Honor blog: Európai premieren a View 20

A kínai és amerikai bemutatók után lezajlott a View 20 európai startja is, Párizsba hozták el a különleges megjelenésű, érdekes funkciókkal tarkított mobilt. George Zhao, a Honor elnöke tartotta a prezentáció jelentős részét, ami többek közt arról is szólt, hogy az önálló márkaként négyéves múltra visszatekintő cég évről évre hatalmasakat nő a piacon, Kínában pedig már az elsőszámú e-márkaként tartják számon, ha okostelefonokról van szó. Több európai országban is negyedik vagy ötödik helyen szerepelt az eladási listákon, Oroszországban pedig a második helyet is meg tudta szerezni.


[+]

Nem volt nagy titok a View 20-szal kapcsolatban, így a szokásosnál rövidebb prológus után a lényegre tértek: 6,4 hüvelykes, 1080 x 2310 pixeles IPS kijelző uralja az előlapot, és bár egy minimális káva minden oldalon van, nem volt szükség semmiféle csúsztatható kialakításra vagy szenzorszigetre, hála a fenti, keskeny hangszórósávnak, illetve a kameralyuknak. Ez utóbbival kapcsolatban világelsőnek titulálja magát a cég, és bár magát a technológiát és ehhez tartozó készüléket is bejelentett korábban más gyártó, végleges eszközként tényleg ezt tarthatjuk először a kezünkben.


[+]

A rendszert persze csak pont ugyanannyira szabták a lyukhoz, mint amennyire a noccshoz volt korábban szokás, a felső sáv tehát alapvetően az értesítéseké és egyéb ikonoké, amiből ezúttal nem egy markáns sávot, hanem csak egy picike, 4,5 milliméter átmérőjű kört foglal le a 25 megapixels felbontású kamera. A beszédhangszóróba építve találjuk meg a színes értesítési ledet, ami amennyire pici, annyira hatékonynak mutatkozott az első próbálgatásokra.


[+]

Ismerjük már a HiSilicon Kirin 980 rendszerchipet, 7 nm-es FinFet node-on gyártott mobil SoC a csoport egyik legjobb terméke, DinamIQ architektúrával, i8 koprocesszorral és dual ISP-vel, illetve NPU-val. A nyolcmagos rendszer legtöbb lóerejét a két 2,6 GHz-re skálázott Cortex-A76 processzormag szállítja, de ugyanilyenből található még benne két darab 1,92 GHz-es is, ezeken kívül négy további Cortex-A55 mag dolgozik 1,8 GHz-en. A hűvös működést a folyadékhűtés szolgáltatja, ami nem csak a chiptől, de a kamerarendszertől is igyekszik elvinni a hőt.


Nagyon szép a V-texturájú hátlap [+]

Hátul összesen két darab kamerát látunk, de mindkettő hordoz magában újdonságot. A főkamera 48 megapixeles (Sony IMX586, 1/2"), alapértelmezetten ugyan 12 megapixeles képeket csinál, de lehetővé tesz 2x-es zoomot, illetve normál módban alternatívaként kínálja az ultra tiszta módot, 8000 x 6000 pixellel, f/1,8-as apertúrájú optika mellett. A ToF kamera adott tér méreteit és tárgyak távolságát is képes rögzíteni és továbbítani, ezt AR és 3D-s szolgáltatások használják ki, többek közt a kamerában is. Bekerült a Huawei-féle, méltán kedvelt, több expozíciót összedolgozó éjszakai mód, amivel végre igazán potens esti képeket lehet lőni.

Normál és éjszakai képek, egymás mellett. Tesztünkben tucatnyi hasonló példa lesz még! Normál és éjszakai képek, egymás mellett. Tesztünkben tucatnyi hasonló példa lesz még!
Normál és éjszakai képek, egymás mellett. Tesztünkben tucatnyi hasonló példa lesz még! [+]

Videós téren Full HD az a felbontás, ami mellett megvalósítható folyamatos 60 fps, egyébként van 4K-lehetőség 30 fps-sel, illetve számos egyéb lassítási opció (1080p@120 fps, 720p@240 fps, illetve 720p@960 fps, természetesen időkorláttal). Az optikai képstabilizálás maradt ki a repertoárból.


[+]

Szoftveresen a jelenleg elérhető legfrissebbet nyújtja az eszköz, az Android 9 Pie rendszer mellé januári biztonsági csomag és 2.0-s GPU Turbo tartozik, a cég rövid időn belülre ígért folyamatos 60 fps sebességű Fortnite-ot. A gesztusvezérléses navigáció természetesen adott, illetve egy külső kiegészítővel használhatunk PC-s megjelenítést is, az általunk szemügyre vett dokkolón Type-C, több 3.0-s USB, illetve HDMI csatlakozó is helyet kapott. A mobilon nem csak USB Type-C (3.1) felület szerepel, adott a 3,5 milliméteres jack is. Külön hangsúlyt kapott a tripla WiFi-antenna, ami játék közben, különböző fogásokat használva igazán fontos, hiszen így nem tudjuk teljesen eltakarni a jelét.


Ez egy külön megvásárolható tartozék lesz [+]

A beépített akkumulátor 4000 mAh kapacitású, ezzel remélhetőleg igen hosszú üzemidőre lesz képes a telefon, a 22,5 W-os gyorstöltővel pedig 30 perc alatt 55%-ra tölthető. Jutott bele NFC, valamint GPS, GLONASS, QZSS, Galileo és BeiDou támogatás, az 5.0-s USB pedig mindenféle audiokodekkel képes kommunikálni. Nem maradt ki az infraport, viszont vízállóságot semmilyen hivatalos szabvány szerint nem közöltek. A multimédiás hangszóró alul kapott helyet, kiegészítést nem kapott, így mono hangot szolgáltat.


[+]

A zafírkék és fekete, 6/128 GB-os változat még tavasz előtt megvehető lesz Magyarországon, fogyasztói bruttó nyitóára 209 900 forint. A Moschino támogatásával debütál a 8/256 GB-os változat, ez egy extrémebb kék vagy piros hátlapot kap fekete előlapja mellé, és értelemszerűen nem is lesz filléres. Részletes, írásos tesztünk hamarosan érkezik!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

  • Honor blog: Amerikában is megmutatta magát a View 20

    Igazán különleges és szemrevaló a V-alakú hátlapi megmunkálást bevető Honor csúcstelefon, ami TOF kamerájával is tartogat különlegességeket.

  • Honor blog: Bemutatkozott a V20

    Kameralyuk az előlapon, különleges, 48 megapixel kameraszenzor a hátlapon, 3D testszkennelés és a Huawei-féle asztali mód teszi igazán érdekessé az új Honor csúcsmodellt.