Hirdetés

Huawei P30 - kell ennél több?

Jóval olcsóbb, mint a csúcsmodell, de majdnem annyit tud. A legfrissebb trükkök nincsenek benne, de van olyan funkciója is, ami a drágább verzióból hiányzik.

Bevezető

A Huawei most már rendszerint azt csinálja, hogy a két csúcsszériás termékeinél a Pro verzióban csillogtatja meg a legújabb fejlesztéseit, de készít egy átlagosabb verziót is, amibe inkább a már kipróbált összetevőket ollózza össze, de hardveresen amúgy nem adják lentebb. Éppen ezért ezeket a változatok rendre sokkal olcsóbbak, de csak néhány paraméter kapcsán mások, magyarán sokszor jobban megéri ezeket választani, mert relatív kevés kompromisszummal jár, hogy benne tud maradni a zsebünkben annyi pénz, amiből akár egy középkategóriás másik telefon is kijöhet.

P30 (balra) vs. P30 Pro P30 (balra) vs. P30 Pro [+]

Ez esetünkben 70 lepedőnyi eltérést jelent, a sima P30 ugyanis 230 ezer forintos árral igyekszik vásárlókat hódítani, a P30 Pro viszont 300 ezer forintról indul. A két készülék között azért bőven akad eltérés, nem csak arról van szó, hogy kihagyták belőle a periszkópos zoom lencsét, hanem ez alapvetően egy tök másik készülék, rögtön jóval kisebb, könnyebb, kicsit hagyományosabb, de mindezek mellett a Kirin 980-as rendszerchip itt is megvan, ahogyan szoftveresen is közel azonos a két eszköz.

P30 (fent) vs. P30 Pro P30 (fent) vs. P30 Pro [+]

Hirdetés

Kisebb a kijelző (de ez is OLED és a felbontása is ugyanaz), kisebb az akkumulátor, nincs 40W-os gyorstöltés és vezeték nélküli megoldás, más a kamera (leginkább a Mate 20 Pro eszköztárát hozza), nem hajlik le a két szélén a kijelző, hagyományos hangszóró van a termék előlapjának tetején és alul találunk 3,5 mm-es jack csatlakozót, ami a drágább változatból fájóan hiányzik. De például a kijelző alá költöztetett ujjlenyomat-olvasó itt is megvan. Nagyjából ennyi a történet, aki otthon van a Mate 20 Pro és a P30 Pro kapcsán, az már nagyjából el is tudja képzelni, hogy a sima P30 miképp muzsikál a mindennapokban, de persze azért érdemes végigvennünk, hogy milyen a kézkomfort, az üzemidő, a kamerás teljesítmény és az anyaghasználat, úgyhogy a következő oldalakon elsősorban ezekre megyünk rá.

Doboz, külső

Van eltérés a csomagolás kapcsán. SIM-tű: pipa. Type-C kábel: pipa. Headset? Az is pipa, formára ugyanaz az earbud cucc, mint a Pro mellett levő, csak ennek jack a vége. Töltőfej is pipa, rá van írva, hogy SuperCharge, de ez csak 22,5 W teljesítményű. Nem mondom, hogy ez óriási probléma, másfél órán belül ezzel is elérhető a közel 100%-os töltöttség.

Ez van a dobozban - plusz a SIM-tű, ami a dokumentációval együtt rögtön a készülék alatt található Ez van a dobozban - plusz a SIM-tű, ami a dokumentációval együtt rögtön a készülék alatt található [+]

A P30 sokkal-sokkal kompaktabb telefonnak érződik, mint a Pro. Azért ez sem apró, a kijelző 6,1 hüvelykes, a felbontás ezúttal is 1080 x 2340 pixeles (422 ppi), a technológia pedig itt is OLED, remek színekkel, jó fényerővel, fantasztikus kontraszttal és korrekt vonalélességgel. Az előlapot szépen ki is tölti a kijelző, hangyányival szélesebbek csak a kávák, felül jutott hely egy hagyományos beszédhangszóró számára, ami nem segít be a multimédiás tartalmak megszólaltatásába, csak hívások során üzemel, akkor viszont jó hangerővel és jó minőségben. A kijelzőbe itt is belelóg egy csepp alakú szenzorszigetecske, ebben ül az előlapi kamera.

