- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
-
Don47
tag
Most nézem, a hivatalos oldalon is csak aktív Live account a feltétel, és nem részletezik.
[link]Bocs a dupláért, lejárt az idő.
-
Don47
tag
Mr.Grincs: bárcsak úgy lenne...
The Lost and Damned 1600G-ért. Sokan örülnénk.
Sanya: "System requirements:
- Grand Theft Auto IV for Xbox 360
- An active internet connection
- Connection to Xbox Live
- Silver/Gold Gamertag
- Hard Drive with 1.78GB free
- 1600 MS Points"Jómagam ebből arra következtetek, hogy silverrel is megy, vagy menni fog. (Nem próbáltam letölteni.) A wikipédiáról van.
-
Don47
tag
Szerintem ez a pénztárcádtól függ. Én 82cm-es 720p-s TV-n játszok, és tökéletesen elégedett vagyok. Viszont kipróbáltam a szomszéd 106cm-es 1080p-s TV-jén is a boxomat, és mit mondjak... ott is elégedett voltam.
Néztünk néhány játékot, meg a Die Hard 4.0-t, ami 720p-ben volt, de a box olyan szépen felskálázta, hogy nem lehetett megmondani, hogy a film "alapból" 720p-s.
Játéknál ha közelebbről nézed, akkor valamivel részletgazdagabb az 1080p, bár távolabbról nem tűnik fel a különbség. Én (ha sok pénzem lenne), egy nagyobbacska 1080p-s LCD-t vennék, kellhet a jövőben... Jönnek a Blu-Ray filmek, meg lassan csordogál a HD adás is. -
-
Don47
tag
Most néztem, múlt héten bejelentették a Bad Company 2-t, és egy kisebb multi-only gamet, a Battlefield 1943-at is... ez utóbbit is a Frostbite-ra írják, és egy különálló DLC-ként jelenik meg idén nyáron. Nézzétek meg: Battlefield 1943
-
Don47
tag
Ha még érdekel valakit, van egy cserélhető Hitman Blood Money-m. (Most, hogy kiszedtem belőle az 1000G-t...
)
-
Don47
tag
válasz
Scotty #25037 üzenetére
3 hsz? szerkesztés?
#1: Nekem nem mindegy, és szerintem vagyunk még egy páran. Ha lehet választani, akkor miért ne válasszam a megbízhatóbbat (főleg ha nincs jelentős árkülönbség)? Jó, igaz hogy elviszi az MS, de inkább ne is legyen RROD-s. Nekem nagyon fájt az a 3 hét, amíg a boxom németben vakációzott.
#2: Higyj nekem, tudom, mit beszélek.
Vagy köss barátságot a Google-el. Nekem szokott segíteni.
#3: Nem állítottam az ellenkezőjét.
Amióta megvan a 60-as Pro-m, nem nagyon figyelem, hogy miből lehet Jaspert kapni, bár most hogy nézem, kétség kívül neked van igazad.
-
Don47
tag
Mint mondtam, kettő biztos hogy létezik, a harmadikat senki nem tudja megerősíteni. Ha létezik, akkor valószínűleg a legyártott v3-as példányok száma eltörpül a v1-es vagy v2-es példányok mellett, tehát elég ritka. Már ha létezik egyáltalán. Valószínűleg nem, merthogy semmi kézzelfogható adat, vagy érv nincs amellett, hogy mi értelme lett volna a Jasper előtt még egy Falcon v3-at is kiadni. Ezzel szemben a Falcon v2-ről sokkal több az infó, a változás lényege az, hogy azelőtt az alaplap egy oldalán 2 memory chip volt, a v2-ben meg mind a négy chip ugyanarra az oldalra került.
Ami újabb, az a Jasper, ezek feltehetően megbízhatóbbak, bár erről még nem nagyon van visszajelzés. Ha jó helyen veszed a boxot, már ilyet fogsz kapni. Figyeld a dobozon a LOT numbert, 0842X-et, vagy nagyobbat keress.
-
Don47
tag
válasz
Newlocal #24981 üzenetére
Nem számít, és nem befolyásolja a Liveot (ez a gép, nem a profil). Egyébként szvsz ne regisztráld. Ha elromlik, a MS ügyfélszolgálat úgyis beregisztrálja neked. Addig meg minek kötnéd magadhoz? (sose lehet tudni, lehet hogy pl. néhány hónap múlva fordulatot vesz az életed és el kell majd adnod...)
-
Don47
tag
válasz
30z.Samu #24904 üzenetére
Számomra egy LCD-HDTV mindenképpen jobb választás lenne. A projektor annyival lehet jobb esetleg, hogy nagyobb képet ad, viszont néha hátrány lehet, ha a szoba adottságaitól függően esetleg be kell sötétíteni. (Bár lehet, hogy csak engem zavarnak az ilyen apróságok.) Másrészt egy HD-projektor az az, ami igazán ütni tud, viszont azok még iszonyúan drágák. Sőt, a projektorok élettartama általában rövidebb, mint egy LCD-TV-é (nem személyes tapasztalat). Ha rövidtávon gondolkodnék, akkor én egy középkategóriás projektort, egyéb esetben LCD-TV-t választanék, de ez szigorúan szvsz.
-
Don47
tag
1080i -nél kaphatsz 50Hz-et is, attól függ, támogatja-e a tévéd.
Ez az 50-60 Hz váltás az xboxnál elég furcsa. Hasonló problémám volt HD-AV kábellel, én 60Hz-et akartam, végigmentem a metóduson ("letesztelte"), és a HDTV a bejövő jelet 60 Hz-nek írta, de a "60Hz only"-játék mégse indult el... Végül érdekesen sikerült megoldanom, HD-AV kábelen a kis kapcsolóval SD-re váltottam, -és mivel csak SD-módban van ilyen beállítás-, PAL50-ről átállítottam PAL60-ra, xbox ki, kapcsoló vissza HD módba, xbox be, felbontásbeállítás, le is tesztelte ahogy írtad, és lám, 720p, 60Hz lett.
Szerintem megoldhatták volna kicsit egyértelműbben is. -
Don47
tag
Hát nálam sajnos mindig magas értékek vannak. A Google jó viszonyítási alap, ha őket pingelem (google.hu), még akkor is 50 feletti az érték. (Az ISP-m hibája, de nekem sajna nincs más választásom.) Lehetséges, hogy játék függő lenne ez a 30-as limit?
A boxom tiszta, UK reggel játszottam.
-
Don47
tag
Kezdem sajnálni, hogy a google nem barátkozik a M$-al...
-
Don47
tag
Néha a repülő hamarabb fordul, mint a kontroller... ahh. Egy haver biztos ott ül a kamerás mögött, és irányít. Nem látni a világító zöld körívet a kontrolleren, valószínűleg nem véletlenül. Ha létezne ilyen, a Microsoft (vagy aki ezzel a moddingolással foglalkozik) nagy hírverést csapott volna. Meg mi is itt a PH-n, szerintem.
-
Don47
tag
válasz
Djuree #24631 üzenetére
Kicsit erős így beszélni a PS3 nyereségéről. A Sony még az előző negyedévben is 10 000 forint körüli összegeket bukott minden egyes eladott gépen. (Igaz, most januárban váratlanul 10%-al növekedett a "bevétel".)
Xbox 360-nal kapcsolatban tényleg nem lesz árcsökkentés egy jó darabig. Nemrég hivatalos forrás állította, hogy mivel a Wii alatt vannak, ez a megfelelő ár.
-
Don47
tag
válasz
CosmoBacsika #24348 üzenetére
Ha ragaszkodsz az XP-hez, akkor XP Media Center Editionra lesz szükséged. Egyébként pedig Vista Home Pemiumra vagy Ultimate-re. Vistán rém egyszerű a beállítás, és szvsz ügyesebben is kezeli a box-al való kapcsolatot, mint az XP.
-
Don47
tag
Nyomogatom szorgalmasan a gombot... Be-ki, be-ki... 10 perc után piros ledek nélkül kapcsolt be. Először egy update-figyelmeztetés a régi dashhal, az update kb. 3 másodpercig tartott (közel sem ilyen gyors a netem), aztán újraindult, az új dashboarddal. Most csak tátom a számat hogy mi a fészkes fene történt. Most minden jónak tűnik, beállítottam a felbontást stb.
ps: Teljesen tiszta a gép. Konzolstúdióból lett rendelve, ők raknak egy kis saját matricát is a gép hátuljára, amit ugye csúnya dolog itthon felszakítani... nem is nyúltam hozzá. Az MS viszont felszakította, tehát szét lett szedve, ergo valamit csak csináltak.
-
Don47
tag
Visszaérkezett a jószág Frankfurtból. A sajátomat kaptam vissza, kérdőívvel, Liveot nem adtak. Összedugom, bekapcs...
...és lássatok csodát, 3LED.
Hát mondom fuck. Sőt, külön papírt kaptam amin részletezik hogy majd muszáj lesz újrapárosítani a kontrollert a boxhoz... ennek ellenére furcsamód a kontrollerrel is beindul. Illetve nem indul, fel sem pörög, csak villog. Amikor elküldtem, még beindult, "csak" 3-4 perc után kapcsolt ki 3leddel.
Érdekes helyzet...
szóhoz se jutok.
-
Don47
tag
válasz
taylorp #24089 üzenetére
Számomra egyértelműen Rock Band. Sőt, Rock Band 2. GH-val nem játszottam olyan sokat... viszont én azt szűrtem le, mintha a GH inkább a fun, a játékélmény, a RB pedig a pontosság felé tendálna. (Nem mintha nem lenne nagy fun RB-t játszani, sőt.) A RB-ben pontosan kell pengetni, a GH meg mintha lazábbra venné a dolgot. Legalábbis én így éreztem, ha más vélemény van, jöhetnek a kövek.
Olvastam valahol (lehet, hogy itt), hogy az egyszerűbb számokat GH-ban experten megbonyolítják, hogy nehezebb legyen... ez nekem nem tűnt fel, lehet hogy azért mert keveset GH-ztam. Viszont szvsz ha adott egy dal, akkor experten olyan legyen, mint az eredeti. Se több, se kevesebb.
Egy külföldi fórumon valahogy így fogalmazták meg ezt az egészet: GH for gamers, RB for players. Bocs az elfogultságomért, de zenélek is. Az RB2-t választottam, mert az valamivel komolyabb számomra.ps: viszont a GH-kat itthon sokkal könnyebb beszerezni.
-
Don47
tag
válasz
burgatshow #24065 üzenetére
pü ment.
-
Don47
tag
válasz
tiv83us #24059 üzenetére
Köszönettel elfogadom, benne lennék
Hardverem két-három hét múlva lesz, egy ilyet választottam (bal oldali). Sajnos legközelebb Németországban lehet beszerezni, már megkértem egy ismerősömet... ezért olyan sok idő.
Egyelőre csak a dvd-vel szemezek, a box még nem tért vissza a közép-európai turnéról. -
Don47
tag
RB2 (szoftver) megérkezett. Game.co.uk-ról, 3 munkanap alatt.
off: Úgy találtam rá, hogy a postaládából félig kilógott az utcára... Idióta postás. Legalább becsengetett volna...
-
Don47
tag
válasz
Roland35 #23963 üzenetére
Ne flashelj, nem éri meg. Az utánam hozzászólók bőven elég érvvel fognak szolgálni.
Hogy játékok meddig lesznek rá... hát... vedd a következő generációs Xbox megjelenését, és számolj rá kb. egy évet. A 360-nál is hasonlóan volt.
HD-ban nagyságrendekkel szebb a kép, SD tévén kicsi a felbontás, eléggé részletszegény, néha alig lehet olvasni a feliratokat."és hogy a box vagy a gép éri meg jobban?"
Milyen választ vársz az X360 topikban?
-
Don47
tag
válasz
burgatshow #23961 üzenetére
Nekem ugyanez.
A második félévben készült gépek már biztosan Falcon v2-k... ezt csak mint tény említem meg, nincs elképzelésem arról, hogy a memóriachipeknek az alaplap másik oldalára helyezése mennyire befolyásolhatja a ventillátorok zajszintjét.
-
Don47
tag
Zephyrt nem kaphattál, mert ugye azon van HDMI + 2008-ban azt már nem gyártották. A tiéd Opus lesz.
mergal: Hogy érted hogy más a ház? Kétféle ház van, amelyiken van HDMI, és amelyiken nincs. Utóbbi esetben vagy Xenon, vagy (ha már volt javításon) Opus alaplap lehet benne.
Vagy a 16 amperes feliratra gondolsz?
-
Don47
tag
válasz
Kasza08 #23918 üzenetére
A technológia kiforrottságáról csak annyit, hogy mind az Intel, mind az AMD évek óta gyárt 45nm-en, sőt az Intel már 32nm-t is tud.
ToBeY: valami sántít. Nem ismerem a történeted részleteit, de 2008-ban már túlléptek a Zephyr gyártásán... Miből gondolod hogy Zephyrt kaptál?
-
Don47
tag
válasz
Kasza08 #23915 üzenetére
Akkor összeszedem a dolgokat. Időrendi sorrendben.
Xenon - legelső alaplap, 90nm CPU, 90nm GPU, HDMI még nincs.
Zephyr - 90nm CPU, 90nm GPU, bejött a HDMI.
Falcon - 65nm CPU, 90nm GPU, HDMI.
Opus - 65 nm CPU, 90nm GPU, nincs HDMI. Az Opus verzió ugyanaz mint a Falcon, csak HDMI nélkül. Azért volt szükség rá, mert a rengeteg RRoD-val visszaküldött Xenon burkolatán nincs HDMI-hely, viszont az alaplapot muszáj volt megbízhatóbbra cserélni.
Jasper - 65nm CPU, 65nm GPU, HDMI.
Valhalla - valószínűleg az utolsó verzió. A korábbi 65nm-es CPU-t és a 65nm-es GPU-t egy nagyobb, közös chipbe építik - e chip neve a Valhalla. Ez lesz az eddigi legköltséghatékonyabb, és legkevesebb hőt termelő megoldás (2010-ben várható). Érdemes megjegyezni, hogy egyes források a Valhalla megjelenésével egy Xbox 360 Slim piacra dobására is számítanak. Ami biztos, hogy a következő generációs Xbox tervezésekor a Valhallát fogják alapnak tekinteni. -
Don47
tag
válasz
(Kolombusz) #23913 üzenetére
Igazad van, de az első alaplapot is így hívták. [link]
-
Don47
tag
válasz
Peat;) #23889 üzenetére
A porszívó hanghoz szvsz nem sok köze van, de azért beleszólnék:
"Az alaplap tök ugyanaz az áprilisi és októberi gépben is, ez 100%."
Nem. A Falconból kétféle alváltozat biztosan létezik, de néhány helyen olvastam v3-ról is. Kisebb alaplapi változtatásokról van szó, például a Falcon v2-ben a memory chipek helye változott meg. (Falcon v2 = lot 0825, vagy újabb - kivéve persze a Jaspereket.)
ps: az enyém Falcon v2, és telepített játéknál egyáltalán nem tűnik fel a box hangja.
-
Don47
tag
válasz
Mr.Grincs #23828 üzenetére
Most látom, az xbox.com már azt mondja, hogy úton van hazafelé az xboxom. Mailt még nem kaptam róla, viszont megadták a hazaszállítás ups-es tracking numberét, amit megpróbáltam csekkolni, de a ups.com azt mondja, nem jó...
Mindegy, majd megjön. Kíváncsi leszek, melyik érkezik hamarabb, a RB2 szoftver Angliából, vagy a box Frankfurtból.
-
Don47
tag
válasz
Mr.Grincs #23824 üzenetére
RRoD, mi más?
Novemberben vettem, az első használattól kezdve legalább hetente egyszer totál lefagyott. (Játéktól függetlenül, volt hogy a dashboardon is.) Hirtelen halált halt, játék után dashboardban egyszer csak leállt, és csak a három villogó fény maradt... Számomra érdekes, hogy utána még be tudtam kapcsolni, de 5-10 perc után mindig kimúlt és 3led.
-
Don47
tag
Erre senki?
-
Don47
tag
Mikor ma belenéztem a UPS tracking-ba, arra lettem figyelmes, hogy hétfő reggel megérkezett a boxom Frankfurtba. Eddig rendben, de állítólag kedd reggel Nürnbergben "a vámhatóság átengedte, és úton van". (Hogy hová, azt nem írják. Frissebb infó nincs.)
Ilyen gyorsan dolgozik a Microsoft? Vagy valami hibádzik.
Ha jól emlékszem, korábban valaki már érdeklődött hasonló felől, please help... -
Don47
tag
Végre sikerült odáig jutnom, hogy megrendeljem a RB2-t (hosszas megfontolás után esett rá a választás). Jellemzően én is ráfaragtam az árfolyamokra... Két-három hete 42 000 lett volna, most 47.
Azt írják, a forint megint a rekordig gyengülhet. Süllyedő hajó.
Remélem, a box hamar befejezi a frankfurti vizitet.
-
Don47
tag
Akit esetleg érdekel, a game.co.uk-ra érdemes most felnézni. Mirror's Edge, EndWar kb. 6000 forint, fadobozos FarCry 2 Collector's Edition kb. 7500 forint.
-
Don47
tag
Siffredi, _ak_: Konvertálásra TMPGEnc 4.0 XPress-t használok, alatta Haali Media Splitter, CoreAVC, AC3Filter, és a 610-es ffdshow dolgozik. Bonyolultnak tűnik, de egyszer kell felrakni, beállítani és onnantól tényleg mindent lehet állítani a konvertálás folyamatán. Van egyszerűbb mód is, Xilisoft HD Video Converter nevű program, a folyamat ugyanolyan hosszú (lévén cpu függő), viszont a TMPGEnc+társainál jelentősen kevesebb beállítási lehetőség van, amik valljuk be, néha nagyon jól jönnek.
