LG G Flex - igazi atléta

Hirdetés

Multimédia, kamera

A hátlapon helyet kapó kamera 13 megapixeles, a másodlagos kamera pedig 2,1 megapixeles fotókat tud készíteni. Közös bennük, hogy mindkettő képes 30 képkocka / másodperc sebességgel videókat felvenni, ám ameddig az előlapi optika ezt 1080p-ben teszi, addig a fő modul 4K (UHD = 3840 x 2160 pixel) felbontásban végzi a feladatot, ami azért elég nagy dolog (a fájlok mérete mondjuk óriási lesz, ezért is lehet kicsit szemrehányóan nézni a microSD foglalat kihagyása miatt). Az viszont tény, hogy számos beállítási lehetőséggel kecsegtet a szoftver. A módok között találjuk a HDR-t, a pillanatképet, a kettős kamerát, a szépség felvételt (ergo retusálást), a sorozatfelvételt, a kör- és a normál panorámát, valamint az exponálás és törlés módját (itt a képbe véletlenül belemozgó objektumokat lehet kitörölni). Jól jön a többpontos fókuszálási képesség, valamint a ledes segédfény, aminek ereje két-három méterig is megvilágít mindent, ráadásul az éjszakai képeknél a derítővakuzás is hosszan történik, hogy a színek a lehető legszebbek legyenek. Videóknál aktiválhatjuk az audió zoom technológiát, vagy akár színhatásokkal is megbolondíthatjuk a felvételeket. A 4K mellett Full HD-ban is készíthetünk mozgóképeket, 30 vagy 60 képkocka / másodperc sebességgel.

LG G Flex
[+]

A képekkel azonban nem vagyok megelégedve. Nyilván ez a zord, ködös időjárás sem kedvez a kamerának, de ha most jól szerepelne, akkor biztosak lehetnénk abban, hogy verőfényes napsütésben is hibátlan lesz minden. Ennek ellenére eléggé zajosodnak a képek, de legalább ezt nem próbálja meg az algoritmus túlzott mértékben ellensúlyozni, így azért a lényegesebb részletek megmaradnak, bár a távolabbi pontokon már kevésbé kivehető a vonalélesség, az ablakos képeknél vagy a parlamentél ez tökéletesen megfigyelhető. Normális körülmények között a színek szépek, a kontraszt jó. Éjszaka gondokkal küzd ez az optika is, nem mindig találja a helyes beállítást, plusz nagyon mosódnak a fotók. A nappali videók viszont bámulatosak, hihetetlenül éles marad a kép, tökéletesen követi a mozgásokat a kamera. Éjjel már kevésbé kellemes a minőség, de még így is az élmezőnyben marad a G Flex kamerája.

LG G Flex
[+]

Őszintén megvallva én a sztereó, RDS-képes FM-rádiónak örültem a leginkább, mivel ezt a csúcstelefonoknál valamiért divat mostanság kihagyni. A zenelejátszó is tud mindent, dalok, előadók, műfajok és mappák szerint tudjuk szétválogatni a zenéket. Muzsikák hallgatása közben beállíthatjuk az adott dalt csengőhangnak, ha pedig a hangszínszabályzót aktiválnánk, akkor a rádióhoz hasonlóan muszáj valamilyen fülhallgatót csatlakoztatnunk. A hangminőség közepes, kihangosítva én nagyobb hangerőt várnék, plusz a mély hangok sem az igaziak, pont arra való ez a telefon, hogy magunk mellé téve hallgassunk valamit, komolyabb bulizást ellenben nem tud élvezhető szintre emelni.

LG G Flex screen shot LG G Flex screen shot

Ha van olyan mobiltelefon, amin érdemes filmezni, akkor a G Flex biztos illik abba a körbe. Lényegében az LG is pont úgy hirdeti készülékét, hogy igazi moziélményt nyújt a hajlított kijelző, és ezzel a kijelentéssel aligha lőttek mellé. Varázslatos az egész, hiába nem 1080p felbontású a megjelenítő, ez az élményt aligha csorbítja. A videolejátszó gyárilag támogat szinte minden formátumot, többek között a DivX-et is, ezáltal tényleg kitárulkozik a világ. Sem a Full HD, sem a 4K filmek megjelenítésével nem ütközünk problémába, bár igaz ami igaz, HD minőség felett a telefonon úgysem vesszük észre a különbséget.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • LG

Azóta történt

Előzmények

 • Mobilarena TV: LG G Flex

  A dél-koreai gyártó legújabb készüléke nem a bivalyerős hardver miatt, hanem sokkal inkább a hajlított kijelző, az öngyógyító hátlap és az óriási akkumulátor okán hívja fel magára a figyelmet.

 • LG Optimus F6 - középkategóriás vadászgép

  A dél-koreai gyártó újdonsága a kellemes külső mellé 4G/LTE sebességet, nagyon korrekt hardvert és jó minőségű kijelzőt is kapott, méghozzá baráti áron.

 • LG Optimus L9 II - szemmel is látható fejlődés

  A dél-koreai gyártó a korábban bemutatott L9-nek is piacra dobta utódját, mely nagyon szép formatervvel, gyönyörű kijelzővel és villámgyors szoftverrel kecsegtet.

 • LG G2 - tapogatnivaló hátsó

  Ez is egy csúcskategóriás tepsi, de van rajta egy csavar: a hátuljára kerültek a vezérlőgombok. Ez könnyen megszokható, ráadásul más területeken is erős a koreai óriás.

Hirdetés