Hirdetés

Cubot R19 - merületi feszültség

Olcsó és jó telefont láthatóan irtó nehéz összerakni, egy bizonyos árszint alatt pedig konkrétan kivitelezhetetlennek tűnik. A Cubot R19 sem jó, de éppen használható kategória. Pár apróságot leszámítva.

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés

Mindenképpen pozitívum, hogy a két nanoSIM (max. 150 Mbps) mellett jut hely a microSD kártyának is, de a kategóriában ezt a legtöbb modell azért hozza. Ezen kívül minden nagyon alapszintű: 802.11a/b/g/n WiFi (Direct, HotSpot), Bluetooth 4.2 (A2DP), de legalább a microUSB port OTG képes. Nincs NFC, infra vagy egyéb BT kodek, hiányzik az iránytű és a giroszenzor, csak fény-, közelség- és hangérzékelő van, meg egy gyorsulásmérő. A navigáció elvileg kizárólag a GPS és a földi hálózatok adataira támaszkodik, de a tesztprogram szerint látja és használja is a GLONASS és a BeiDou rendszerét.


[+]

A 2800 mAh-s akkumulátor nem csak soványnak tűnik, hanem az is, ráadásul irtó lassúnak érződik a töltés a mellékelt 1 amperes töltővel. Meg egyébként minden más töltővel is, mert gyorstöltés semmilyen formában nincs. Már alapvető használat mellett is gyanús volt, hogy úgy merül, mintha betoncsizmában dobnánk az East Riverbe, de a szokásos teszten mindössze 5 és fél óra videó jött ki közepes fényerőn, ami nem túl sok. A fényerő se és az időtartam se. 18 százalékot merült egy óra alatt, ami elég példátlan teljesítmény manapság. Pláne egy elvileg energiatakarékos lapkakészlettel és aránylag kis méretű (5,71"), ésszerű (HD+) felbontású kijelzővel.

Értékelés: Cubot R19
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 7 pont
Összeszerelés minősége 5 pont
Kijelző mérete, minősége 6 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 5 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 9 pont
Felhasználói felület élménye 6 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 6 pont
Multimédia
Vizuális 5 pont
Audio 2 pont
Egyebek
Üzemidő 6 pont
Ár/érték aránya 6 pont
Hogyan értékelünk?

A Cubot R19 papíron elfogadhatónak tűnik pontosan 30 ezer forintért, de a gyakorlatban kiderült, hogy a konstrukció gyenge, az illesztések elvál(hat)nak, a gyári Android 9 tavaly nyári biztonsági szinten téblábol, nincs megfelelően lokalizálva a felület, még az árkategóriában is szerény a kamera, az audiomegjelenítés pedig valami fantasztikusan rossz. De tényleg, egyedülállóan fülsértő. A szenzoros felszereltség erősen hiányos, az üzemidő nem meggyőző ultra gyatra, de a kijelző legalább szép, van értesítő LED, az arc- és az ujjlenyomat-azonosítás kiválóan működik, viszont pont 30 ezer forintért már a Nokia 2.2 is jobb választás és a Xiaomi Redmi Go is megnyerőbb lenne, ha lehetne kapni. A Lenovo A6 Note se túl izgi, de működik, az Alcatel 3 (2019) és a Honor 8S szintén jobb felhasználói élményt és általános minőséget jelent, utóbbi több szempontból is. Mind pontosan ugyanennyibe kerül. A Honor 8A már picit (hét ezer forinttal) drágább, az NFC-vel is rendelkező Samsung Galaxy A10 pedig tizenöttel, ami viszont ebben a kategóriában már jelentős különbségnek számít. A vacak multimédia még egyébként elmenne, a lomha rendszer is stabil, a készülék használható, de a terméktámogatás aggasztó és ha kicsit jobban ráfogunk, nem csak az egyébként levehető hátlap pattan le itt-ott, de a kijelző is elereszti a keretet, ami konkrétan ijesztő. Egyik alternatíva sem kompromisszummentes, de legalább nem esnek szét.

AliceWake

A tesztkészüléket a Speedshop biztosította, köszönjük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • CUBOT

Azóta történt

Előzmények

 • Lenovo A6 Note - nem az igazi

  Abban az árkategóriában, ahol a Lenovo indul, nagyon nehéz a kompromisszumok optimális szintjét belőni. Nem is sikerül mindenkinek.

 • Nokia 2.2 - időutazás

  Modern AI-funkciókkal hirdetik, teljesen friss Android rendszer fut rajta, összességében mégis múltidéző az összkép.

 • Honor 8S - egy csepp nem zavar vizet

  Szerény felhozatallal, ám kritikus hiba nélkül hozza le a Honor az olcsó, kameracseppes mobil témakörét. Pár hiányosság 40 ezerért is fájó.

 • Alcatel 3 (2019) - meccs a harmadik helyért

  Az Alcatel 3 nagyon olcsó, viszonylag kis méretű, de modern megjelenésű és funkcionalitású készülék. Ha minden terv szerint alakul, ez egy igen jó ajánlat lehet.

Hirdetés