A Google is VR-szemüveg leleplezésére készül?

Cardboard néven a Google már piacra dobott egy virtuális valóság kiegészítőt, még ha a kartondobozból összehajtogatható, a mobilkijelzőt használó szemüveg meglehetősen puritán is volt. Azóta a Samsung, a HTC és az Oculus VR-termékei is elstartoltak, és manapság a tech showk rendre virtuális valóság lázban égnek. Éppen ezért a Google úgy döntött (állítják a pletykák, frissek és régiek), hogy visszatér a VR-világba. Peter Rojas tweetjei szerint Android VR néven fog a szóban forgó eszköz bemutatkozni, amely saját kijelzővel és kontrollerekkel rendelkezik majd, és a Gear VR-nál komplexebb élményt nyújt, bár az Oculus Rift vagy a HTC Vive szintjét nem éri el.

Ilyen a Cardboard VR
Ilyen a Cardboard VR (forrás: Wikipédia) [+]

Az AndroidPolice szerint ugyanakkor többről lehet szó egy puszta eszköznél: Android VR néven akár a Google VR élményfelülete vagy ökoszisztémája is bemutatkozhat. A 2016-os Google I/O jövő hét szerdától péntekig tart, és az Android N legújabb verziója mellett az Android Auto, a Project Tango és számos másik, a keresőóriáshoz kapcsolódó téma is terítékre kerül. A célközönség továbbra is az androidos fejlesztőbázis.

Azóta történt

Előzmények

  • A Huawei is belépett a VR piacra

    A Huawei VR a Samsung és az Alcatel megoldásához hasonlóan a mobiltelefont használja képernyőnek.

  • Veletech: tombol a virtuális valóság

    A Millenáris két csarnoka belülről még nagyobb, mint azt bárki gondolta volna korábban, köszönhetően a VR szettekkel érkező cégeknek. Próbáljátok ki!

  • Android N Developer Preview bemutató

    Alig egy hete érkezett meg a következő Android fejlesztői előzetese, mely osztott képernyős alkalmazásokkal és felturbózott értesítésekkel támad.

  • Elhagyja San Franciscót a Google I/O

    A 2016-os fejlesztői eseményt május 18-án nyitja meg Sundar Pichai. A helyszín ezúttal San Francisco helyett Montain View lesz, a keresőóriás otthona.

Hirdetés