Redmi Go - nekik megy

Hirdetés

Bevezető

Az 1 GB rendszermemória és az ősrégi központi feldolgozóegység még akkor is baljóslatú, ha egyébként a Google alacsony teljesítőképességű hardverekre szabott rendszere kerül az eszközre. Ilyenkor nem nagyon van más hátra, mint reménykedni a már-már emberfeletti optimalizálásban, a legalább elfogadható minőségű komponensekben és funkcionalitásban. Tiszta szerencse, hogy a Xiaomi ebben általában nem okoz csalódást, de csak felmerül a kérdés, hogy 25 ezer forintért mégis mit tudnak összehozni.


[+]

Hát, (spoiler) egy teljesen használható, korrekt, szerethető és a konkurenciát megszégyenítően jól kivitelezett eszközt. És akkor máris az a kérdés, hogy ha a Xiaominak megy, akkor másoknak miért nem. Nem elég, hogy a Redmi Go hivatalos hazai forrásból, két év garanciával is megdöbbentően olcsó, de a kissé divatjamúlt kialakítást (például 16:9-es megjelenítő, plasztik ház, érintésérzékeny, de nem virtuális navigációs gombok) leszámítva nem nagyon, pontosabban nagyon nem érezhető, hogy a hazai piac legolcsóbb megoldása van a kezünkben. HD kijelzővel és 3000 mAh-s akkumulátorral. Jó, nincs biometrikus azonosítás. Na, bumm.


[+]

Csak összehasonlításképpen: a Nokia Android Go modellje 480 x 854 pixel felbontású, 4,5 hüvelykes, alacsony fényerejű panelt kapott, egy ezressel szűkebb akkumulátort, alacsonyabb órajelű processzort, alacsonyabb felbontású kamerákat, hibrid SIM tálcát és szerényebb képességű GPS modult. A felhasználói élmény pedig összehasonlíthatatlan. Nem mintha használhatatlan lett volna, alapfeladatokra megfelelőnek találtuk, de a komfortérzetet nagyban növeli, ha a billentyűzetre nem kell várni, meg egyébként semmire sem, képes egyszerre több alkalmazást kezelni és akkor sem omlik össze, ha véletlenül letöltünk valamit Play Áruházból. Az akkumulátor ugyan a Redmi Go esetében nem cserélhető, de lényegesen nagyobb, viszont a Speedshoptól érkezett dobozban szintén csak egy 5V/1A-es hálózati adaptert és egy microUSB kábelt találunk a SIM-tű mellett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Redmi 7 - a hetedik te magad légy

    A Xiaomiról leválasztott brand első szériájának igazi belépő szintű készüléke. Legalábbis az árat tekintve. A képességeit figyelembe véve azért bőven nem egy vészmegoldásról beszélünk.

  • Nokia 1 - go, Android, go!

    A Nokia 1 a belépő szint alja, ezen viszont az Android 8.1-es Android Go szoftververzió próbál segíteni - több-kevesebb sikerrel. Nagyon lassú és szerény, cserébe olcsó és egy e-mailt pont meg lehet nézni rajta.

Hirdetés