Ötkamerás mobillal készül a Cubot

Ismert csúcskészülékekre hasonlít a hátlapi dizájn, elöl pedig csak apró kameraluk zavar bele a kijelző egységességébe.

Július 10-én startol el a Cubot topkészüléke, az X30, melyről számos információt megosztott a gyártó. Ilyen a nyolcmagos MediaTek Helio P60 SoC, vagy épp a 6,4"-es, FHD+ felbontású panel, apró, ám de 32 megapixeles szelfilukkal.  Azért majd meglátjuk, hogy a hús-vér dizájn mennyire felel meg a meggyőző rendereknek.

A hátlapi dizájn mindenesetre naprakész: a P40 Pro+-ra és a Galaxy S20 Ultrára hasonlít a bal felső sarokba helyezett, ötkamerás rendszer, LED villanóval megspékelve, élén 48 megapixeles modullal. Becsatlakozik egy 16 megapixeles ultraszéles modul, egy makrókamera, egy mélységérzékelő és egy fotoszenzitív megnevezésű egység, ismeretlen funkcióval.


[+]

Az ujjlenyomat-olvasó a jobb oldalélen található, ez alapján az LCD panel az esélyes. A Cubot vegytiszta Android 10 élményt ígér felesleges appok nélkül, és az előjegyzési időszakban tíz X30-at a szerencsések megkaparinthatnak a gyártó honlapján, 6/128 GB-os variációban. Az X30 a bemutató után 8/256 GB-os konfigurációban is elérhető lesz, előjegyezni az AliExpressen lehet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • CUBOT

Azóta történt

Előzmények

  • Cubot Quest Lite - könnyű terep

    Kecses, vékony strapamobilt tesztelünk, amely IP-védelmet kapott, katonai teszten viszont nem vett részt. Cserében olcsó, csak ne akarj fotózni vele!

  • Cubot R19 - merületi feszültség

    Olcsó és jó telefont láthatóan irtó nehéz összerakni, egy bizonyos árszint alatt pedig konkrétan kivitelezhetetlennek tűnik. A Cubot R19 sem jó, de éppen használható kategória. Pár apróságot leszámítva.

  • Cubot X18 Plus - érdektelen

    A Cubot megint nem fogja felforgatni a piacot, bár az X18 Plus sem különösebben rossz, de szokás szerint van jobb. Cserébe elég olcsó lett és klassz funkciók társíthatók a biometrikus szenzorhoz. De ez még mindig kevés.

Hirdetés