Hirdetés

Huawei Experience: FreeBuds 3i bemutató

Testvérmodelljénél is olcsóbban kínálkozik a Huawei megoldása, aktív zajszűrővel, remek üzemidővel és kellemes hangzással.

A Huawei korábban már letette névjegyét a prémium kategóriás, vezeték nélküli fülhallgatós kategóriában, a FreeBuds 3 lényegében bármelyik konkurense mellett, különösebb izgalom nélkül felmutatható, hiszen minden téren hozza azt, amit manapság egy töltőkapszulás fülespártól elvárhatunk. A termék tényleg remek, azonban az 50-60 ezer forint közt mozgó hivatalos ár nem a gyors elterjedés legfőbb segédje, és bizony a szilikonharangok nélküli, earbud kialakítás sem az, amire mindenki vágyik, ha az aktív zajszűrős kütyük közt nézelődik. A FreeBuds 3i pont ezen a két téren mutat igazán túl utótag nélküli testvérén: a szilikonharangos kialakítással ad némi passzív zajszűrést is a hárommikrofonos aktív megoldás mellé, és ami talán igazán fontos: sokak számára lélektani 40 ezer forint alatt, 38 990 forintos nyitóáron kínálják.


[+]

Ökoszisztémában való működésre jó ideje odafigyel a Huawei is, így aztán a hagyományos Blueooth-párosításon túl mindenféle külön alkalmazások letöltése nélkül tudjuk a fülhallgató és a tok töltöttségét megnézni, vagy épp frissíteni a FreeBuds 3i szoftverét. Aki nem EMUI-s mobillal használná a fülest, annak ilyen opciói nincsenek, viszont támaszkodhat a tok külső és belső részén lévő, a töltöttséget színekkel jelző ledekre, előbbi a tok, utóbbi pedig a fülesek töltöttségét jelzi. Megfelelő készülékekkel működik a nyitásra történő azonnali párosítás és lejátszás is. A fülhallgató egyébként távolságérzékelője segítségével tudja, hogy épp a fülünkben van-e, tehát ha az egyik oldali eszközt kivesszük, akkor megáll a tartalom, de amennyiben azt vissza is tesszük a töltőtokba, ugyanúgy folytatódik a lejátszás.

[+]

Kezelőszervek terén érintőgombokról beszélhetünk a füles mindkét oldalán, és az AppGallery-ből elérhető AI Life segítségével azt is beállíthatjuk, hogy milyen funkciót akarunk gyorsan elérni: szüneteltetés, számléptetés előre vagy hátra, hangsegéd (ezek dupla koppintással), illetve milyen szűrési módok között (zajszűrés, zajbeengedés vagy passzív mód) szeretnénk váltani hosszú érintéssel. A kissé almás kialakítású fülhallgatók egyébként nagyon kényelmesek, hosszú szárukba pedig 2 x 37 mAh kapacitású akkumulátor fért, ami 3 órányi folyamatos lejátszást vagy telefonálást gond nélkül lehetővé tesz.


[+]

Zeneileg a Huawei FreeBuds 3i kifejezetten jó: megvan ugyan a mai modern zenékhez beállított, kissé nyomulós, loudnesses karaktere, masszív V-struktúrával, a mélyek és a magasak markáns jelenlétével, de összességében mégsem az a dinamikátlan végeredmény jellemző rá, mint rengeteg társára, sőt, a megfelelő akusztikus, vagy egyéb, régi keverésből származó muzsikával megmutatja, hogy a részletessége is megvan. Jól behelyezve is aránylag távol vannak a vetőcső végei a hallójáratainktól, így aztán a potens térleképzéshez is megvannak az alapok, és a FreeBuds tényleg jól vizsgázik: a vezeték nélküli kategória hiányosságait (csak SBC/AAC kodek, kis méret, szűk hely) ismerve szinte meglepő, mennyire kellemes hallgatni akár hosszú órákon át.


[+]

Van olyan jó hallgatni a FreeBuds 3i-t, hogy többször is megtapasztaltam, milyen az, mikor közeledünk a háromórás akksi végéhez: körülbelül fél órával a lemerülés előtt csippan először, és a tényleges kimúlás előtt még további négy alkalommal csipog diszkréten. Ha fontos hívásban vagyunk, az első jelzés után érdemes betenni a füles egyik felét a tokba, egy fülhallgató fél óra alatt tölt fel teljesen. A töltőtok töltése ennél eggyel gyengébb, 1,5 óra kell a 410 mAh-s akkumulátornak, hogy sima 5W-os adaptert használva zöldet mutasson az állapotjelző.


[+]

A beszélgetési hangminőség - ismerve a fültől aránylag távol elhelyezkedő mikrofon kompromisszumát - egészen kellemes, még utcai körülmények közt sem kell emelt hangon beszélni, hogy eljusson a másik félhez a mondanivalónk, persze végig hallható lesz, hogy nem telefonunkba beszélünk, hanem kissé "kihangosítós" a beszédélmény. 40 ezer forint alatt a FreeBuds 3i abszolút jó választás, a bővebb kompatibilitás miatt persze elsősorban EMUI-s mobilokhoz ajánlható.

Azóta történt

Előzmények