Apple Watch Series 8 - arany középút

Nem túl izgalmas frissítés a Series 8, de felvonultatja az elmúlt évek Apple Watch kínálatának pozitívumait, hozzá is ad egy keveset és az Ultrához képest nem tűnik vészesnek az alapmodell ára sem.

Teljesítmény, watchOS 9

Személy szerint korábban Apple Watch S1-et használtam, majd a Garmin egyik órájára váltottam, mégis a Series 8 beállítása (és kezelése) rutinból ment, minden ugyanúgy működött, ahogy az idén év elején lecserélt S1-en, csak gyorsabban. Tehát ha valakinek volt vagy van Apple Watch órája, azt szereti, nem fog eltévedni a menüben, ugyanott van a digitális korona, ugyanott van a gomb, és ugyanazt is csinálják, csak a régebbi órákról váltóknak kevesebbet kell majd várnia, mire betöltenek az alkalmazások.

Alulról felfelé suhintva előhozható a vezérlőközpont.
Alulról felfelé suhintva előhozható a vezérlőközpont. [+]

A közvetlen elődhöz képest nincs drasztikus sebességelőnye a Series 8-ban 1 GB RAM-mal együtt dolgozó S8-as lapkának, a 64 bites lapka és a kétmagos CPU gyors, a W3-as vezeték nélküli lapka azonnal csatlakozik az iPhone-hoz és a párosított fülhallgatókhoz Bluetooth 5.3-on, az U1-es UWB lapkával pedig megkereshetjük az óránkat a Lokátor hálózaton. Az Apple ID-hoz társított AirPods vagy Beats fülhallgatókat külön párosítani sem kell, zenelejátszáshoz vagy hívásokhoz automatikusan felismeri és használja őket az óra, de hívásokat egyébként a beépített mikrofonnal és hangszóróval is bonyolíthatunk.

Értesítéskezelésben továbbra is az Apple Watch a legjobb okosóra iPhone mellé.
Értesítéskezelésben továbbra is az Apple Watch a legjobb okosóra iPhone mellé. [+]

Változatlanul 32 GB a beépített tárhely is, amin zenéket, podcastet tárolhatunk, illetve az App Store-on keresztül akár közvetlen az óráról alkalmazásokat telepíthetünk. Az iOS-en a Watch alkalmazás szükséges a beállításhoz, ezen keresztül is lehet appokat letölteni az órára, illetve az iPhone-on tárolt programjaink watchOS-re írt változatát automatikusan telepíthetjük az első beállításkor vagy utólag bármikor.

Főmenü rács- és listanézetben, alkalmazásváltó és számlapok.Főmenü rács- és listanézetben, alkalmazásváltó és számlapok.Főmenü rács- és listanézetben, alkalmazásváltó és számlapok.Főmenü rács- és listanézetben, alkalmazásváltó és számlapok.Főmenü rács- és listanézetben, alkalmazásváltó és számlapok. Főmenü rács- és listanézetben, alkalmazásváltó és számlapok. (forrás: Mobilaréna) [+]

Az edzések és egészségügyi információk az Apple Egészséggel és a Fitnesz alkalmazással szinkronizálnak, de ha telepítjük például a Stravát, a Nike Run Clubot, vagy bármely kedvelt harmadik féltől származó programot, azok is automatikusan áthúzzák az óra és az iPhone között lépéseinket, a pulzusszámot, egyebeket.

Időjárás, zene, térkép és lokátor az Apple Watch Series 8-on.Időjárás, zene, térkép és lokátor az Apple Watch Series 8-on.Időjárás, zene, térkép és lokátor az Apple Watch Series 8-on.Időjárás, zene, térkép és lokátor az Apple Watch Series 8-on.Időjárás, zene, térkép és lokátor az Apple Watch Series 8-on. Időjárás, zene, térkép és lokátor az Apple Watch Series 8-on. (forrás: Mobilaréna) [+]

Újdonságként van a watchOS 9-ben pár új számlap, illetve az energiatakarékosabb akkukímélő mód. A számlapok továbbra is interaktívak, a nagyobb kijelzőt pedig jobban kihasználják több widgettel, melyeket az Apple komplikációnak nevez. A számlapokat az órán vagy a Watch alkalmazásban szabhatjuk személyre, ahogy eddig is volt. A nagyobb kijelzős Series 7-tel tavaly debütált a watchOS-ben a teljes billentyűzet, ez itt is megtalálható, de magyar nyelven továbbra is csak a diktálással történő válaszadás opció, a billentyűzethez hozzá kell adni másodlagos nyelvként egy támogatottat, például angolt vagy németet.

Mindig éber kijelző (b) és tényleg éber kijelző (j).Mindig éber kijelző (b) és tényleg éber kijelző (j). Mindig éber kijelző (b) és tényleg éber kijelző (j). [+]

Előre telepítve van időjárás, számológép, sőt, térkép is az Apple Térkép formájában, de igény szerint a Google Térképet is telepíthetjük az órára, utóbbi mondjuk kevésbé kompetens telefon nélkül. Az Apple Music alapértelmezett zenelejátszóként van jelen, a Tárcában jegyeket és bankkártyákat lehet tárolni, amikkel az Apple Pay rendszeren keresztül az órába épített NFC chipet használva POS-terminálnál vagy Mac gépen fizethetünk. Kártya hozzáadásához viszont vagy eltávolításához szükség lesz az iPhone-ra.

Időjárás, Időkép, számológép, billentyűzet és Google Maps az órán.Időjárás, Időkép, számológép, billentyűzet és Google Maps az órán.Időjárás, Időkép, számológép, billentyűzet és Google Maps az órán.Időjárás, Időkép, számológép, billentyűzet és Google Maps az órán.Időjárás, Időkép, számológép, billentyűzet és Google Maps az órán. Időjárás, Időkép, számológép, billentyűzet és Google Maps az órán. (forrás: Mobilaréna) [+]

Adott a naptár és az emlékeztetők is, melyekbe közvetlen az órából is vehetünk fel új elemeket, s melyek a szinkronizált fiókokból is megjelenítik az összes releváns feladatunkat, meetingünket, akárminket akár a számlapon is. Illetve vannak dedikáltan egészségügyi emlékeztetők is, beállíthatjuk, hogy figyelmeztessen az óra gyógyszereink bevitelére. Emellett van esés- és balesetfigyelés, melyek a megadott kontaktot vagy akár a hivatalos szerveket is képesek riasztani, ilyen esetben a felhasználónak tíz másodperce van a fals riasztás elküldésének megelőzésére.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés