Hirdetés

Nőtt az új Apple órák tárolójának kapacitása

64 GB-ra hízott a Series 9 és az Ultra 2 belső tárhelye is, az első Apple Watch által kínált nyolcszorosára.

A Series 5 bemutatása óta nem nőtt az Apple Watch okosórákban található tárhely mérete, a Series 9 és az Ultra 2 viszont változást hoz ebben a tekintetben. Az első Apple Watch órákban 8 GB beépített tárhely volt, egészen a Series 3 Cellular változatának megjelenéséig, mely 16 GB-ra emelt. A Series 4-gyel lett standard a 16 GB, majd a Series 5 felugrott 32 GB-ra és tegnapig maradt is annyinál. A Series 9-es órák, illetve az Ultra 2 az új, 3 nm-es S9-es SiP mellé már 64 GB-nyi beépített tárhelyet kínálnak.

S9-es chip és 64 GB tárhely a Series 9-ben és az Ultra 2-ben egyaránt
S9-es chip és 64 GB tárhely a Series 9-ben és az Ultra 2-ben egyaránt (forrás: Apple) [+]

Mindkét új óra képes internetkapcsolat nélkül is használni Sirit, illetve telepíthetők rájuk különböző alkalmazások, tölthetők le zenék, podcastok, hangoskönyvek, melyekkel ha nehezen is, de egy idő után betölthető a meghízott tárhely. Időtállóság szempontjából egyébként pozitív változás a 64 GB, anno a Series 3-as modellek egyik rendszerfrissítésekor okozott gondot a 8 GB-os tároló.

Üzemidőt tekintve viszont egyelőre nincs ilyen nagy változás, az Ultra 2 kapcsán 36 órás üzemidőt ígérnek normál használathoz és 72 órát az alacsony töltöttség módban, a Series 9-es órákhoz pedig 18 órás folyamatos használatot ígér az Apple, az alacsony töltöttség mód bekapcsolásával pedig ennek dupláját.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés