Google Nexus 9 - ötödik fokozat

Bevezető

A Google a vegytiszta Androidot futtató Nexus sorozatot alapvetően a fejlesztőknek találta ki, olyan eszközöket elérhetővé téve, amelyek hardveresen elég erősek a szoftverek zökkenőmentes tesztelésére. Persze a Nexus termékek a felhasználók köreiben is rendkívül népszerűek, köszönhetően kedvező árfekvésüknek, ami különösen igaz volt a 2012-es és 2013-as Nexus 7 modellekre. Nem meglepő, hogy az előzmények után mindenki lélegzetvisszafojtva várta az idei referenciamodelleket, a nyáron bemutatott Android L Developer Preview pedig még fájdalmasabbá tette a bejelentésig hátralévő hónapokat.

 A Google Nexus 9 az Android Lollipop demonstrálására készült
[+]

Az izgalmak csak fokozódtak, amikor kiderült, hogy 7 hüvelykes helyett ezúttal egy 8,9 hüvelykes táblagép érkezik, méghozzá az első fecskét, a Nexus One-t gyártó HTC műhelyéből, sztereó előlapi hangszóróval és Tegra K1-es rendszerchippel megtámogatva. A HTC One sorozatot ismerve az összeszerelési minőség rendkívül ígéretesnek tűnt, és mindenki szíve megdobbant, amikor a Nexus 9-et végre bejelentették, és kiderült, hogy a készülék fém oldalkeretet kapott.

 A Google Nexus 9 hátlapja műanyag
[+]

A táblagép egy kedves olvasónk felajánlása nyomán jutott el hozzánk, és elöljáróban annyit mindjárt a teszt elején elmondhatunk, hogy a HTC masinája ideális alap az Android 5.0 táblagépes demonstrációjára, a rendszer ugyanis csak úgy hasít az nvidiás hardveren. Mielőtt azonban bármiféle konklúziót levonnánk, javallott végigolvasni cikkünket, ugyanis a Nexus 9 sem hibátlan készülék, ráadásul nem is lesz olcsó, amikor – ha egyáltalán – nálunk megjelenik.

 Hófehér dobozt kapott a Google Nexus 9
[+]

A Nexus 9 rendkívül elegáns, hófehér papírdobozban kerül forgalmazásra, amelyen az egyetlen informatív jel egy gigászi kilences szám (bár a mi dobozunk némi matricázást is kapott). A kellemes tapintású, ám könnyen koszolódó fedőlapot leemelve bizony egy méretes készülék tekint a kíváncsi felhasználóra, az eszközt azonban egy pillanatra félre kell tenni, hogy a többi tartozékot is elővarázsolhassuk – így a kék csomagolású rövid leírást, a microUSB kábelt, valamint a HTC feliratú, másfél amperes töltőfejet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés