Hirdetés

Honor View 20 - a jövő benéz

Kameralyuk az előlapon, 48 megapixeles és ToF kamera a V-profilú hátlapon – a Honor új csúcsmobilja felhívja magára a figyelmet, de vajon megállja a helyét a piacon?

Hirdetés

Videók, multimédia

Állóképek terén tehát jó a helyzet, de manapság már sokak számár a videózás sokkal fontosabb szempont a vásárlás előtt. A View 20 ilyen téren sajnos jóval kevésbé szerepel fényesen. Gyártótól nem szokatlanul sajnos kimaradt a 60 fps lehetősége 4K felvételeknél, de nem is ez a legnagyobb baj, hanem az optikai képstabilizálás hiánya. Van persze elektronikus megoldás, ami pásztázáskor segít valamelyest, főleg Full HD-ben (ez remekül látszik a tesztvideón is), de sétálás közben már lényegében semmit nem csinál, és nagyított vagy 4K-felvételekkor sem látjuk hasznát.

A fenti felvételek egyébként stabilak, fókuszugrálással és egyéb kardinális hibával nem találkoztunk. Választható 1080p felvétel 60 fps-sel, továbbá H.264 és H.265 formátum. 4K-ban mindenféle tömörítési hibákat is lehet látni, és nem is teljesen stabil a 30 fps. Mindenféle arcszépítési és alakformáló szoftveres trükk érhető el felvételnél, de csakis 720p mellett. A time-lapse videók külön érhetők el, lassított felvételt viszont akár 960 fps-ben is készíthetünk normál HD-ben, persze csak tizedmásodpercek erejéig, egyébként a nyolcszoros lassítást jelentő 240 a sztenderd. A hangfelvételek zajszűrése nem az igazi, néhol össze-vissza ugrál a hangszint, ami utómunkával rendkívül nehezen korrigálható, így valószínűleg fog fejtörést okozni a vágáskor, ráadásul ki sem iktatható.

Videót nézni ugyanakkor kimondottan jól lehet az eszközzel, a játékokon kívül még egy olyan pont, ahol a kameralyukat nem veszi figyelembe a rendszer, hanem teljes kijelzőn játszik vissza, és egyébként tényleg ritka, hogy a bal alsó apró területen bármi érdemi tartalmat kitakarjon. Nyilván teljesen makulátlanul játssza a 60 fps sebességű felvételeket akár 1440p-ben is, ezen a felbontáson sokkal nagyobbra aligha lesz szükségünk. HDR-támogatás nincs, viszont a Widevine L1 biztonsági szintnek köszönhetően nincs akadály a nagy felbontású streamek hada előtt. A DivX formátumú vagy AC3 hanggal társított mozgóképekhez kelleni fog egy alternatív lejátszó.


[+]

Az alul lévő multimédiás mono hangszóró korrekt munkát végez, nem extrém erősen, de tisztán, torzításoktól mentesen szólaltat meg mindenféle tartalmat, zenehallgatásra nyilván aligha alkalmas, de játékhoz vagy filmezéshez teljesen megfelelő. A gyári zenelejátszó mindenféle formátumot támogat, a 3,5 milliméteres jack csatlakozót használva pedig szinte bármilyen hangkeltővel élvezhetjük a remek tisztaságot, dinamikát és erősítést.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Honor

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Honor blog: Európai premieren a View 20

  A prémiumkategóriás rétegmodell legnagyobb érdekessége a kameralyuk és a ToF kamera, de egyéb területeken sem kell szégyenkeznie.

 • Honor blog: Amerikában is megmutatta magát a View 20

  Igazán különleges és szemrevaló a V-alakú hátlapi megmunkálást bevető Honor csúcstelefon, ami TOF kamerájával is tartogat különlegességeket.

 • Honor 10 - a legolcsóbb AI

  A legolcsóbb Kirin 970-es mobil őrzi a korábbi Honor húzómodellek értékeit, mindenek elé helyezi az ár/érték arányt. Nem tökéletes, de az egyik legjobb választás a palettáról.

 • Honor View 10 - tízpontos kilátás

  A Huawei gyakran generál magának házon belüli konkurenciát, a Honor View 10 viszont remekül pozicionált és megkülönböztethető eszköz lett, aminek így remek esélyei vannak.

Hirdetés