Három órát is bemutatott az Apple

Megérkezett az új Apple Watch SE, új Apple Watch Series 8 és az eddigi legkomolyabb, legtöbbet bíró modell, az Apple Watch Ultra.

Az Apple a szeptember 7-i bemutatóján azután, hogy Tim Cook köszöntötte a nézőket és elmondta, hogy csak az Apple képes tökéletes összhangot kicsiszolni eszközeiből és azok együttműködéséből, illetve azután, hogy bemutattak egy kisfilmet olyan emberek történeteivel, akiknek az életét valamilyen módon segítette, esetleg meg is mentette az Apple Watch, gyorsan rátértek a lényegre, az új órákra.


(forrás: Apple) [+]

Az Apple Watch Series 8 külsőre úgy néz ki, mint az előző, hetedik generáció, viszont új számlapokat és hozzájuk kapcsolódó AoD-ket kapott. Természetesen megtalálhatók benne az eddigi generációk egészségfigyelő szenzorai és a szoftveres oldal is, újdonság viszont a bőrhőmérséklet-mérő, mellyel a női felhasználókat segítik továbbfejlesztett ciklusfigyeléssel. Az óra két hőmérsékletszenzort kapott, az egyik a csuklót figyeli, a másik pedig a kijelző alatt van, ezek felhasználásával az Apple órája 5 másodpercenként méri a csukló hőmérsékletét, a szoftver pedig a begyűjtött adatok alapján a cég állítása szerint pontosan meg tudja határozni, mikorra várható az ovuláció. Ezek az adatok titkosítva maradnak, az Apple Egészség alkalmazás titkosítva naplózza őket, de amennyiben a felhasználó szeretné, kétlépcsős azonosítás után megoszthatja adatait orvosával.

Ciklusfigyelés bőrhőmérséklet alapján.
Ciklusfigyelés bőrhőmérséklet alapján. (forrás: Apple) [+]

Szintén újdonság a baleset-érzékelés. Az Apple Watch Series 8 felismeri amennyiben viselője egy autóbaleset elszenvedője, az óra pedig automatikusan riasztja a hatóságokat. Ehhez új mozgásfelismerő szenzorok, többek közt egy háromtengelyes giroszkóp dolgozik az órában, a gyorsulásmérő pedig négyszer gyorsabb és pontosabb, mint az előző generációk. Az Apple éveket töltött az algoritmus fejlesztésével és balesetek adatelemzéseivel. A funkció felismeri az SUV-kat, személyautókat, kisteherautókat, és akár azt is, milyen típusú baleset történt - például borulás, frontális ütközés - de csak akkor működik, ha a vezető viselő az órát. Az Apple reméli, hogy soha nem lesz szükség a funkció használatára.

Újdonság a baleset-figyelés is.
Újdonság a baleset-figyelés is. (forrás: Apple) [+]

A Series 8 a cég szerint “egész napos” üzemidőt kínál. Szám szerint ez 18 órát jelent, ami azért nem 24 óra, amennyi ugyebár egy nap, de a cég valószínűleg azzal számol, hogy az ember legalább 6 órát alvással tölt. Van viszont energiatakarékos mód, amivel 36 órás üzemidő is kihozható az órából. Az energiatakarékos mód semmiben sem hardveres, a Series 4 és az annál újabb órák mind megkapják a watchOS 9-es frissítéssel. Szintén szoftveres újítás, melyet a régebbi Apple Watch órák - a Cellular modellek - is megkapnak a nemzetközi roaming támogatása, az év végéig 30 operátor hálózatának támogatásával.

Az alap alumínium és a Nike modellek.Az alap alumínium és a Nike modellek. Az alap alumínium és a Nike modellek. (forrás: Apple) [+]

Hirdetés

A Series 8 alumínium tokozással négy színben (kék, piros, fekete, ezüst), rozsdamentes acél tokozással három színben (ezüst, fekete és arany) érkezik, lesz természetesen Hermés és Nike modell is. Az árazás 399 dollárról indul a GPS modellért és 499 dollárról a GPS + Cellular modellért. Szeptember 16-tól kerül forgalomba, a mai naptól rendelhető.

Magyarországon 209 990 forint lesz a Series 8 induló ára a 41 milliméteres tokozással és 224 990 forint a 45 milliméteres tokozással.

Az Apple Watch Series 8 amerikai árai.
Az Apple Watch Series 8 amerikai árai. (forrás: Apple) [+]

Olcsóbban érkezik a Series 8 mellé egy új Apple Watch SE is. Három színben (ezüst, arany, fekete), kizárólag alumínium tokozással lesz elérhető. Akárcsak a Series 8, ez is újrahasznosított alumíniumból épül fel. Az árazás 249 dollár a GPS és 299 a GPS + Cellular modellért. A Series 8 újdonságai közül az autóbaleset felismerést kapja meg az újdonság, illetve alvásfigyelés és 20 százalékkal gyorsabb processzor még a jellemzője. Minden más maradt a régiben, az új SE-vel egyértelműen azokat a felhasználókat célozza az Apple, akik még Series 3-at vagy régebbi modellt használnak. Ez is a mai naptól előrendelhető és ez is szeptember 16-án kerül a boltokba.

Magyarországon 129 990 forint lesz a 40 milliméteres és 144 990 forint a 44 milliméteres változat az órából. Ha fonott szíjat szeretnénk, akkor tornázhatjuk feljebb az árakat.

Az új Apple Watch SE árai és tulajdonságai.Az új Apple Watch SE árai és tulajdonságai. Az új Apple Watch SE árai és tulajdonságai. (forrás: Apple) [+]

A show sztárja egyértelműen az utolsó óra, az Apple Watch Ultra. Titánból készülő MIL-STD 810-es minősítésű tokozással, zafírüvegből készülő sík kijelzővédő üveggel. A 49 milliméteres tokban az eddigi legnagyobb és legfényesebb kijelző (2000 nit) került az órába, az óratest bal oldalán pedig egy narancssárga akciógomb és az eddigi leghangosabb Watch-hangszóró kapott helyet.

Íme, a sokat pletykált Apple Watch Ultra.
Íme, a sokat pletykált Apple Watch Ultra. (forrás: Apple) [+]

Az alap üzemidő 36 óra egy töltéssel, de az eszközből kihozható lesz 60 óra is egy közelgő szoftverfrissítéssel. Újdonság és az Ultra órán egyedi funkció a személyre szabható Wayfinder számlap, ami képes fekete és infravörös színekkel éjszakai módra váltani. Az új szíjak közt található olyan, mely vízisportokat űzőket és olyan is, mely hegymászókat céloz meg.

Az Apple Watch Ultra tokozása titánból készült, a gyártó szerint mindent is kibír.Az Apple Watch Ultra tokozása titánból készült, a gyártó szerint mindent is kibír.Az Apple Watch Ultra tokozása titánból készült, a gyártó szerint mindent is kibír. Az Apple Watch Ultra tokozása titánból készült, a gyártó szerint mindent is kibír. (forrás: Apple) [+]

A GPS pontosságát kétfrekvenciás megoldás segíti (L1 + L5 GPS) és egy új algoritmus, mely szerint az Ultra akár a nagyvárosi maratonok nehéz terepén is pontos helyet és útvonalat fog mutatni. Az órán az akciógombbal egyszerűen lehet váltani multisport módban a különböző sportok közt, az Apple szerint egy hosszútávú triatlon simán mehet az órával egy töltéssel. Azokat, akik természetben szeretnek futni, segíti egy újratervezett iránytű és a folyamatos útvonal-monitorozás. Az esetlegesen eltévedt, megsérült futók vagy túrázók megtalálását segítendő az Ultra 86 dB hangos szirénát képes megszólaltatni.

Az Apple Watch Ultra tulajdonságai.
Az Apple Watch Ultra tulajdonságai. (forrás: Apple) [+]

Ez az első eszköz az Apple kínálatában, amely megkapta az EN13319-es minősítést, mellyel hivatalosan is búvárfelszerelésnek minősítették az órát. Az Ultra az Apple szerint simán kibírja a wakeboardingot vagy a szörfözést is, illetve 40 méteres mélységig merülni is lehet vele minden gond nélkül. Azoknak, akik búvárkodni szeretnének, az Oceanic+ alkalmazás nyújt segítséget, majd valamikor az ősszel.

Apple Watch Ultra egy búváron.
Apple Watch Ultra egy búváron. (forrás: Apple) [+]

Az Apple Watch Ultra csak GPS + Cellular kiszerelésben készül, minden modell 799 dollárba kerül és a mai naptól előrendelhető. Az Apple szeptember 22-től árulja az órát, az eszközben természetesen a Series 8 összes hardveres és szoftveres tulajdonsága is megtalálható.

Csak GPS + Cellular modellek lesznek, az Ultra modellből nincs más.
Csak GPS + Cellular modellek lesznek, az Ultra modellből nincs más. (forrás: Apple) [+]

Az Apple Watch Ultra hazánkban 419 990 forinton kerül forgalomba szeptember 23-tól, egyedül a Telekom által támogatva a hálózati funkciókat. A szíj S, M és L méretekben rendelhető az órához, az Ultra és az új modellek minimum iPhone 8-at és iOS 16-ot követelnek meg társként.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés