A Nova 5T ellen szállna harcba a Cubot X30

Azért nem minden hardver született egyenlőnek, a Cubot mindenesetre sok kamerát és kevés kávát kínál kedvező áron.

Az androidos gyártók előszeretettel méregetik készülékeiket más riválisokéhoz, kiemelve a szerintük előnyösebb tulajdonságokat. Így is érdekes, hogy az előrendelésben 149 (6/128 GB), illetve 179 dolláros (8/256 GB) Cubot X30 miért pont a Huawei Nova 5T-t szemelte ki magának, amely azért más árkategóriát képvisel.


[+]

Vannak persze hasonlóságok: ilyen a méretes IPS panel FHD+ felbontáson apró, 32 megapixeles kameralukkal a bal felső sarokban. A Nova 5T kameranégyesére (48 + 16 + 2 + 2 megapixel) a Cubot X30 pedig 48 + 16 + 5 + 2 + 0,3 megapixeles ötössel válaszol, kétoszlopos lencseelrendezéssel. Egyébként az X30 mutatós darab, melynek műanyag vázát két üveglap fogja közre, a 4200 mAh-s akkumulátorhoz így nem lehet hozzáférni, Type-C porton viszont gyorsan tölthető.


[+]

Egy dolgot nem tudott a Cubot elsütni: az Android 10-es rendszer Google csomagja ugyanis a Huawei telefonra még pont felkerülhetett. A Kirin 980 SoC-től pedig eléggé elmarad a nyolcmagos MediaTek Helio P60 teljesítménye. Mindenesetre, ha sikerül a kamerán reszelni, a július 27-től augusztus 1-jéig tartó promócióban esedékes áron az X30 versenyképes lehet.

Azóta történt

Előzmények

  • Hivatalos a Cubot X30

    Öt hátlapi kamerával és baráti árcédulával lehet hamarosan megkaparintani a gyártó ismerős küllemű készülékét.

  • Ötkamerás mobillal készül a Cubot

    Ismert csúcskészülékekre hasonlít a hátlapi dizájn, elöl pedig csak apró kameraluk zavar bele a kijelző egységességébe.

  • Cubot R19 - merületi feszültség

    Olcsó és jó telefont láthatóan irtó nehéz összerakni, egy bizonyos árszint alatt pedig konkrétan kivitelezhetetlennek tűnik. A Cubot R19 sem jó, de éppen használható kategória. Pár apróságot leszámítva.

  • Huawei Nova 5T - álruhában

    Ha valakinek már csak küllemre is nagyon ismerős a Nova 5T, az egészen biztosan nem az uniformizálódó mobildizájn trendek miatt van. Hanem mert ez a Honor 20.

Hirdetés