Hirdetés

Honor View 20 - a jövő benéz

Kameralyuk az előlapon, 48 megapixeles és ToF kamera a V-profilú hátlapon – a Honor új csúcsmobilja felhívja magára a figyelmet, de vajon megállja a helyét a piacon?

Hirdetés

Szoftverek, asztali nézet, AR-funkciók

Szoftveres felszereltség kapcsán most aligha lehet újdonságot mondani a tapasztalt olvasóknak, a Honor telefonoknak vaskos, de átlátható és szinte egytől egyig hasznossá tehető alkalmazáskínálata pontosan ugyanolyan, mint eddig volt, így erre nem szánnánk sokkal többet egy hagyományos, abécés felsorolásnál: AppGalery, App segéd, Booking.com, Email, eBay, Egészség, Facebook, Hangrögzítő, Használati útmutató, HiCare, HiSuite, Huawei Tárca, Huawei Share, Időjárás, Iránytű, Jegyzettömb, Letöltések, Mentés és visszaállítás, Naptár, Okos vezérlő, Óra, Phone Clone, SIM Eszköztár, Számológép, Szoftverfrissítés, Témák, Telefonkezelő, Tippek, Tükör, Zseblámpa. Az alapértelmezett billentyűzet a SwiftKey.


[+]

A Pie rendszer megérkezése óta az Android aktívan figyeli és mutatja a rendszerhasználatot, és itt természetesen nem az akkumulátor-felőli megközelítésre kell gondolni, hanem arra, hogy mennyi időt töltünk a telefonunkkal, és annak bizonyos alkalmazásaival. Limitálhatjuk a szoftverek napi képernyőidejét, illetve állíthatunk be időkorlátot szabadon, vagy a rendszeres, alvásra szánt időtartamunk idejére. Ez mindenképp hasznos tud lenni, legyen szó gyerekünk felügyeletéről, vagy akár a saját kontrollunkról.


[+]

Egyre inkább látszik igénynek az, hogy az okostelefonunk tartalmát valamilyen módon tükrözni tudjuk egy nagyobb, asztali felületre, legyen szó tartalomfogyasztásról vagy egyszerűbb munkákról. A View 20 hardvere is bőven alkalmas arra, hogy sok lapon, aztán kettéosztott felületen böngésszünk egyszerre, és egy minimális kép- vagy videóvágás is szóba jöhet.


[+]

Mindehhez nem is kell más, mint egy Miracast-képes megjelenítő, esetleg egy Type-C - Display Port átalakító, vagy legjobb esetben az a HDMI-s dokkoló, amit a Rock Space gyárt a telefonhoz. Ezt itthon nem lehet majd kapni, hiszen nem a Honor terméke, de amúgy megrendelhető külföldről, ha valaki okvetlenül vágyik rá. A mobilunk minden esetben tud érintőfelületes egeret imitálni, ám a dokkolóval több 3.0-s USB interfészünk lesz, így akár egy hagyományos billentyűzet-egér kombót is bevethetünk, vagy használhatjuk kedvenc Bluetooth-os példányainkat.


[+]

Az adatátviteli és beviteli tárház tehát lényegében végtelen, a Windows-jellegű, start menüs felület pedig minden alkalmazásunkat képes valamilyen kicsinyített, ablakos nézetben futtatni. Ami számomra rendkívül feltűnő volt, hogy mennyire másképp használom a mobilomat, mint az asztali gépem – míg ez utóbbin szigorú rendet tartok a böngészőlapok között, mobilon ezeket hajlamos vagyok elhanyagolni, ilyenkor persze meglepő tud lenni, hogy mennyire régi lapokat tud háttérből, frissítés nélkül előhozni. Egyáltalán nem rossz dolog 8 GB RAM-mal élni telefonon. Korlátai nagyjából a Full HD felbontású, 60 fps sebességű videók környékén vannak, ami lássuk be, megbocsátható. Az asztali kezelőfelület mindent egybevetve barátságos és pillanatok alatt elsajátítható.


[+]

Feltűnően hangoztatva volt a ToF-kamera és az ehhez kapcsolódó AR-játékokban rejlő lehetőség, és aki használt már Kinectet, szinte biztosan tudja, milyen élményt tud jelenteni egy efféle megoldás. Azt azonban sajnos nem mondhatjuk el, hogy a Honor ugyanazt az élményt tudja nyújtani, az irány viszont jó. Az érzékelés tényleg elég pontos, minimális késedelemmel és jó érzékenységgel tudja érezni azt, hogy épp merre mozgatjuk a kezünket és törzsünket, illetve milyen mozgásokat imitálunk. Játékok közül viszont jelenleg csak kettő érhető el, az egyik egy darts, a másik pedig egy síelős. Miközben játszunk, a telefont hátlappal magunk felé kell fordítanunk, körülbelül 2 méteres távolságra kell állnunk attól, a megjelenítő a csatlakoztatott monitor, a kontroller pedig csakis a testünk.


[+]

A nagy képen látjuk a saját kameraképünket (bár elég vicces, hogy ez fixen a bal oldalára döntött telefonhoz igazítja a megjelenítést, miközben a dokkoló a jobb oldalán tartja a telefont, de aki szép, az persze fejjel lefelé is szép), és persze a játékmenetet is. Túlragozni nem érdemes a történetet, az érzékelés vártnál felüli, viszont alig van mögötte tartalom, és ami van, az sem fog senkit sem hosszú távon lekötni, ez inkább egy jól sikerült techdemo.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Honor

Azóta történt

Előzmények

 • Honor blog: Európai premieren a View 20

  A prémiumkategóriás rétegmodell legnagyobb érdekessége a kameralyuk és a ToF kamera, de egyéb területeken sem kell szégyenkeznie.

 • Honor blog: Amerikában is megmutatta magát a View 20

  Igazán különleges és szemrevaló a V-alakú hátlapi megmunkálást bevető Honor csúcstelefon, ami TOF kamerájával is tartogat különlegességeket.

 • Honor 10 - a legolcsóbb AI

  A legolcsóbb Kirin 970-es mobil őrzi a korábbi Honor húzómodellek értékeit, mindenek elé helyezi az ár/érték arányt. Nem tökéletes, de az egyik legjobb választás a palettáról.

 • Honor View 10 - tízpontos kilátás

  A Huawei gyakran generál magának házon belüli konkurenciát, a Honor View 10 viszont remekül pozicionált és megkülönböztethető eszköz lett, aminek így remek esélyei vannak.

Hirdetés