Android N Developer Preview bemutató

Android for Work és egyebek

Az Android for Work, a rendszert munkahelyi és magánprofilokra szeparáló szolgáltatás is számos ponton fejlődött. A leghasznosabb újítás talán a QR-kód alapú beléptetés, ami egy egyszerű beolvasással fel is készíti a telefont a cégen belüli használatra. Továbbá komplett alkalmazásokat lehet letiltani, folyamatos VPN-kapcsolat tartható fent, egyszerűen váltogathatunk a munka- és magánprofilok között a gyorsbeállításokban elhelyezett kapcsolóval, távolról is újraindítható a készülék, kikapcsolható az adatroaming, lezárható a háttérkép, egyszerre pedig több Wi-Fi CA Certificate kezelésére is van lehetőség.

A nagy dobások mellett egy rakás apróság is felfedezhető az előzetesben, megpróbáltuk összegyűjteni a fontosabbakat. A képernyőzárra immár a vészhelyzetben keresendő személyek adatait is ki lehet rakni. A letöltéseket az értesítési sávból is le lehet állítani. A megosztásra szolgáló share menü szerkeszthető, a kedvenc appjainkat a lista tetejére tűzhetjük. A ne zavarj mód automatikusan deaktiválható a következő ébresztő után. A gyári tárcsázó app hívásblokkolással bővült. A gyári fájlkezelő pedig képes az alapműveletekre, azaz az erőforrások átnevezésére, mozgatására, másolására és törlésére.

A megjelenés óta használjuk az Android N developer preview-t, mely a Marshmallow nulladik verziójához hasonlóan inkább egy kiforrott rendszer, mint egy fejlesztői előzetes benyomását kelti - néhány bugot leszámítva stabil, gyors és az üzemidővel is óvatosan bánik. Messzemenő következtetéseket természetesen most még nem szabad levonni, ezért mi sem tesszük ezt, az azonban már most látszik, hogy sok újdonságot fogunk kapni. Az extra piros pont pedig jár a Google-nek, amiért ilyen korán elérhetővé tették az előzetest - úgy néz ki, a bétaprogram is felnőtt az iOS mellé.

dr. Kind

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

Azóta történt

Előzmények

 • Google Nexus 5X - szép kort megélhet

  Az LG referenciakészülékén már az Android Marshmallow rendszer fut, méghozzá rendkívül sebesen. Jó a felhasználói élmény, az ujjlenyomat-szenzor, a kamera, csak az árazás nem.

 • Google Nexus 6P - referencia fémcsomagolásban

  Az Android 6.0-t teljes csatafelszerelésben demonstráló Nexus phabletet ezúttal a Huawei szállította, és most tényleg ráfeküdtek a kamerákra.

 • Google Nexus 6 - hatosfogat

  Jócskán megnőtt a Google új referenciamobilja, és minden földi jóval meg lett áldva optikai képstabilizátortól a QHD-s kijelzőig, ám az árcédulára is vastagabban írták fel a végösszeget.

 • Google Nexus 9 - ötödik fokozat

  A Google és a HTC 64 bites referencia-táblagépe komoly előrelépés hardveresen és szoftveresen egyaránt, ám a verziószám mellett az árképzés is felfele változott. Enyhítő körülmények azért vannak.

Hirdetés