LG G Flex - igazi atléta

Bevezető, tartozékok

Régóta lóg a levegőben a hajlított kijelzős telefonok piacra lépése, már többször számítottunk arra, hogy na majd most, ebben az évben, a következő kiállításon látunk ilyet, de sokáig csak mindenféle prototípusok jöttek. Aztán hirtelen, szinte egyszerre jelent meg a Samsung Galaxy Round és az LG G Flex, most pedig végre mi is rátehettük a kezünket az utóbbira. S persze pontosan lehet tudni azt is, hogy a felhasználók egy része azt fogja mondani, hogy mi a bánatnak kell ívelt kijelző, amikor mindent tökéletesen meg lehet csinálni egy sima panel használatával is. Ezt egyébként az LG-nél is tudják, a Las Vegas-i CES-en ismét volt alkalmunk kicsit beszélgetni Ken Honggal, az LG kommunikációs vezetőjével, aki kerek perec kimondta, hogy ennek egyelőre egyetlen lényeges értelme van: a design.

LG G Flex
[+]

És abban is igaza volt Kennek, hogy a hardver, a processzorok, a RAM, meg úgy egyáltalán mindaz, ami ahhoz kell, hogy röccenés nélkül fusson az Android, az már egy ideje adott. Senki, de tényleg senki nem hozott durvább eszközt a CES-re, mint az eddigiek, a hangsúlyt áttevődik a formatervre, a szolgáltatásokra és az egyedi felületekre. A G Flex pedig egy olyan telefon, hogy ha bárhol előkerül, mindenki azonnal meg akarja kicsit nyomkodni, egyszerűen azért, mert ilyet még nem láttunk. Impozáns, egyedi, érdekes megjelenésű telefon, pedig azon kívül, hogy a kijelző ívelt, olyan hatalmas formai trükkök nincsenek rajta. Ken Hong szerint ez az első lépés, ő személy szerint arra számít, hogy egyre inkább meg lehet majd oldani, hogy össze lehessen hajtani, vagy adott esetben csavarni a készüléket, s nem csak a telefonoknál jelenthet ez merőben új megoldást, hanem a táblagépek frontján is. Mindenesetre a G Flex tipikusan az a telefon, amire mindannyian elismerően bólogattunk, jelen teszt szerzője Budapesten kapta kézhez, de a CES-en ügyködő kollegák is alig várták, hogy megnyomkodják, a szó legszorosabb értelmében is.

LG G Flex
[+]

Az XXL GSM boltjába kellett elrohanni a telefonért, akik át is adták a szinte teljesen fekete dobozt. Egyedül tesztalanyunk neve szerepel ennek a tetején, semmi mással nem színesítették. A kialakítás viszont már próbálja illusztrálni, hogy térben valami hajlított dolgot találunk a csomagolásban, mivel a szélektől a középső rész felé keskenyedik a doboz. A belső tartalom a szokásos, a G Flexen kívül egy átlagosnál hosszabb microUSB kábelt, egy töltőfejet, egy agybadugós headsetet és egy SIM kiszedőtűt kapunk (ez is dizájnos lett, egy G betűt formáztak vele). A masina egyelőre kizárólag fekete színben kapható, de a jövőben akár más variánsok is érkezhetnek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • LG

Azóta történt

Előzmények

 • Mobilarena TV: LG G Flex

  A dél-koreai gyártó legújabb készüléke nem a bivalyerős hardver miatt, hanem sokkal inkább a hajlított kijelző, az öngyógyító hátlap és az óriási akkumulátor okán hívja fel magára a figyelmet.

 • LG Optimus F6 - középkategóriás vadászgép

  A dél-koreai gyártó újdonsága a kellemes külső mellé 4G/LTE sebességet, nagyon korrekt hardvert és jó minőségű kijelzőt is kapott, méghozzá baráti áron.

 • LG Optimus L9 II - szemmel is látható fejlődés

  A dél-koreai gyártó a korábban bemutatott L9-nek is piacra dobta utódját, mely nagyon szép formatervvel, gyönyörű kijelzővel és villámgyors szoftverrel kecsegtet.

 • LG G2 - tapogatnivaló hátsó

  Ez is egy csúcskategóriás tepsi, de van rajta egy csavar: a hátuljára kerültek a vezérlőgombok. Ez könnyen megszokható, ráadásul más területeken is erős a koreai óriás.

Hirdetés