Hirdetés

Huawei P30 - kell ennél több?

Jóval olcsóbb, mint a csúcsmodell, de majdnem annyit tud. A legfrissebb trükkök nincsenek benne, de van olyan funkciója is, ami a drágább verzióból hiányzik.

Doboz, külső

Van eltérés a csomagolás kapcsán. SIM-tű: pipa. Type-C kábel: pipa. Headset? Az is pipa, formára ugyanaz az earbud cucc, mint a Pro mellett levő, csak ennek jack a vége. Töltőfej is pipa, rá van írva, hogy SuperCharge, de ez csak 22,5 W teljesítményű. Nem mondom, hogy ez óriási probléma, másfél órán belül ezzel is elérhető a közel 100%-os töltöttség.

Ez van a dobozban - plusz a SIM-tű, ami a dokumentációval együtt rögtön a készülék alatt található Ez van a dobozban - plusz a SIM-tű, ami a dokumentációval együtt rögtön a készülék alatt található [+]

Hirdetés

A P30 sokkal-sokkal kompaktabb telefonnak érződik, mint a Pro. Azért ez sem apró, a kijelző 6,1 hüvelykes, a felbontás ezúttal is 1080 x 2340 pixeles (422 ppi), a technológia pedig itt is OLED, remek színekkel, jó fényerővel, fantasztikus kontraszttal és korrekt vonalélességgel. Az előlapot szépen ki is tölti a kijelző, hangyányival szélesebbek csak a kávák, felül jutott hely egy hagyományos beszédhangszóró számára, ami nem segít be a multimédiás tartalmak megszólaltatásába, csak hívások során üzemel, akkor viszont jó hangerővel és jó minőségben. A kijelzőbe itt is belelóg egy csepp alakú szenzorszigetecske, ebben ül az előlapi kamera.

Ha nem tetszik a notch, el lehet maszkolni Ha nem tetszik a notch, el lehet maszkolni [+]

A készülék bal oldalát lehet izgatni a megfelelő ponton a SIM-tűvel, hogy kinyíljon az a tálca, amibe beletolhatunk kettő nanoSIM-et, illetőleg a második helyett egy memóriakártyát. De nem microSD-t, hanem a Huawei nano memory card néven futó saját megoldását, amely egyelőre kizárólag 64 GB-os változatban kapható, jó drága, de nem drágább, mint egy ugyanilyen átviteli sebességre képes SD. A telefon jobb oldalán vannak a hangerőt szabályozó gombok, valamint a kijelző feloldására és lezárására szolgáló, pirossal megfestett billentyű. Lötyögés nincs, a nyomáspont tökéletes, a kitapinthatóság szintén.

Pirossal festették meg a bekapcsológombot Pirossal festették meg a bekapcsológombot [+]

Alul egymás mellett ül a 3,5 mm-es jack és a Type-C interfész, mellettük pedig az egy szem hangszóró, ami egyébként kifejezetten szépen szól, legalábbis a telefonos mezőnyben. A hátlap csillogós burkolata még ebben a fekete árnyalatban is vonzó, vonzza az ujjlenyomatokat is szépen, gondolom csodásan törik, ha kőre dobjuk. A horizontálisan tájolt tripla kamerarendszer elég markánsan kiáll a hátlap síkjából, billeg is a telefon, ha egyenes felületre tesszük. A Leica feliraton már nem lepődünk meg, a dupla LED villanó is alapvető elvárás ebben a kategóriában.

Csillog, tükröződik, ívelődik, de a maszatokat is szépen gyűjti Csillog, tükröződik, ívelődik, de a maszatokat is szépen gyűjti [+]

Az általános összeszerelési minőség makulátlan, az anyaghasználatba sem lehet belekötni, az ergonómia is kiváló, jó a P30 fogása, még ha kissé csúszós is a fényes felülelet, de mivel keskenyebb, mint a Pro verzió, ezért jobban meg lehet markolni. A magam részéről nem sírdogáltam volna, ha hátul marad az ujjlenyomat-olvasó (de a kedvenc megoldásom az, amikor hátul is van és a kijelző alatt is, de ezt csak a Porsche Design Mate RS tudja nyújtani), mert ha valaki hozzászokott ahhoz, hogy ennek a simogatásával le tudja húzni a notifikációs tálcát, akkor ez nagyon tud hiányozni. A kijelző mögé költöztetett biometrikus szenzor sebessége amúgy kielégítő, a pontossága is korrekt, kicsit mintha nagyobb felületen érzékelne, mint a Galaxy S10 megoldása, de azért mellé lehet itt is nyúlni. Van viszont 2D arc alapú feloldás, amit nem tudtunk átverni egy kinyomtatott fotóval, de minél sötétebb van, annál kevésbé hatékony. Hiányzik viszont az IP68-as védelem, noha ebben az árkategóriában a konkurensek ezt általában hozzák, illetve nincs infra sem a telefon tetején (a Pro tud ilyet), amiről viszont nem lehet elmondani, hogy bezzeg a versenytársakban van, mert máshol is ritka madár. Azért a fröccsenő víz nem fog kárt tenni a termékben, mert az IP53-as szabványt a P30 is hozza.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés