Honor 10 - a legolcsóbb AI

A legolcsóbb Kirin 970-es mobil őrzi a korábbi Honor húzómodellek értékeit, mindenek elé helyezi az ár/érték arányt. Nem tökéletes, de az egyik legjobb választás a palettáról.

Bevezető, doboz

A Honor már önálló márkanévként is lassan négy éve van a mobilpiacon, az anyacég Huawei pedig talán még soha nem akarta jobban, hogy az emberek külön kezeljék egymástól a két céget. Az eredeti koncepció szerint a Huawei lett volna felfelé pozicionálva anyagminőséggel, extra garanciával és olyan, nagy nevű társcégekkel, mint a Leica, miközben a Honor lett a kütyüorientált, fiataloknak szánt márka, online értékesítésre hangolva, kiemelkedő ár/érték aránnyal. A piac azonban látszólag azt mutatta, hogy a vásárlók még nem érzik a Huawei márkanévben azt a többletet, ami miatt többet fizetnének egy olyan termékért, amihez nagyon hasonlót ugyanarról a gyártósorról lényegesen olcsóbban megvehetnek, kvázi túl erős lett a belső konkurencia, amit előállítottak.


[+]

Időközben pedig a Honor egyedisége mintha fakult volna. Bekerült a fizikai boltokba és a szolgáltatókhoz a Huawei mobillok mellé, kivégezték a rendkívül exkluzívnak számító dual active SIM-módot, tavaly pedig már konkrétan több olyan középkategóriás eszköz is volt, ami mindenféle módosítás nélkül Huawei és Honor logóval is piacra került régiófüggően. Így pedig nehéz lett volna a nüansznyi különbségekre összpontosítani. A fiatalok egy része, aki nem a dobozból kibontva használja a mobilját, hanem szeretne rootolni, ROM-okat telepíteni és kísérletezni, mostantól még kisebb eséllyel választ a Honor-palettáról, hiszen a kínaiak minőségbiztosítási okokból elveszik a bootloader kinyitásának lehetőségét – attól függetlenül, hogy hivatalosan eddig is a garanciavesztéssel játszott, aki ilyesmit követett el.


[+]

A Honor várakozásokon felül jó lett, a Huawei pedig ezt úgy kezeli, hogy látszólag szabadabb kezet adott a csapatnak, a két márka most teljesen különálló marketinggel és kommunikációval dolgozik, miközben a technológiai háttér adott maradt, és látszólag a készülékpaletta is a régi vonalon megy tovább, a Honor 10 egy kisebb-nagyobb módosításokkal egy Huawei P20, persze időben megcsúsztatva, más borítással, Leica nélkül, és nem elhanyagolható módon remek árcímkével.


[+]

A dobozban a Huawei márkajelzésű SuperCharge töltőfej utal a két cég viszonyára, és ez nem is baj, a 3400 mAh kapacitású akkumulátor töltése megdöbbentően gyors ezzel az adappterrel. Ezen kívül csak egy Type-C kábelt találunk, tehát a headset kimaradt, viszont van 3,5 milliméteres jack csatlakozó, ami a testvérmodellről nem mondható el.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Honor

Azóta történt

Előzmények

 • Európában is tarolhat a Honor 10

  Fiatalosabbra vették, pár funkciót kivágtak a P20-ból, ettől viszont roppant barátságos árazású lett az egyre jobban önállósodó Honor csúcsmodellje.

 • Honor 7X - megismersz?

  A Honor felső középkategóriás duplakamerásának megjelenése már igazodik a trendekhez, fejlettebb hardvert és magasabb felbontású kamerát kapott, minden egyéb a megszokott rendben és minőségben történik.

 • Honor 9 - fény-másolat

  A Honor 9 tulajdonképpen egy Huawei P10, csak csillogós felülettel és alacsonyabb árcédulával. Generációsan ugyanakkor idén kevés dolog változott. Marad vajon az ár/érték trófea is?

 • Honor 8 - tisztelet a kivitelnek

  A lehengerlően szép Honor 8 pont azt kínálja, amit a Huawei P9, csak olcsóbban, ez pedig remek hardvert, dupla hátlapi kamerát és rogyásig telepakolt szoftvert jelent.

Hirdetés