Ekkora akkuval dolgoznak az új Apple órák

Megvannak az adatok, hány milliamperórás telepből hozzák ki a 18 órás vagy hosszabb üzemidőt az Apple új órái.

Három új Apple Watch órát jelentett be az Apple szeptemberi eseményén, ezeket már meg is lehet rendelni, pénteken szállítják a Series 8-at és az SE-t, az Ultra pedig egy héttel később, szeptember 23-tól kapható a boltokban. Azok, akiknek régebbi órája van, már kipróbálhatják a szoftveres újdonságok egy részét, a watchOS 9 ugyanis telepíthető, ha az órához hozzárendelt telefonra már felkerült az iOS 16. Az új eszközök közül az Ultra kivételével külsőleg számottevő változás nem lesz, az üzemidő sem nőtt drasztikusan, az Apple átlag 18 órás használatot ígér kartársanként, viszont szokásukhoz híven azt nem közölték, ezt milyen kapacitású akkumulátorból hozzák ki.

A 2022-es Apple Watch felhozatal.
A 2022-es Apple Watch felhozatal. (forrás: Apple) [+]

A MySmartPrice a kínai engedélyeztetési hatóság (3C) adatbázisából előásta az adatokat, ezek a képen is látszanak. A 40 milliméteres SE 245 mAh-s, a 44 milliméteres 296 mAh-s akkuval dolgozik. A Series 8-ból a kisebb, 41 milliméteres modell 282 mAh-s akkut kapott, míg a nagyobb, 45 milliméteres tokozású óra 308 mAh-s telepet. Az Apple szerint az AoD-t bekapcsolva, folyamatos aktivitásfigyelés és esésfigyelés mellett ezek a telepek 18 órát simán elketyegnek, a szoftveres energiatakarékos móddal pedig akár 36 órára is kitolható az üzemidő.

A kínai CCC adatai szerint ekkora akkumulátorok vannak az új Apple Watch órákban.
A kínai CCC adatai szerint ekkora akkumulátorok vannak az új Apple Watch órákban. (forrás: CCC / MySmartPrice) [+]

Az Ultra kapta természetesen a legnagyobb akkut is, a 49 milliméteres óratokban 542 milliamperórás telep fért el. Ezzel normál használattal 36 órát működik az eszköz az Apple szerint, a normál itt az aktív AoD-t, folyamatos pulzus- és aktivitáskövetést, automatikus edzéskövetést jelent. Ha az Ultra tulajdonosai bekapcsolják az energiatakarékos módot, ami egyelőre nem is elérhető, csak egy későbbi szoftverfrissítéssel jön majd, azzal 60 órára lökhetik az eszköz üzemidejét.

A Samsung az idén augusztusban bemutatott, hasonló elveket követő és hasonló célcsoportra targetált Galaxy Watch 5 szériája is nagyjából ilyesmi értékekkel dolgozik egyébként. Az alap Watch 5-ben egy 284 milliamperórás telep van, a 44 milliméteres Watch 5 már 410 mAh-val büszkélkedhet, míg a Watch 5 Pro egy 590 mAh-s telepet rejt nem méretes óratestében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés