Kínában startolt el a Huawei FreeBuds 4

Ez nem ugyanaz a termék, amit FreeBuds 4i néven a minap kipróbáltunk, de nagyon hasonló.

Hirdetés

A Huawei mostanság leginkább kütyüvonalon hallatja magát, és teljesen vezetékmentes TWS fülhallgatói közül a FreeBuds 4i győzött meg minket a legjobban jófajta ár/érték arányával. A Kínában leleplezett FreeBuds 4 erre és az elődjére is meglehetősen hasonlít, és elsősorban az aktív zajszűrésre megy rá, amiből két mikrofon is kiveszi a részét, illetve hanghíváskor három dolgozik a fúziós zajcsökkentésen, illetve nyilván a beszédhang továbbításán.


[+]

A FreeBuds 4 a 4i-nél egy csöppet légiesebb, bár szerintem nincs ember, aki a 4,5 helyett a 4,1 grammos kivitel előnyeit megérezné – ez egy-egy füles tömege, tokkal-vonóval a cucc 38 grammot nyom. A piros, fehér és ezüst színben elérhető TWS tartozék fülesenként 30 mAh-s telepet, illetve 410 mAh-s töltőtokot kínál. Önállóan 4 óra zenehallgatásra számíthatunk töltésenként, vagy 2,5 órára aktív zajszűréssel, tokkal együtt ez pedig 20/14 órára javul. Magát a tokot egy óra feltölteni, az pedig szintén egy óra alatt tölti a füleseket csurig.

Megvan a modern Bluetooth 5.2 kapcsolat természetesen visszafele kompatibilitással, az IPX4 minősítés az elemek ellen, illetve a 14,3 milliméteres vezérlő, remek hangminőség ígéretével. A FreeBuds 4 számos operációs rendszerű készülékkel összedolgozik, és érintésekkel, illetve ujjhúzással kezelhető. Az extra szoftveres trükköket a Huawei AI Life alkalmazás biztosítja. A TWS füles Kínában 1000 jüanon nyit, (44 ezer forint), a nemzetközi értékesítésről egyelőre nem esett szó.

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei FreeBuds 4i - méltó utód

    Minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy ennek a fülesnek az elődje egy kategóriabajnok volt. Az utód többet tud, nagyobb akskit hord a fülesekben, és nem is lett drágább. De vajon még mindig őrzi a címet?

  • Huawei FreeBuds Pro - egy igazi csúcsmodell

    Prémium fülhallgató attól a gyártótól, aki a piac egyik legjobb ár/érték arányú alternatíváját feleennyiért szállítja - tényleg profi a termék, de a hibátlan TWS továbbra is csak egy illúzió marad.

  • Huawei Freebuds 3 teszt

    Nem csak minőségben, árban is megközelítették a kínaiak az AirPods szintjét, cserébe aktív zajszűrés jutott az apró fülhallgatópárba.

Hirdetés