Hirdetés

Honor View 10 - tízpontos kilátás

A Huawei gyakran generál magának házon belüli konkurenciát, a Honor View 10 viszont remekül pozicionált és megkülönböztethető eszköz lett, aminek így remek esélyei vannak.

Bevezető

A Honor View 10 először Kínában mutatkozott be Honor V10 néven, majd meglepő, de szerencsés módon a világ többi részén is majdnem ezen a néven jegyzik. Képességeiben és méretkategóriában leginkább a Huawe Mate 10 Próhoz hasonlatos, viszont lényegesen kedvezőbb áron került forgalomba. Mindezért az üveg hátlappal és a Leica felirat hiányával kell fizetnünk, cserébe megmaradt az infra port és 3,5 milliméteres jack csatlakozó, ami sok esetben önmagában is képes eldönteni egy készülék népszerűségét.


[+]

A Huawei és a marketing, illetve brand szempontjából tőle egyre függetlenedő Honor látszólag rendszeresen komoly konkurenciát generál saját magának házon belül, illetve előszeretettel keresztelnek készülékeket szinte számontarthatatlan mennyiségű névre, ami valahol a P9 Lite-tal csúcsosodott ki: a Nova Smart sem egy Nova készülék, hanem az itthon még kevésbé ismert Enjoy széria új tagja, a Huawei Enjoy 6s. Így egyrészt érdemes összevetni az általunk csak specifikációból ismert elődmodellel, a Huawei Enjoy 6-tal, illetve, ha már a Nova termékvonalba illesztették, akkor a méretben majdnem megegyező, tavaly tesztelt Huawei Novával is. Mellesleg Japánban van még egy Nova, Lite utótaggal, ami meg a Huawei P9 Lite (2017) vagy Huawei P8 Lite (2017), vagy Honor 8 Lite, attól függően, hol vagyunk a térképen. A Honor View 10 esetében viszont pontosan érthető a megkülönböztetés és árkülönbség.


[+]

A 150 ezer forint körül kapható Honor View 10 egyébként megegyező hardveres alapokat kapott, magasabb felbontású, de szintén a Kirin 970 NPU mesterséges intelligenciájával dolgozó dupla kamerarendszert, és az infraport is megmaradt. Mindössze a Full View kijelző esetében kell megelégednünk maximum FHD+ LTPS IPS panellel, ami attól függetlenül, hogy nem AMOLED, annyira jól sikerült, hogy akár lehetne is; ránézésre legalábbis nagyon nem egyértelmű, hogy milyen technológia van a Gorilla Glass mögött.


[+]

Az elegáns sötétkék doboz kifogástalanul felszerelt, a készüléktálcát kiemelve egy adag dokumentáció kerül elő SIM-tűvel, illetve egy Honor márkajelzésű, víztiszta szilikon tokkal. Mindezek alatt lapul még egy TÜV certifikációval bíró 5V/4,5 amperes Honor SuperCharge hálózati gyorstöltő-fej, Type-C USB kábellel és egy 3,5 milliméteres jack csatlakozóban végződő mikrofonos, felvevőgombos sztereó headsettel, amihez ugye megfelelő port is adott a készüléken.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés