Android N Developer Preview bemutató

Hirdetés

Értesítések és gyorsbeállítások

A Google szinte minden verzióban hozzányúl az értesítési rendszerhez, ami alól az Android N sem kívétel. A panelt lehúzva már első blikkre látszanak az eltérések: búcsút inthetünk a különálló kártyáknak, a rendszerüzenetek egy egybefüggő felületen láthatóak, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne különülnének el egyértelműen. Az egyes értesítések felépítése is változott, az új sablonnak megfelelően nagyobb hangsúlyt kap a küldő profilképe, mely jobb oldalt látható.

Két fontos újdonság tartozik még ide, a csoportosítás és a közvetlen válaszolási lehetőség. Előbbi segítségével a fejlesztők egy fedél alatt kezelhetik az adott alkalmazáshoz tartozó üzeneteket (mely természetesen kinyitható egy ujjmozdolattal), ami rengeteget növel az átláthatósági faktoron. Utóbbival magáról az értesítési felületről is lehetőség van szöveges válasz írására, az adott alkalmazás megnyitása nélkül. Az értesítések oldalra húzásával előbukkanó beállítások ikont megérintve a prioritást lehet testre szabni.

A szintén ezen a felületen elérhető, néhány beállítást tartalmazó szekció is komoly változáson esett át. A fontosabbak (WiFi, mobilhálózat, akkumulátor, ne zavarj üzemmód és elemlámpa) már alapértelmezett esetben láthatóak, a függöny lehúzása után a további indikátorok is előbújnak. Ez a felület egyébként oldalirányban lapozható, a tartalom és a sorrend szerkeszthető, a fejlesztőknek pedig lehetőségük van saját ikon létrehozására (azaz indokolt esetben ide is beköltözhetnek a third-party szoftverek).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Google Nexus 5X - szép kort megélhet

  Az LG referenciakészülékén már az Android Marshmallow rendszer fut, méghozzá rendkívül sebesen. Jó a felhasználói élmény, az ujjlenyomat-szenzor, a kamera, csak az árazás nem.

 • Google Nexus 6P - referencia fémcsomagolásban

  Az Android 6.0-t teljes csatafelszerelésben demonstráló Nexus phabletet ezúttal a Huawei szállította, és most tényleg ráfeküdtek a kamerákra.

 • Google Nexus 6 - hatosfogat

  Jócskán megnőtt a Google új referenciamobilja, és minden földi jóval meg lett áldva optikai képstabilizátortól a QHD-s kijelzőig, ám az árcédulára is vastagabban írták fel a végösszeget.

 • Google Nexus 9 - ötödik fokozat

  A Google és a HTC 64 bites referencia-táblagépe komoly előrelépés hardveresen és szoftveresen egyaránt, ám a verziószám mellett az árképzés is felfele változott. Enyhítő körülmények azért vannak.

Hirdetés