Ha nem tetszik a notch, el lehet maszkolni Ha nem tetszik a notch, el lehet maszkolni [+]

A készülék bal oldalát lehet izgatni a megfelelő ponton a SIM-tűvel, hogy kinyíljon az a tálca, amibe beletolhatunk kettő nanoSIM-et, illetőleg a második helyett egy memóriakártyát. De nem microSD-t, hanem a Huawei nano memory card néven futó saját megoldását, amely egyelőre kizárólag 64 GB-os változatban kapható, jó drága, de nem drágább, mint egy ugyanilyen átviteli sebességre képes SD. A telefon jobb oldalán vannak a hangerőt szabályozó gombok, valamint a kijelző feloldására és lezárására szolgáló, pirossal megfestett billentyű. Lötyögés nincs, a nyomáspont tökéletes, a kitapinthatóság szintén.

Pirossal festették meg a bekapcsológombot Pirossal festették meg a bekapcsológombot [+]

Alul egymás mellett ül a 3,5 mm-es jack és a Type-C interfész, mellettük pedig az egy szem hangszóró, ami egyébként kifejezetten szépen szól, legalábbis a telefonos mezőnyben. A hátlap csillogós burkolata még ebben a fekete árnyalatban is vonzó, vonzza az ujjlenyomatokat is szépen, gondolom csodásan törik, ha kőre dobjuk. A horizontálisan tájolt tripla kamerarendszer elég markánsan kiáll a hátlap síkjából, billeg is a telefon, ha egyenes felületre tesszük. A Leica feliraton már nem lepődünk meg, a dupla LED villanó is alapvető elvárás ebben a kategóriában.

Csillog, tükröződik, ívelődik, de a maszatokat is szépen gyűjti Csillog, tükröződik, ívelődik, de a maszatokat is szépen gyűjti [+]

Az általános összeszerelési minőség makulátlan, az anyaghasználatba sem lehet belekötni, az ergonómia is kiváló, jó a P30 fogása, még ha kissé csúszós is a fényes felülelet, de mivel keskenyebb, mint a Pro verzió, ezért jobban meg lehet markolni. A magam részéről nem sírdogáltam volna, ha hátul marad az ujjlenyomat-olvasó (de a kedvenc megoldásom az, amikor hátul is van és a kijelző alatt is, de ezt csak a Porsche Design Mate RS tudja nyújtani), mert ha valaki hozzászokott ahhoz, hogy ennek a simogatásával le tudja húzni a notifikációs tálcát, akkor ez nagyon tud hiányozni. A kijelző mögé költöztetett biometrikus szenzor sebessége amúgy kielégítő, a pontossága is korrekt, kicsit mintha nagyobb felületen érzékelne, mint a Galaxy S10 megoldása, de azért mellé lehet itt is nyúlni. Van viszont 2D arc alapú feloldás, amit nem tudtunk átverni egy kinyomtatott fotóval, de minél sötétebb van, annál kevésbé hatékony. Hiányzik viszont az IP68-as védelem, noha ebben az árkategóriában a konkurensek ezt általában hozzák, illetve nincs infra sem a telefon tetején (a Pro tud ilyet), amiről viszont nem lehet elmondani, hogy bezzeg a versenytársakban van, mert máshol is ritka madár. Azért a fröccsenő víz nem fog kárt tenni a termékben, mert az IP53-as szabványt a P30 is hozza.

Hardver, UI

A burkolat alatt nem fogunk semmi meglepőt találni. A HiSilicon Kirin 980-as rendszerchip már velünk van a Mate 20 óta, sebességpanaszunk biztosan nem lesz. A 7 nm-es csíkszélességű modul igen potens versenyző, noha a szintetikus sebességtesztekben van némi lemaradása a konkurensektől, de a nyolcmagos processzor és a Mali-G76MP10-es GPU bőven elég erőt szolgáltat bármilyen feladathoz. Plusz ugye van dual NPU is (neural processing unit) a mesterséges intelligenciára támaszkodó megoldások hatékony feldolgozása kapcsán. Hogy ez amúgy mire jó, arról itt található egy kis olvasnivaló.

Teljesítmény-teszt (a táblázat szétnyitható)
Benchmark Huawei P30 Samsung Galaxy S10 Samsung Galaxy S10e Apple iPhone XS Huawei Mate 20 Pro teljesítmény mód ASUS ROG Phone
Rendszerchip HiSilicon Kirin 980 Exynos 9820 Exynos 9820 Apple A12 Bionic HiSilicon Kirin 980 Snapdragon 845
AnTuTu Bench. 7.x 314593 pont 337294 pont 335228 pont 342615 pont 301823 pont 299360 pont
Geekbench 4 (single/multi) 3364 / 10067 pont 4524 / 10343 pont 4499 / 10387 pont 4845 / 11238 pont 3357 / 10117 pont 2552 / 9348 pont
GFXBench Car Chase onscreen 29 fps 23 fps 40 fps 48 fps 16 fps 34 fps
GFXBench Car Chase offscreen 33 fps 43 fps 42 fps 47 fps 32 fps 35 fps
GFXBench Man. onscreen 59 fps 56 fps 60 fps 60 fps 59 fps 59 fps
GFXBench Man. offscreen 91 fps 97 fps 104 fps 109 fps 87 fps 83 fps
AndroBench Sequential Read 829,04 MB/s 801,91 MB/s 791,67 MB/s n/a 856,64 MB/s 718,68 MB/s
AndroBench Sequential Write 196,41 MB/s 195,62 MB/s 194,04 MB/s n/a 193,70 MB/s 205,12 MB/s
AndroBench Random Read 159,52 MB/s 135,21 MB/s 134,04 MB/s n/a 157,48 MB/s 128,23 MB/s
AndroBench Random Write 153,89 MB/s 23,98 MB/s 23,68 MB/s n/a 143,67 MB/s 125,68 MB/s

Az elég egyértelmű, hogy a mindennapok során a rendszer gördülékenysége vitán felül az egyik legjobb. Nincsenek akadások, döccenések, az appok szélsebesen nyílnak meg, az UFS2.1-es tároló és a jól optimalizált rendszer remekül oldja meg a feladatokat, plusz az új EROFS fájlrendszer is igen hatékonyan gyorsítja meg a feladatokat. Ez még akkor is igaz, ha a nálunk teszten járt példány az “alapmodell”, azaz 6 GB RAM-ot és 128 GB belső tárhelyet tud nyújtani. Alap, hogy már a 9.0-s Android került rá, erre önti rá a Huawei az EMUI nevű kezelőfelületet, amely a 9.1-es verziószámnál jár. Alapvetően ízlésbeli kérdés, hogy a kínaiak interfésze mennyire számít tetszetősnek, persze egy csomóféle módon lehet a kinézetén változtatni, de végeredményben azért lassan eljutunk oda, hogy a különböző gyártói megoldások között már bőven túlsúlyban vannak azok a változatok, amelyekkel nem bántó sem vizuálisan, sem funkcionálisan együtt élni. Az EMUI is sokat fejlődött az első kiadások óta.

[+]

A két P30 között szoftveresen nincs eltérés. A fentről belógó szenzorszigetet el lehet maszkolni, ha valakit netán zavarna, szinte végtelen mennyiségű témával tudjuk testreszabni a menü kinézetét, kérhetünk alkalmazásmenüt, természetesen lehet mappázni, rácskiosztást változtatni, betűméretet állítani, illetve van always-on üzemmód, amely viszont kevésbé paraméterezhető, mint a Samsung megoldása. Látszik az óra és az értesítések ikonja, valamint az akkumulátor töltöttsége, egyedül az variálható, hogy időzítve kapcsoljon ki és be.

[+]

Van egy csomó kényelmi opció, egykezes mód, gesztusvezérlés, kesztyűs mód, HiVoice néven hangvezérlést is találtunk, ami viszont csak angolul ért. A 9-es Androiddal együtt megjött a digital wellbeing, azaz magyarra fordítva a Digitális jólét, ami statisztikát vezet a telefonhasználati szokásainkról, az opciók között pedig akár korlátozhatjuk is időben azt, hogy mennyit babrálhatjuk a gépet, ha mondjuk a gyerek is hozzáfér. A közösségi alkalmazásainkhoz több felhasználói fiókot is hozzárendelhetünk (Iker-alkalmazások), akad kékfényszűrő és Optimalizáló néven egy alkalmazás is, amivel karban tudjuk tartani a telefonunkat, csinálhatunk tiltólistát és paraméterezhetjük az energiatakarékos funkciókat.

[+]

A gyári alkalmazáskínálat nincs túltolva, a szokásos Google eszköztár mellett fent van gyárilag a Facebook, a Booking.com (ez azért nem annyira nélkülözhetetlen), az Egészség név mögött megbújó fitnesz izék, a HiCare nevű ügyfélszolgálati felület, a Huawei által karbantartott AppGalery (innen további, a gyártó szerint hasznos szoftvereket lehet letölteni), egy fájlkezelő és egy saját fejlesztésű böngésző, amiben van esti mód. Az Eszközök mappában van még pár apróság, mint az iránytű, a számológép, a fordító, a tükör, vagy a diktafon.

Fotó, videó

Mivel a P30 Pro kapcsán azzal volt tele az összes platform, hogy a periszkópos rendszerű, ötszörös zoom milyen szipi-szupi, ezért a sima P30 ezt nélkülözni kénytelen, de ettől még egyáltalán nem kell szégyenkeznie, mert így is jár három darab, eltérő látószögű kamera, egy dupla LED-es villanó és egy lézeres szenzor a gyors fókusz reményében. Ez speciel nincs a P30 Prónál, ott ugyanis a ToF kamera veszi át ezt a feladatot.

Alul a P30 Pro kamerás eszköztára, felette a P30 szettje Alul a P30 Pro kamerás eszköztára, felette a P30 szettje [+]

A P30-ban levő kamerás megoldás nem sima másolata annak, amit a Mate 20 Pro tud, hanem egy kicsit variáltak itt-ott, a Huawei fotós képességeiből van összeollózva úgy, hogy a periszkópos megoldás hiánya egyáltalán ne legyen fájó. Nem is az, ez a szett igaából ebben a formában is elég jól lefedi a felhasználói igényeket, egyedül a videós képességeknél nem brillírozik annyira, mint amennyire elvárható lenne.

[+]

A főkameránk ezúttal is 40 megapixeles felbontásra alkalmas, de az apertúra F/1,8-as, az optikai stabilizátort pedig kivették mögüle. Mondhatnánk, hogy akkor ez a Mate 20 Próból jött, ami nagyjából igaz is, de a szenzor az RYYB színszűrőt ugyanakkor megkapta, ennyivel mégiscsak jobb, mint korábban. A nagylátószögű modul ebben az esetben 16 megapixelre képes, de van mellé autofókusz a szupermakró miatt, a telés lencse viszont teljes mértékben a Mate 20 Próból jött, ehhez van OIS és alapvetően háromszoros nagyítás érhető el vele. Úgynevezett hybrid-zoom üzemmódban pedig kijön az ötszörös is, de ott már nem annyira tökéletes a vonalélesség. Erre a hardveres felhozatalra öntötte rá a Huawei azt az egyre komplexebb szoftveres eszköztárat, amelynek legfontosabb összetevője az AI. Ez egyrészt jól megturbózza a képeket, hogy azok látványosabbak legyenek, de ezt nem kell szeretni, ki is lehet kapcsolni. Másrészt ott van a kiváló éjszakai mód, ami kézben tartott telefonnal is tud 6 másodperces záridővel igen frankó fotókat összehozni, már ha a téma alapvetően nem mozog.

