Hirdetés

Jók a Huawei mobilok Android 10 esélyei

A Mate 20 Pro engedélyt kapott a jövőbeni Android Q frissítésre, és a P30, illetve egy tucat másik telefon, tablet folyamodott ugyanezért a Google-höz. Folyik a tesztelés és a jövőben is lesznek Huawei mobilok, illetve biztonsági frissítések.

Hirdetés

A Huawei ezen az oldalon összegyűjtött néhány fontos kérdést arra az esetre, ha marad az amerikai kereskedelmi tiltólistán, és a 90 napos ideiglenes felfüggesztés után végleg elveszíti a hivatalos Android licencet, vele együtt pedig a Google Szolgáltatásokat. Az oldal megerősíti: maradnak a Huawei telefonok és tabletek a piacon, és továbbra is megkapják a rendszeres, naprakész biztonsági frissítéseket. Az androidos eszközökről nem fog letörlődni az operációs rendszer, továbbra is telepíthető lesz a WhatsApp, a Facebook és a többi amerikai fejlesztésű szoftver, és gyári visszaállítás után az Android szolgáltatások és a Google applikációk is elérhetők maradnak. Nem változnak az eddigi garanciális feltételek sem.

A P30 Prón is folyik az Android 10 tesztje, illetve a Huawei benyújtotta a kérvényt a frissítésre
A P30 Prón is folyik az Android 10 tesztje, illetve a Huawei benyújtotta a kérvényt a frissítésre [+]

A Mate 20 Pro jelenleg is részt vesz az Android Q fejlesztői béta tesztelésében, és ekként már meg is kapta az engedélyt, hogy 10-es Androidra frissüljön, amikor a végleges variációt a Google a nyár végén közzéteszi (nagyjából addig érvényes egyébként a tiltólista ideiglenes feloldása). A Huawei eléggé magabiztos abban a tekintetben, hogy a P30 sorozat és más telefonjai szintén megkapják az Android Q-t, 17 eszközön már folyik az előkészítés és a tesztelés, és ezek frissítésére már beadták a kérelmet. Az érintett készülékek név szerint az alábbiak: a P30 Pro, a P30, a Mate 20, a Mate 20 Pro, a PORSCHE DESIGN Mate 20 RS, a P30 lite, a P smart 2019, a P smart+ 2019, a P smart Z, a Mate 20 X, a Mate 20 X (5G), a P20 Pro, a P20, a Mate 10 Pro, a PORSCHE DESIGN Mate 10, a Mate 10 és a Mate 20 Lite.

Hirdetés

Előzmények

  • Mi lesz veled, Huawei?

    Egy hét alatt fordult a világ a legnagyobb kínai távközlési cég jövőjét illetően. Miért történt, mi történt, mi lesz ezután?

  • Huawei P30 - kell ennél több?

    Jóval olcsóbb, mint a csúcsmodell, de majdnem annyit tud. A legfrissebb trükkök nincsenek benne, de van olyan funkciója is, ami a drágább verzióból hiányzik.

  • Huawei Mate 20 - huszadrangú eltérések?

    Azért van különbség, de a Huawei Mate 20 így is egy remek készülék. A kérdés csak annyi, hogy százezerrel konszolidáltabb összegért mit tud - és mit nem tud - a Mate 20 Próhoz képest.

Hirdetés