Hirdetés

Szélsebesen érkezik az Android Q a Huawei és Honor modellekre

A gyártó ígérete szerint egyes készülékeik a Google Pixel mobilokkal együtt kapják meg az új Android főverziót.

Hirdetés

A Huawei az EMUI hivatalos Weibo oldalán tette közzé rendszerfrissítésre vonatkozó terveit. A Google csak pár napja mutatta be a tízes Androidot, amit hivatalos megnevezés hiányában továbbra is csak Android Q-nak hívunk. Néhány eszközön már elérhető az utolsó béta verzió, többek között a Huawei Mate 20 Pron is, de a többi Huawei vagy Honor felhasználónak sem kell elvileg sokáig várni, azoknak legalábbis biztos nem, akik a csúcsmodellek közül választottak. A gyártó azt ígéri, a végleges szoftververzió elérhetővé tétele után már települhet is az Android 10 alapú EMUI, így az alábbi, nem Google gyártmányú eszközök lehetnek az elsők, amelyek a legfrissebb Androiddal futnak. A Huawei Mate 20, Mate 20 Pro, a Mate 20X, P30, P30 Pro, illetve a Honor View 20 és Honor Magic 2 tulajok készülhetnek.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Mérsékelt újításokkal érkezik az Android Q

    Két jelentős változást leszámítva. A helyadatokhoz való hozzáférés újragondolása nagyon időszerű volt, a Live Caption pedig hiánypótló.

  • Huawei P30 - kell ennél több?

    Jóval olcsóbb, mint a csúcsmodell, de majdnem annyit tud. A legfrissebb trükkök nincsenek benne, de van olyan funkciója is, ami a drágább verzióból hiányzik.

Hirdetés