Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V2 - origami
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bunnyhu
senior tag
Pontosan ezen gondolkoztam, ezekszerint jól, hogy alapvetően erre felrak az ember egy linuxot, és onnantól nem vagy korlátozva a ZYXEL hülyeségeire. Az lenne még a szép, ha utána fel lehetne rakni valami olyan NAS szoftver, ami lényegesen értelmesebb. Lehet kicsit bele kéne ásni magam a linuxba
Sajnos utoljára kb. 30 éve volt vele dolgom.
-
Begi
senior tag
Na csak hogy ne irjak ilyen nagy baromsagokat igy reggel...
Elbeszeltunk egymas mellett, masreszt az a +1 drotos resz meg az en szornyszulemenyem volt.
Egy standard PWM-es venti 4 vezetekes:
1. Tap
2. Fold
3. Tacho (kimeneti jel)
4. PWM vezerlojel.
A PWM-es venti 4. vezeteke a venti fordulatszamanak szabalyozasara szolgal. Egy magas frekvencias vezerlojellel szabalyoznak. A tap allando, igy nincs meg a leallas-elindulas okozta pulzalas, es a zaj.Emellett van a DC ventillator, ami lehet 2 vagy 3 vezetekes.
1. Tap
2. Fold
+1. Tacho
A 2 es 3 vezetekes venti szabalyozhato egy alcsony frekvencias PWM szeru jellel, amit a tap ki-be kapcsolasaval ernek el. De ez azt is jelenti, hogy a ventillator leall-elindul, nincs koztes allapot, igy adodik a pulzalo hang.
A 3. vezetek arra szolgal, hogy a vezerlo tudja, hogy milyen sebesseggel porog a venti.Szerk:
Talaltam egy eleg jo leirast ezekrol. -
bunnyhu
senior tag
Nem akarlak meggyőzni semmiről, lehet az én forrásaim hibásak
Egyébként hogy ne hagyjam el ezt az oldalt: [link]"Nem a ventilátorra jutó feszültség nagyságát, hanem az idejét változtatja, vagyis nagy frekvenciával ki- és bekapcsolgatja a ventilátort. Például 12 voltból úgy csinál 6 voltot, hogy azonos időközönként (1:1 arányban) kapcsolgat ki és be. A 9 volt elérésénél a bekapcsolt és kikapcsolt állapotok aránya 3:1."
Viszont most gondolok jobban bele, mintha a gyári venti csak 3 vezetékes lenne, szóval mindegy mit művelnek vele. LEhet marad a szokásos régi módszer, kap 9V-ot
-
szabics_28
csendes tag
Köszi, szuper lett!
Néztem pedig ezt a leírást de valahogy átsiklottam fölötte...Még egy kérdésem lennne:
Tudom, hogy itt sokan nem szeretitek a Twonkyt, de ezt most hagyjuk figyelmen kívül. Azt tapasztaltam, hogy ha DLNA-n szeretnék filmet nézni, az egyik TV nem tudja felébreszteni a nast. Tudok tallózni a mappák között viszont ha meg akarnám nyitni a filmet azt írja ki, hogy a fájl nem található vagy nem olvasható. Ha pl. telefonnal vagy egy másik tv-vel felébresztem utána gond nélkül meg tudja nyitni ugyan azt a fájlt. WOL engedélyezve van.
Ilyennel találkoztatok már? -
krealon
veterán
"Cserelt mar valaki ventillatort a NAS-ban? Az utobbi idoben egyre hangosabb"
Mivel a doboz ugyanaz, mint az NSA325 v2-e, igy Coolink SWIF 2 80L ajanlhato.
https://prohardver.hu/tema/re_ismerkedes_a_zyxel_nsa325_v2-vel/hsz_3731-3731.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- One mobilszolgáltatások
- Windows 11
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple asztali gépek
- ArchiCAD és Artlantis topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ViewSonic CDE4600-L 46" LED Monitor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest