, mert a funkció nem működött (pedig odajött egy srác is megoldani), úgyhogy csak azt kérdeztem végül, hogy ha működik, akkor remélhetőleg van rá opció, hogy ki is lehessen kapcsolni.


[+]

A K10-ek burkolata alatt 3000 mAh-s akkumulátor szolgáltatja az energiát, mivel sem a kijelző, sem a hardver nem lesz túl éhes, ezért két napos üzemidőre számítunk. Van NFC, 4.2-es Bluetooth, alul viszont még microUSB csatlakozót fogunk találni, a formatervben pedig annyi játékosság van, mint egy matekfüzetben. Árat még nem tudunk, de a K-széria eddig sem volt drága.


[+]

A K8 még egyszerűbb holmi, itt csak annyit tudtunk meg a chipsetről, hogy négymagos, 1,3 GHz-es, talán egy MT6735, a RAM mérete 2 GB, a hátlapon 8 megapixeles a kamera, a kijelző 5 hüvelykes, HD felbontású, az akkumulátor pedig 2500 mAh-s. Minden bizonnyal az európai piacon ez lesz az LG legolcsóbb telefonja, ha megbízhatóan működik, akkor a szerény specifikáció ellenére népszerű lehet az árkategóriájában.

MobilarenaSEAT AtecaLG V30

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Hirdetés