Honor blog: Amerikában is megmutatta magát a View 20

A korábbi kínai és a későbbi európai bemutató között a Honor Las Vegasban is megmutatta legújabb büszkeségét, a 6,4”-es, 1080 x 2310 pixeles, kijelző domináns View 20-at. A phablet legfőbb érdekessége a mindössze 4,5 milliméter átmérőjű kameraluk az előlapon, ami jóval kevésbé zavaróbb, mint egy méretes noccs vagy a szimpla, vastag káva. Ilyesmiből amúgy nem csak oldalt, alul is alig maradt, és nincs szükség szétcsúsztatható mechanizmusra sem, noha a Honor Magic 2 ezt a kategóriát is lefedi.


[+]

A MGM Grand exkluzív Skylofts részlegében a Honor képviselői kiemelték a 90% feletti képernyőarány előnyeit a játékot és a mozgóképes fogyasztást beleértve, persze a brand ugyanolyan büszke a V-alakú nanotextúrával megalkotott hátlapra is. A nanorészecskék némi holografikus hatást is kölcsönöznek a kivitelnek, és tény: a View 20 kékben és vörösben egyaránt különlegesen csillog, jelenleg nincs hasonló forma a piacon. A fekete darab is érdekesnek tűnik, az több színben töri meg a fényt bizonyos beesési szögek esetében, ebbe a változatba azonban nem futottunk bele.


[+]

Ahogy elöl, úgy a hátlapon is a bal felső sarokban van a legfőbb érdekesség – míg kijelzőoldalon 25 megapixeles szelfikamera van, a főegység túloldalt 48 megapixeles (1/2”, Sony IMX586). Ott van mellette a TOF kamera, ami az adott tér méreteit és tárgyak távolságát is képes rögzíteni és továbbítani, ezt AR és 3D-s szolgáltatások használják ki. A készülék hardveres lelke a HiSilicon Kirin 980 SoC, és rengeteg feladatot kap a kétmagos ISP és NPU a képfeldolgozás, illetve az AI szolgáltatások terén. Az Ultra Clarity fantázianevű, alapvető kameramód tulajdonképpen többelemes képfeldolgozást jelent, megnövelt dinamikatartománnyal, alacsony képzajjal és kellően tiszta képrajzolattal.


[+]

A főkamera képes ezenfelül négy pixel összefogásával egy, több fényt befogó szuperpixellel rögzíteni, összesen 12 megapixelen, így kiküszöbölve a magas érzékenység vagy hosszú záridő használatát. A Super Night Shot mód AI stabilizálással, több képből gyúr össze egy kellően világosat és részleteset, ilyet a P20 Pro óta ugyebár több Huawei telefon is bevet, TOF 3D kamerával viszont csak a View 20 rendelkezik, bár jelenleg még fejlesztik ezt a feature-t. A készülék a 3D-s térérzékelés mellett fejlett előtér és háttér szeparációt kínál az előnyös portréfotókhoz, akár mozgó téma esetében.


[+]

A TOF kamera pedig a Microsoft Kinecthez hasonlóan a játékosok 3D-s mozgását is képes érzékelni, így növelve a szórakozásélményt. Ehhez persze érdemes egy asztallapra letenni a View 20-at, és Miracast vagy vezetékes formában kivetíteni a mobilképernyőt egy tévére, mivel játék közben az ember maximum a phablet hátlapját tudja csodálni. A 3D kamera ezen felül térben is érzékeli az elfogyasztandó ételeket, azonosítás után pedig ügyesen megbecsüli azok kalóriaszámát. Az energiaellátást 4000 mAh-s telep biztosítja, az alacsony fogyasztást pedig fejlett szoftver, a Kirin 980 SoC és hatékony hőelvezetés, ami játék közben is jól jön.


[+]

A két SIM-es eszköz Európában január 22-én, Párizsban mutatkozik be, árakat és komplett specifikációt is akkor közlünk majd. Az biztos mindenesetre, hogy a roppant mutatós phablet jó hardveres alapokkal és szemrevaló küllemmel indul majd útjának a OnePlus 6T és más, amolyan megfizethető árú csúcskészülékek ellen. Az Android főverzióval sem lesz gond: a View 20 Pie-t futtat, immáron januári biztonsági hibajavító csomaggal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

  • Honor 10 - a legolcsóbb AI

    A legolcsóbb Kirin 970-es mobil őrzi a korábbi Honor húzómodellek értékeit, mindenek elé helyezi az ár/érték arányt. Nem tökéletes, de az egyik legjobb választás a palettáról.

Hirdetés