470 millió aktív EMUI felhasználó van

Kitart a Huawei lendülete 2019 elején is, remek mutatókkal zárult az első negyedév.

A P30 széria még meg sem jelent, amikor a Huawei Technologies lezárta 2019 első, roppant sikeres gazdasági negyedévét, 179,7 milliárd jüan összesített árbevételt elérve. Ez mintegy 7,8 billió forintnak felel meg, ami szép teljesítmény, főleg a 39%-os éves növekedést figyelembe véve. A nettó nyereség 8%-kal ugrott meg.

A Mate 20 Pro volt 2019 első három hónapjának egyik kulcsterméke
A Mate 20 Pro volt 2019 első három hónapjának egyik kulcsterméke [+]

Miközben a távközlési üzletág már az 5G hálózatok kiépítésén munkálkodik, úgy tűnik: sorok állnak a Huawei mobilokért a pénztáraknál, három hónap alatt ugyanis 59 millió darabot szállítottak le, ami újabb jel arra, hogy a gyártó a Samsung babérjaira tör a piaci részesedés versenyében.


Az EMUI felület 9.1-es főverziónál tart, és az EMUI Desktop asztali kiterjesztés is egyre többet tud [+]

A Huawei telefonok a sok év fejlődésen átesett EMUI felületet használják, ebből 9.1-es a legfrissebb verzió. Ha pedig sok mobil fogy, akkor a felhasználói kör is szépen gyarapodik: a 77 nyelven és 216 országban elérhető androidos köntösnek jelenleg 470 millió aktív, vagyis aktuális felhasználója van. Persze a verziószámok a telefon típusától és kiadási dátumától függően változnak. A 9.1-es frissítés mindenesetre már több tucat korábbi modellre készül, a lista megtekinthető itt.

Előzmények

  • Huawei P30 - kell ennél több?

    Jóval olcsóbb, mint a csúcsmodell, de majdnem annyit tud. A legfrissebb trükkök nincsenek benne, de van olyan funkciója is, ami a drágább verzióból hiányzik.

  • Huawei Mate 20 - huszadrangú eltérések?

    Azért van különbség, de a Huawei Mate 20 így is egy remek készülék. A kérdés csak annyi, hogy százezerrel konszolidáltabb összegért mit tud - és mit nem tud - a Mate 20 Próhoz képest.

Hirdetés