Befutott a második Android N DP frissítés

Meglepő módon már március elején közzétette a Google a következő Android főverzió igen korai fejlesztési fázisában lévő változatát (Developer Preview), hogy a fejlesztők és az egyéni felületet használó gyártók mielőbb megismerkedhessenek a tervezett újdonságokkal. Persze, ettől még várhatóan ősszel érkezik a végleges csomag, minden bizonnyal Android 7.0-s számozással.

A kétablakos mód talán a legizgalmasabb új feature, amelyre a vegytiszta Androidot használók közül sokan vágynak évek óta, és az Android N DP második nagyobb frissítése több kapcsolódó hibát kijavít, illetve bővíti a fejlesztői lehetőségeket az ablakméretezésre vonatkozóan. A másik fontos változás a Vulkan 3D renderelő API elérhetősége, amelyet beépítve a fejlesztők közvetlenül hozzáférhetnek a grafikus gyorsító erőforrásaihoz, jobb és hatékonyabb teljesítményt elérve, amennyiben persze ez hardveresen is támogatott. Bővült az emoji lista, és a Google több apróbb hibajavítást is élesített a frissítéssel, amely OTA-n és képfájlok formájában is elérhető mindazok számára, akik csatlakoztak az Android Beta Programhoz.

Azóta történt

  • Nyomásérzékeléses bevitel az Android N-ben?

    A legújabb fejlesztői verzióval a kijelzőhöz kapcsolódó, alternatív beviteli módok is bemutatkoztak. A nyomásérzékeny panelek támogatása alapvető lehet a végleges Android N változatban.

Előzmények

Hirdetés