Hivatalos a Cubot X30

Öt hátlapi kamerával és baráti árcédulával lehet hamarosan megkaparintani a gyártó ismerős küllemű készülékét.

Hirdetés

A mobilpiac óriásai előrukkoltak 2020 első felének legfontosabb készülékeivel, és a nyári uborkaszezon megfelelő alkalom, hogy a kisebb márkák hallassanak magukról. Megfordult már nálunk nem egy Cubot telefon a kínai brandtől, akik amolyan csúcskészüléknek tekintik az amúgy középkategóriás árú és felszereltségű X30-at, amely elölről és hátulról határozottan az idei zászlóshajókra hasonlít.

A 157,05 x 76,44 x 8,5 milliméteres és 212 grammos készülék 6,4"-es IPS panelt kínál 1080 x 2310 pixelen, amelybe apró termetű, ám de 32 megapixeles önfotós kamera fúrt lyukat. Hátul Huawei és Samsung telefonokat megidéző kameraötös kötött ki a bal felső sarokban, és a Samsung szállítja az S5KGM1 típusú, 48 megapixeles főkamerát.


[+]

Alatta 16 megapixeles ultraszéles, 5 megapixeles makró, 2 megapixeles mélységszenzor és 0,3 megapixeles fotoszenzitív egység kapott helyet. A fekete, kék és színátmenetes zöld variációkban elérhető phabletet a nyolcmagos MediaTek Helio P60 hajtja meg, és a július 27-én kezdődő első értékesítési időszakban a 6/128 GB-os változatot 149, a 8/256 GB-osat 179 dollárért lehet megvásárolni, illetve szerencsések között néhány modellt ingyen kisorsolnak.

Az X30 4G-s telefon hibrid dual nanoSIM / microSD tálcával és minden hazai LTE sáv támogatásával. Adott a kétcsatornás WiFi, a 4.2-es Bluetooth és a 2.0-s USB. Type-C porton 4200 mAh-s telep tölthető. Az ujjlenyomat-olvasót a gyártó jobbra helyezte. A készülék vegytiszta Android 10-et futtat Google szolgáltatásokkal, az NFC pedig bevethető mobilfizetéshez.

  • Kapcsolódó cégek:
  • CUBOT

Azóta történt

Előzmények

  • Ötkamerás mobillal készül a Cubot

    Ismert csúcskészülékekre hasonlít a hátlapi dizájn, elöl pedig csak apró kameraluk zavar bele a kijelző egységességébe.

  • Cubot Quest Lite - könnyű terep

    Kecses, vékony strapamobilt tesztelünk, amely IP-védelmet kapott, katonai teszten viszont nem vett részt. Cserében olcsó, csak ne akarj fotózni vele!

  • Cubot R19 - merületi feszültség

    Olcsó és jó telefont láthatóan irtó nehéz összerakni, egy bizonyos árszint alatt pedig konkrétan kivitelezhetetlennek tűnik. A Cubot R19 sem jó, de éppen használható kategória. Pár apróságot leszámítva.

  • Cubot X18 Plus - érdektelen

    A Cubot megint nem fogja felforgatni a piacot, bár az X18 Plus sem különösebben rossz, de szokás szerint van jobb. Cserébe elég olcsó lett és klassz funkciók társíthatók a biometrikus szenzorhoz. De ez még mindig kevés.

Hirdetés