Hirdetés

Huawei Expereince: A Freebuds Pro csatlakoztatási lehetőségei

Az egyik legjobb TWS headset a piacon a Huawei terméke, amely nem olcsó, viszont egy csomó extrát tud, függően attól, hogy milyen telefonnal párosítjuk.

Rengeteg Bluetooth headset járt nálunk tavaly, a szentkuti11 tesztje szerint a felhozatal egyik legjobb darabja a Huawei Freebuds Pro, amely persze nem a filléres mezőnyben próbál híveket szerezni magának, de cserébe tényleg remekül szól és tele van extra funkciókkal, miközben nem csak maga a fülhallgatópáros, hanem a tok is roppant minőségi és elegáns. A kérdés viszont az volt, hogy mit tudunk belőle kihozni különböző telefonokkal és platformokkal.


[+]

Alapvetően a Bluetooth technológia és a különböző szabványok lehetővé teszik, hogy kompatibilis eszközökkel ne tapasztaljunk problémát. A Freebuds Pro is képes nem csak Android rendszerű telefonokkal, hanem számítógéppel és iOS-szel is együttműködni, noha ezekben az esetekben nem áll rendelkezésünkre az összes extra, de azért az alapvető funkciókról nem kell lemondani. Ha iPhone-nal barátkoztatjuk össze a Huawei termékét, akkor a párosítás gond nélkül megtörténik pont ugyanúgy, mint akármilyen másik Bluetooth eszközzel, az iOS felismeri, hogy egy headsetről van itten szó.


[+]

Ugyanakkor viszont az Apple alkalmazásboltjában nincs fent az AI Life nevű app, ami Android környezetben elérhető, szóval ha iPhone-t használunk, akkor korlátozottabbak a beállítási lehetőségeink. Egyrészt widgetként fel lehet venni az akkumulátor töltöttségét kijelző felületbe a Huawei eszközét is, hogy bármikor ránézhessünk, hogy miképp áll a töltöttség, másrészt pedig a Freebuds Pro érintésvezérlési trükkjei is megvannak. Tehát lehet kapcsolgatni a zajszűrést, léptetni és megállítani a számokat, illetve babrálni a hangerőt, ezek pedig pont ugyanúgy működnek, mint akármilyen telefonnal, a lenti videóban van mindez vizuális segédeszközökkel demonstrálva:

Ha Androidra nyergelünk át, akkor sincs összetett dolgunk, a párosítás folyamata pont olyan triviális, mint akármilyen headset esetén, az érintésvezérléssel elérhető parancsok is megmaradnak. Eggyel jobbak vagyunk, ha letöltjük az AI Life alkalmazást, amihez nem kell, hogy Huawei telefonunk legyen, gond nélkül telepíthető bármilyen márkájú eszközre, de az nem fog ártani, ha a készülék tudja az 5.0-s Bluetooth szabványt.


[+]

Az AI Life alapvetően nem csak headsetekhez készült, az összes Huawei által gyártott tartozék és otthoni eszköz babrálható a segítségével, akár hangfalról, akár routerről, akár egyéb kütyüről (lámpa, fogkefe, mobil router) van szó. A Freebuds Pro párosítása vagy úgy történik, hogy a telefonunk már a klasszikus Bluetooth-ismerkedésen túl van és akkor az app is egyből kezeli, vagy rögtön az AI Life segítségével hozzuk létre a kapcsolatot úgy, hogy kinyitjuk a töltőtokot és hosszan megnyomjuk az oldalsó, rejtett gombot. Ezután lehet, hogy rögtön jön valami frissítés, amit nyilván érdemes felrakni, de alapvetően meg is vagyunk.

[+]

Az alkalmazásban lehet tesztelni, hogy jól illeszkedik-e a fülbe a headset, látjuk a két füles és a töltőtok akkumulátorának állapotát, megismerkedhetünk az érintésvezérléssel kapcsolatos gesztusokkal, valamint válthatunk a zajszűrési üzemmódok között, noha arra is van lehetőség, hogy magától fundálja ki, hogy mennyire erős zajszűrésre van szükségünk a környezeti hangok erősségének függvényében. Érintésvezérléssel, de itt külön is lehet kapcsolni az ambient módot, amit a szoftver “éberség” kifejezéssel illet. Ezen kívül állítható a viselésérzékelés (ha kivesszük a fülünkből, akkor leállítja a videót/zenét, visszarakásnál újraindítja), valamint a dupla csatlakozás, ami lehetővé teszi, hogy egyszerre két eszközzel is kommunikáljon a FreeBuds Pro.

[+]

Az AI Life viszont nem befolyásolja a hangminőséget, az bármilyen készülékhez hozzákötve átlag felettinek bizonyul, tehát bár ad néhány extrát a Huawei dedikált alkalmazása, ha mégsem tudjuk, vagy mégsem akarjuk telepíteni, akkor is megkapjuk a FreeBuds Prótól azt, amit elvárhatunk egy ilyen árkategóriában található Bluetooth headsettől.

Azóta történt

  • Huawei FreeBuds 4i - méltó utód

    Minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy ennek a fülesnek az elődje egy kategóriabajnok volt. Az utód többet tud, nagyobb akskit hord a fülesekben, és nem is lett drágább. De vajon még mindig őrzi a címet?

  • Fotókon a Huawei FreeBuds Pro 2

    Újabb, a Devialet nevével fémjelzett audioterméket mutathat be hamarosan a Huawei, TWS fülhallgatóról van szó.

Előzmények

  • Huawei FreeBuds Pro - egy igazi csúcsmodell

    Prémium fülhallgató attól a gyártótól, aki a piac egyik legjobb ár/érték arányú alternatíváját feleennyiért szállítja - tényleg profi a termék, de a hibátlan TWS továbbra is csak egy illúzió marad.