A fenti képeket megtekintve körülbelül azt az eredményt kapjuk, amire számítunk. A P30 kamerája ugyanúgy a mezőny elején van, mint ahogyan a Mate 20 Prónál is tapasztaltuk, de ezek a fenti felvételek 10 megapixeles méretben készülnek, ilyenkor van ugyanis lehetőségünk a látószögek között váltani. Ha a szenzorban rejlő 40 megapixelt elő akarjuk varázsolni, akkor csak normál látószöget tudunk használni, erre is mutatunk példát alant:

Ekkora felbontás mellett már kiesnek hibák, ha 100%-os nézetben vizsgáljuk a képeket, főleg a szélek felé lesz puha a rajzolat, nem olyan jók a részletek, a fizikát a Huawei sem tudja megerőszakolni. Ugyanakkor viszont az általános használhatóság komoly szempont a kamerás teljesítmény megítélése kapcsán, ha nem az abszolút képminőséget vizsgáljuk (amit egyébként is nyers képekkel szokás megtenni), akkor ugyanarra fogunk jutni, amire a fotós eszköztárat megítélő, erre specializálódott szaklapok: a Huawei kamerája roppant sokoldalú, a legtöbb helyzetre tud választ adni és egy olyan eszközt az a júzer kezébe, amellyel különösebb előképzettség nélkül is élvezetes a fotózás. A fenti képeknél az AI ki volt kapcsolva fixen, de jöjjön pár példa arra, hogy mit csinál a fotókkal a mesterséges intelligencia, ha hagyjuk. Balra van az eredeti felvétel, jobbra pedig az algoritmus által “feljavított” kép, ahol leginkább a kontrasztot és a szaturációt piszkálja meg a rendszer.

És a rend kedvéért azért két szupermakró módban lőtt fotót is ide tudunk tenni, íme:

A videózásnál hiányzik a 4K felbontás melletti 60 fps, viszont van néhány effekt, egyrészt lehet tolni itt is a színek erősségén, másrészt a több hátlapi kamera lehetőséget ad arra, hogy azonnal úgy készüljön a videó, hogy a háttérrel valamit mókol a rendszer, például fekete-fehérré teszi, míg a főszereplőnk marad színes. Itt azért nem olyan csodás a produkció, mint a fotóknál, a stabilizáció is lehetne sokkal jobb, de gyorsabb fordulásoknál, mozgásoknál a kép szélein akadnak gondok.

A kamerás felhozatal másik gyengécske pontja az előlapi optika. Papíron ez is 32 megapixelre képes, ami egy bődületes érték, de ez egy fixfókuszos megoldás, ahol a háttér elmosását szoftveres úton próbálja megoldani a készülék — és teszi ezt sokkal gyengébb hatásfokkal, mintha a hátlapi szetthez tartozó portrémódot használnánk. (Példa) Itt a dinamikatartomány is jóval szűkebb, videózásnál pláne kijönnek az ebből fakadó beégések, de azért összességében nyilván nem kell rá panaszkodnunk, csak éppen ezen a területen a konkurens modellek között akadnak jobbak, például a hasonló árfekvésű S10e.

[+]

Zene szempontjából a P30 hozza az elvárásokat, a mellékelt füles átlagosnak mondható, a telefon alján levő hangszóró pedig kiegyensúlyozott: elég hangos, de nem rezonál, ennél többet viszont nem lehet róla elmondani. A lejátszó kellemes felületet ad, dalszöveget, albumborítót is mutat, plusz benne van a Dolby Atmos hangzásjavító is a funkciók között. Nincs FM-rádió, a diktafon viszont korrekt, van benne egy gomb, amivel lehet javítani a hangminőséget (miért nem egyből javítva van?), de hiába nyomkodtam, csak kicsit hangosabb lett a felvett beszéd.

Adatátvitel, akkumulátor

Az adatkommunikációs repertoárból csak az infra hiányzik, ezt a filléres kis hardvert kizárólag a P30 Pro kapta meg. Minden egyéb viszont hiánytalanul megvan, kétcsatornás WiFi (802.11a/b/g/n/ac), 5.0-s Bluetooth (BLE, SBC, AAC, aptX, aptX HD, LDAC, LHDC), 3.1-es USB (MTP, OTG, DisplayPort), megvan a desktop mód is, amit nagyobb kijelzőre kötve kapunk meg. Ez messze nem tud annyit, mint a Samsung megoldása, de bőven használható. A beépített navigációs modul az A-GPS mellett a GPS (L1 + L5), a GLONASS, a BeiDou, a Galileo (E1 + E5a) és a QZSS (L1 + L5) műholdakat is használja, nem is volt gond a pozíciószerzéssel. Van NFC, iránytű, hall szenzor (merthogy ehhez különböző tokokat is készít a Huawei), a vezeték nélküli töltés lehetősége viszont kimaradt.

[+]

A böngészés viszont viharsebes a platformhoz tartozó Chrome és a gyártó által fejlesztett saját browser használatával is, ez utóbbiban van sötét téma, ami a lassan népszokássá váló esti, ágyban netezéshez lehet hasznos — függetlenül attól, hogy egyébként elalvás előtt bármilyen kijelzőt bámulni (pláne sötét környezetben) egyáltalán nem az.

Az akkumulátor a külső méretek miatt jóval visszafogottabb papíron, a 3650 mAh-s telep azonban így is elegendő. Persze nem bírja addig energiával, mint a P30 Pro, de a mezőnyben megállja a helyét, mi 15 órás videolejátszási időt tudunk belőle kipréselni, átlagos használattal másfél, visszafogott babrálással két napnyi készenlét összejöhet. Bár a töltés sebessége nem olyan durván tempós, mint a P30 Prónál, itt is megvan másfél órán belül a 100%-os etetés, az első 30 percben pedig valamivel több mint 60% kerül a telepbe, ami bőven elég jó, ha napközben valamiért szükségünk van erre.

Kompaktabb forma - csekélyebb kapacitású akkumulátor Kompaktabb forma - csekélyebb kapacitású akkumulátor [+]

Értékelés: Huawei P30 Pro
Külső
Ergonómia 9 pont
Anyaghasználat 10 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 9 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 10 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 9,5 pont
Multimédia
Vizuális 9 pont
Audio 9 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 8 pont
Hogyan értékelünk?

Összegzés. A P30 Próhoz képest a P30 egy nagyon is vállalható kompromisszum. Egyrészt kisebb, nyilván kicsit kisarkítom, de amíg a P30 Pro kicsit hímestojás és a mérete, valamint a lehajló kijelzője miatt az ember valahogy jobban igyekszik rá vigyázni, addig a sima P30 egy sokkal kezelhetőbb valami, sokkal kevésbé óvatoskodik vele a felhasználó, nem mondanám kompaktnak azért, mert ez sem egy csöppség, de könnyedebb vele az élet. Elveszítettük a periszkópos zoomot, hát istenem, szerintem pont belefér, százból egyszer érzi csak az ember, hogy de jól jönne még közelebb hozni a témát, de ezt is csak azért, mert tudja, hogy létezik olyan telefon, amiben erre van lehetőség. Az esti mód, a három látószög, az AI-izé, a nagy felbontás, a portré, meg az összes trükk itt is adott. Nincs lekanyarodó kijelző — ez sokak számára pont előnyös, az OLED itt is OLED, van rajta 3,5 mm-es jack, viszont eltűnt az infra, a vezeték nélküli töltés és hiányzik az IP védelem. De ezekkel az apróbb hiányosságokkal bőven együtt lehet élni, a hardver ugyanaz, a 70 lepedős árkülönbség viszont plecsnifronton nálunk a P30-at hozza ki jobb ajánlatra, úgyhogy különösebb hezitálás nélkül rá tudjuk csapni az ajánlott minősítést. Úgy kompromisszum, hogy igazából nem is kompromisszum, a megmaradó zsetonból pedig olyan tokgyűjteményt vásárolhatunk össze hozzá, amely a vízállóság kérdését is zárójelbe tudja tenni.

