MWC 2018: Két új tablet a Huawei-től

Nem volt új telefon a Huawei barcelonai bemutatóján, de a prezentáció végén azért feldobták, hogy jön a P20 március 27-én, a szlogenben található "more" szót pedig három o-val írták, ezzel is utalva a három kamerára. Volt viszont új Matebook, az X Pro, amit kényszeresen a Macbookhoz hasonlítottak minden aspektusból, de ez egy ideig nálunk nem lesz kapható. Az új táblagépek viszont márciusban nálunk is megjelennek.

A kisebbik MediaPad M5
A kisebbik MediaPad M5 [+]

Kevés gyártó hisz ma már a tabletekben, kiszállt a Sony, lassított az ASUS, alig-alig van LG, még a Samsung tartja magát a nagyobb gyártók között, ahol így azért erősen lejt a Lenovónak a pálya. Ide érkeznek az új MediaPad termékek, amelyekaz M5-ös kódszámot kapták és alapvetően két méretben lehet őket megvenni, a kisebbik 8,4 inches, a nagyobb 10,5 hüvelykes kijelzőt hord az előlapon.

A MediaPad M5 8 hátulról
A MediaPad M5 8 hátulról [+]

A hardveres alapok nagyon hasonlóak, egyrészt a 2560 x 1600 pixeles felbontás is megegyezik, másrészt pedig ClariVu nevű technológia is adott, ami a megjelenített kép minőségét javítja, kicsit olyan, mint a HDR. A burkolat alatt is ugyanaz a chipset dorombol, a tavalyi Kirin 960 került ide (ez van a P10-ben például), 4 GB RAM mellett. A hátlapi kamera 13, az előlapi 8 megapixeles felbontást tud, vaku nincs.

A nagyobbik táblagép
A nagyobbik táblagép [+]

Az üzemidőért 5100 mAh-s telep felel a kisebb gépben, 7500 mAh-s akku fért a nagyobba. Plusz legalább két hangszóró mindkettőben van, de a 10,8 hüvelykes masinában négy hangszórót találunk alul-felül, a gyártó ezeket "mini soundbar" névvel illette. Amiben annyi igazság van, hogy a harman/kardon (köszi, Samsung) és a Dolby is közreműködött a tervezés során, szóval tényleg úgy szól, ami táblagépes mezőnyben ritkaság. Van mindkét gépen ujjlenyomat-olvasó a home gombba építve, nyilván léteznek WiFi-only és SIM-et fogadó verziók is, a rendszer pedig az Android 8.0-ra épülő EMUI 8, ami régi ismerősként köszönt mindazokra, akik az utóbbi időben használtak Huawei telefont.

Dokkolva a MediaPad M5 10 - figyeljük meg az ízléses WinXP háttérképet
Dokkolva a MediaPad M5 10 - figyeljük meg az ízléses WinXP háttérképet [+]

A 10,5 hüvelykes géphez van dokkoló is, ami igazából egy billentyűzet, szépen bele lehet állítani fektetve a masinát, ami ilyenkor elindítja az EMUI desktop módját. Igen, pont azt, amit a Mate 10 Próval együtt mutattak be, pont azt is tudja. A MediaPad 10 Pro verziója viszont hardveresen semmiben nem tér el, viszont jár hozzá egy M-Pen nevű stylus, ami 4096 szintű nyomásérzékelésre képes. 3,5 mm-es jack csatlakozó nincs, Type-C-s átalakítót adnak a dobozban mellé, valamint gyorstöltőt. A 8,4 hüvelykes gép legolcsóbb változatában 32 GB háttértár van, az M5 10 Pro legcombosabb kiadása pedig 128 GB-tal gazdálkodik, az árak 350 eurótól indulnak, a csúcsmodell pedig 599 eurónál végződik (ebből 50 euró amúgy a toll). Itthon március második felétől lesznek kaphatók az új tabletek.

MobilarenaSEAT AtecaLG V30

Azóta történt

  • Huawei MediaPad M5 - nagyot szól

    A Huawei médiaközpontú óriása üde színfolt a haldokló androidos tabletpiacon, de nem is velük, hanem az iPadekkel kívánja felvenni a versenyt, több sikerrel, mint megbotlással.

Hirdetés