Olcsó Huawei-újdonságok bukkantak fel

Belépőszinten is a HMS-re támaszkodhat a gyártó, méretes kijelzővel és akkuval, illetve remélhetőleg kedvező árral csábítják majd a potenciális vevőket.

Amíg nem fut ki az utolsó GMS-es, azaz még Google-szolgáltatásokkal futó Huawei a belépőkategóriából, addig valószínűleg azok lesznek inkább ajánlhatók és preferáltak, de közben biztosan érkezni fognak az egyre inkább fejlődő HMS-sel ellátott készülékek is. Most a Huawei Y5p és Y6p párosról érkeztek bemutatás előtti sajtófotók.

Hirdetés

A Huawei Y5p lesz értelemszerűen az olcsóbb a kettő közül, ám pontos európai árat és bejelentést még egyikről sem tudunk. 5,45 hüvelykes, HD+ felbontású LCD kijelzőt kap 18:9-es képaránnyal és hagyományos kávákkal, belülre pedig Helio P22 rendszerchip jut 2/32 GB-os memóriapárossal és microSD-tárolóval.


[+]

A fotókon látható kamerasziget kissé az aktuális iPhone 11-sorozatéra hajaz, ám annál minden bizonnyal jelentősebb szerényebb megoldásról beszélünk: 8 megapixeles főkamera és 2 megapixeles segédje dolgozhat a ledes vaku társaságában. Az Android 10 alapjain EMUI 10.1-gyel érkező mobil akkumulátora 3020 mAh-s lehet, microUSB-csatlakozón keresztül feltöltve.

A Huawei Y6p már frissebb megjelenést kapott kisebb kávákkal és a fent középen látható kameraszigettel, kijelzőpanelje pedig 6,3 hüvelykes, Full HD-s. A rendszerchip marad a Helio P22, a memóriacsomag várhatóan 3/64 GB-os lesz, szintén bővíthető tárolóval.


[+]

13 + 5 + 2 megapixeles kamerakialakítás várható, sorrendben főkamera, ultraszéles és mélységszenzor képzelhető el hozzá, az akkumulátor állítólag 5000 mAh kapacitású (185 grammos tömeg mellett) és szintén microUSB-n keresztül lehet tölthető. A HMS-es mobilok kapcsán leginkább az árazás dönthet: régi hardveres alapokon, kissé korosodó technológiákkal valószínűleg nagyon kedvező összegért lehetnek versenyképesek ezek az eszközök, az Y6p elvileg 45 ezer forint körüli összegért startol Ázsiában.

Azóta történt

Előzmények

  • Cubot R19 - merületi feszültség

    Olcsó és jó telefont láthatóan irtó nehéz összerakni, egy bizonyos árszint alatt pedig konkrétan kivitelezhetetlennek tűnik. A Cubot R19 sem jó, de éppen használható kategória. Pár apróságot leszámítva.

  • Üzemidőben lehet erős a belépő szintű Honor

    Szerény képességekkel, de 5000 mAh-s akkumulátorral és kedvező árcímkével mutatkozott be a Honor alapmodellje.

  • Bemutatkozott a Moto E6s

    Középkategóriás kvalitásokkal és motós stílusjegyekkel indul az újdonság, ami jelen állás szerint Európában is kapható lesz.

Hirdetés