Huawei P30

Bog

Huawei P30 az ALZA.hu-n

Specifikáció

Huawei P30
Huawei P30 Általános
Technológia GSM/UMTS/LTE
Méret 149,1 x 71,4 x 7,6 milliméter
Tömeg 165 gramm
Színvariációk éjfekete, aurora kék, jégkristály kék
SIM-foglalat 2 nanoSIM
Kijelző
Kijelző átlója 6,1 hüvelyk
Kijelző felbontása 1080 x 2340 pixel (422 ppi)
Kijelző típusa Curved OLED HDR kapacitív érintőkijelző
Színárnyalatok száma 16 millió
Hardver
SoC típusa HiSilicon Kirin 980
Processzor típusa 2 x 2,6 GHz-es + 2 x 1,92 GHz-es Cortex-A76 + 4 x 1,8 GHz-es Cortex-A55 + DSU + i8 koprocesszor + dual NPU
Processzor csíkszélessége 7 nm
Processzor utasításkészlete ARMv8
Grafikus chip Mali-G76MP10 @ 720 MHz
RAM mérete 6 / 8 GB
Memória
Telefonkönyv kapacitása dinamikus
SMS memória dinamikus
Belső tárhely 128 / 256 GB
Memória bővíthetősége nano memory (256 GB-ig)
Adatátvitel
Frekvenciasávok GSM 850/900/1800/1900 MHz
UMTS 850/900/1900/2100 MHz
LTE B1/B2/B3/B4/B5/B6/B7/B8/B9/B12
B17/B18/B19/B20/B26/B28/B32
GPRS / EDGE van / van
UMTS / HSDPA / HSUPA / LTE van / 42,2 Mbps / 5,76 Mbps / 1400 Mbps
IrDA / Bluetooth van / 5.0 (A2DP, LE, SBC, AAC, aptX, aptX HD, LDAC, LHDC)
WiFi 802.11a/b/g/n/ac wave 2 (dual band, HotSpot, Direct, DLNA, Miracast)
USB USB 3.1 gen1 (Type-C, MTP, OTG, DisplayPort)
Push-to-talk / RSS nincs / van
GPS vevő A-GPS + GPS (L1 + L5), GLONASS, Galileo (E1 + E5a), BeiDou, QZSS (L1 + L5)
NFC van
Alapfunkciók
Profilok néma/rezgés
Vibra funkció van
Kihangosítás van
Hangtárcsázás / hangvezérlés van / van
Hangrögzítés van
Ébresztés van
Prediktív szövegbevitel van
Szoftverek
Platform Android 9.0 (Pie) + EMUI 9.1
WAP / HTML böngésző nincs / van
E-mail kliens van
Játékok telepíthetők
Valutakonverter telepíthető
Extra szoftverek Témák, Telefon-kezelő, Fájlkezelő, Zseblámpa, Tükör, Okos Vezérlő, Egészség, HiCare, Hangrögzítő, App Segéd, App Gallery, Booking.com, eBay, E-mail, Használati útmutató, Biztonsági Mentés, Phone Clone, Translator, Tippek, Számológép, Huawei Tárca, HiVision, Facebook, Zene, Videó, Böngésző
Multimédia
Fő kamera 40 megapixel (normál látószög, f/1,8-as rekeszérték, PDAF) + 16 megapixel (széles látószög, f/2,2-es rekeszérték) + 8 megapixel (3x-os teleobjektív, f/2,4-es rekeszérték, OIS, 5x hibrid zoom) + kéttónusú LED villanó, színszenzor
Előlapi kamera 32 megapixel (fixfókusz, f/2-es rekeszérték, képernyővillanó)
Videófelvétel 4k (30 fps), 1080p (60/30/120 fps), 720p (120/960 fps)
Zenelejátszó szoftver van, háttérben is fut
Hangszínszabályzó Dolby Atmos
FM-rádió nincs
Üzemidő
Alap akkumulátor 3650 mAh-s lítium-ion (TÜV Rheinland hitelesítés)
Készenléti idő n/a
Beszélgetési idő n/a
Zenelejátszási idő n/a
Egyebek
Giroszkóp, gyorsulásmérő, légnyomásmérő, hall szenzor, iránytű, képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó, 2D arcfelismerés, hangszenzor, infraport, közelségérzékelő, fényérzékelő, 22,5W SuperCharge gyorsöltés, IP53-as por és víz elleni védelem, 3,5 mm-es jack kimenet

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés