LG G Flex - igazi atléta

Hardver, szoftverezettség

Nem követte el azt a hibát az LG, hogy nem a legerősebb hardvert szerelte a motorháztető alá. A G Flexben ugyanis a bivalyerős Qualcomm Snapdragon 800 lapkakészlet dolgozik, amiben többek között egy 2,26 GHz-re skálázott, négy darab Krait 400 maggal ellátott processzor is megtalálható. A nyers erő mellé grafikus társként egy Adreno 330 vállalkozik a feladatok ellátására, a 2 GB RAM pedig többek között az alkalmazások egyidejű futtatásánál tehet jó szolgálatot. A belső tárhely mérete elvileg 32 GB, ám ebből csupán 24 GB-ot tudunk szabadon felhasználni, a többit a rendszer és más fájlok foglalják el. A szúró érzés viszont fájdalmassá válik, ha megtudjuk, hogy a gyártó újdonságában nincs microSD foglalat, ami a mai világban – ahol nem ritka a 2 GB-nál nagyobb játék és filmméret, pláne ha megtudjuk, milyen minőségben vesz fel videót a telefon – bizony hamar hiányérzetet kelthet a felhasználóban.

Teljesítmény-teszt
Benchmark LG G Flex Sony Xperia Z Ultra Samsung Galaxy Note 3 HTC One Max
Quadrant Standard 20701 pont 18733 pont 21131 pont 11922 pont
Linpack for Android (single) 448,307 MF. / 0,19 s 441,228 MF. / 0,19 s 445,922 MF. / 0,19 s 292,102 MF. / 0,29 s
Linpack for Android (multi) 1060,797 MF. / 0,16 s 937,037 MF. / 0,18 s 1074,310 MF. / 0,16 s 749,63 MF. / 0,23 s
Smartbench 2012 Prod. 9840 pont 9817 pont 10011 pont 7143 pont
Smartbench 2012 Games 4465 pont 4436 pont 4420 pont 3592 pont
AnTuTu 4.x Benchmark 35917 pont ? pont 33325 pont 26379 pont
Geekbench 3 (single) 855 pont ? pont 888 pont 650 pont
Geekbench 3 (multi) 2240 pont ? pont 2388 pont 1868 pont

A rendkívül izmos hardver azonnal megmutatkozik a pontszámokban is, egyértelműen az élmezőnybe röpítve ezzel tesztalanyunkat. A benchmarkok pillanatok alatt lefutnak, valahogy az az érzése már az embernek, hogy ez a teljesítmény röhögve tudja le az efféle teszteket. Ugyanez magában a rendszersebességben is megfigyelhető, elképesztő, hogy milyen reszponzív a telefon, mindenre azonnal reagál, nincs egy pillanatnyi belassulás sem, az LG hibátlanul optimalizálta a rendszert. Egy ilyen kijelzőn játszani is érdemes már, hiába próbáltam én a legújabb játékokkal megizzasztani a készüléket, még maximum grafikán sem sikerült megakadást okozni, sőt, a felső rész is csak alig érezhető langyosodást mutatott. A rezgés egyébként most egész erősre sikeredett, az Optimus széria újabb tagjainál volt ez mostanság probléma. A fenti videón kívül hosszabban elemeztük a kütyüt a Mobilarena TV adásban is, ha valaki kíváncsi erre, akkor a YouTube csatornánkon megtalálja.

LG G Flex screen shot LG G Flex screen shot

A G Flex fedélzetén az Android 4.2.2 Jelly Bean teljesít szolgálatot, méghozzá az LG UI legújabb felületével felvértezve. Ha most valaki elkezd morgolódni, hogy miért nem a legfrissebb rendszert használja a gyártó, az most hagyja abba, hiszen az új külső irgalmatlanul szép és jó lett, plusz az Android verziószámozásának nagysága nem feltétlenül jelenti a funkcióbeli javulást. Gondoljunk csak bele, hogy a 4.4 KitKat is inkább a régebbi készülékek számára készült, mintsem a csúcstelefonoknak hozna jelentős javulást. Az új UI követi a manapság egyre inkább közkedvelt letisztultságot, egyszerű, mégis felnőttes, üzletiesebb külsőt varázsolva a rendszernek, kevésbé tűnnek rajzoltnak az ikonok, és hiába lett viszonylag színes a rendszer, mégsem érezzük ezt hátrányosnak. Az oprendszer persze minden LG-féle extrával rendelkezik, mint például a multitaskingot magasabb szintre emelő QSlide, a dupla koppintásra bekapcsoló kijelző, a jegyzetelésre is használható Quick Memo, stb., Ezeket egyébként az LG blogban hosszabban elemeztük is. Nagyon hasznos funkció, hogy az alul elhelyezkedő érintőgombokat alkalmazások szerint konfigurálhatjuk, hogy mikor látszódjanak, és mikor tűnjenek el. Utóbbi esetében egy kis nyilacskára nyomva jelenik meg újra, viszont így a játékok, filmek vagy böngészés közben sem fog lecsípni a sáv a kijelzőből. A billentyűzeten hibátlanul lehet gépelni, megfelelő térköz van a betűk és számok között.

LG G Flex screen shot LG G Flex screen shot

Aligha meglepő, hogy a G Flexre minden gyári androidos program telepítésre került, vagyis nincs olyan zöld robotos alapapplikáció, ami a készüléken ne állna azonnal rendelkezésünkre. A gyári és a Chrome böngésző adott, de van még email kezelő, diktafon, ébresztésfunkcióval ellátott óra, Google alkalmazások (Gmail, YouTube, Hangouts, Google+), időjárás (ami egyébként megújult külsőt kapott), jegyzetfüzet, napi, havi, heti és eseménynézetet tartalmazó naptár, térkép, navigáció, számológép, üzenetküldő, valamint zene- és videolejátszó. Az LG-től viszont ez elvárható, mint ahogy az is megszokott már, hogy jellemzően számos extra alkalmazással vagy programmal is kedveskednek.

LG G Flex screen shot LG G Flex screen shot

Ilyen például a QuickRemote, ami az hátul található infraport segítségével alakítja át kvázi egy távirányítóvá a telefonunkat. A Feladatok menüpontban emlékeztetőket készíthetünk, amiket szinkronizálhatunk a Google fiókunkkal is. Az LG Backup segít biztonsági mentéseket végezni a belső tárhelyre (ahonnan azért érdemes máshová is lementeni), a QTheater pedig igazi mozivászonná varázsolja a telefon képernyőjét, ez a program kimondottan videók és képek nézésére készült, ráadásul aktiválható a szemkövetés, vagyis ha nem a kijelzőt nézzük, azt látja a szoftver, és automatikusan megállítja a filmet vagy a diavetítést (csendben hozzáteszem, hogy borzasztó hatékonysággal működik). Dokumentumokat is tudunk olvasni, méghozzá a Polaris Viewer 5 segítségével, szerkeszteni viszont nem lehet vele. Idegen nyelvű szövegek olvasásakor jól jöhet a QuickTranslator, ami kamera és az internet segítségével tud azonnal lefordítani szavakat vagy mondatokat. Kiváló hír, hogy választható magyar nyelv is, így kis hazánkban is nagy hasznát vehetjük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • LG

Azóta történt

Előzmények

 • Mobilarena TV: LG G Flex

  A dél-koreai gyártó legújabb készüléke nem a bivalyerős hardver miatt, hanem sokkal inkább a hajlított kijelző, az öngyógyító hátlap és az óriási akkumulátor okán hívja fel magára a figyelmet.

 • LG Optimus F6 - középkategóriás vadászgép

  A dél-koreai gyártó újdonsága a kellemes külső mellé 4G/LTE sebességet, nagyon korrekt hardvert és jó minőségű kijelzőt is kapott, méghozzá baráti áron.

 • LG Optimus L9 II - szemmel is látható fejlődés

  A dél-koreai gyártó a korábban bemutatott L9-nek is piacra dobta utódját, mely nagyon szép formatervvel, gyönyörű kijelzővel és villámgyors szoftverrel kecsegtet.

 • LG G2 - tapogatnivaló hátsó

  Ez is egy csúcskategóriás tepsi, de van rajta egy csavar: a hátuljára kerültek a vezérlőgombok. Ez könnyen megszokható, ráadásul más területeken is erős a koreai óriás.

Hirdetés