-
Don47
tag
válasz
Siffredi #23324 üzenetére
Menni fog az 1080p is, csak figyelj a beállításokra a konvertálásnál (wmv-hd).
Én dvd-re sose írnék ilyesmit... ha megtartom a forrásfájl (mkv) minőségét, a film wmv hd-ben gyakran egy dl dvd-re sem fér fel. (Illetve felférne, de az már a bitráta rovására megy.) Én csak átkonvertálom, rajtahagyom a gépen, és Media Centeren keresztül nézem meg. Szerintem ez a legegyszerűbb, és így még a méret sem korlátoz. -
Don47
tag
válasz
Coyote2000 #23236 üzenetére
Az enyém Falcon, 2 és fél hónapja vettem újonnan. Leállítás előtt mindig járattam 10 percet a dashboardban - ami utólag teljes hülyeségnek bizonyult, mert múlt héten elkapta a gépet a RRoD. És ha jól tudom, nem én vagyok az egyedüli nyertes a falconosok közül.
Egy barátom legelső szériás 360-a viszont évek óta gond nélkül megy. Tudom, két gépből nem lehet következtetést levonni, de ez jó példa arra, hogy sajnos minden megeshet.
-
Don47
tag
Bocsánat, már meg is kaptam a választ.
-
Don47
tag
Boldog új évet mindenkinek!
Az én évem fantasztikusan indult. 3 piros led.
Játszottam vagy 3 órát, aztán (mint mindig), kilépés után még hagytam, hadd járjon a dashboardban vagy 10 percet. Átmentem a másik szobába, mire visszamentem az xbox már nem ment, csak villogott...pont így: [link]
Kinyomtam, majd bekapcsoltam, és működött. A dashboardban hagytam állni, kíváncsi voltam, ismét előjön-e... 5 perc nem telt el, ugyanúgy leállt és 3 led.Hibakódot, vagy ilyesmit nem írt ki, egyszerűen leállt. Eddig "csak" annyi baj volt vele, hogy legalább hetente egyszer teljesen lefagyott... Mit javasoltok? Ez már a microsoft hatásköre? (Falcon, 2 hónapja vettem.)
-
Don47
tag
Írjátok már meg please, hogy kinek hányszor fagyott le teljesen az xboxa
(elegem van, hogy az enyém minden héten ezt csinálja).
-
-
Don47
tag
Már megint fagy az xbox.
De ilyen még nem volt, hogy mindig ugyanott. Far Cry 2-nél mikor betölteném a mentett állást, megjelenik (vagy meg sem jelenik) a Loading felirat, és beáll az egész. Kinyomom a boxot, restart, mégegyszer. Megint fagy. Harmadszor is... stb...
Mit vétettem... -
Don47
tag
A Jasper témához hozzátenném, hogy a legelső Falconok is a régebbi 203W-os táppal érkeztek, feltehetően a maradék készlet miatt. Valószínű, hogy a legelső Jasperek dobozaiba is még 175W-os táp kerül.
-
Don47
tag
Ma is lefagyott a box...
GH3 demó alatt (három órája volt bekapcsolva). Kezdek tényleg ideges lenni.
-
Don47
tag
válasz
(Kolombusz) #20185 üzenetére
Nem hosszadalmas, csak úgy tűnik. Az encoding nagyon hamar elkezdhető, igazából a végeredményre kell várni. Régi egymagos procival 33 óra volt egy 720p film mkv-ból wmv HD-ba. A TMPGEnc 4.0 Xpress nevű progit használom, néhány segédprogrammal (Haali splitter, coreAVC, AC3filter).
-
Don47
tag
+ Az új dash gyorsabban kapcsolódik a gép media centeréhez, mint a régi (kb. negyedannyi idő alatt)
- Viszont a HD filmjeim ugyanúgy meg-megállnak, csak furcsamód most más helyeken.
-
Don47
tag
Erre senki?
[link] -
Don47
tag
Ha már itt tartunk, van egy másik gondom is a boxszal. A gép és a box látják egymást a routeren át (media center extender). Amikor a gépen tárolt HD filmet nézek az xboxon, bizonyos helyeken a film megáll 1 mp-re, aztán folytatódik...
Átlagban úgy tízpercenként, és mindig ugyanazokon a helyeken. Viszont ha gépen nézem meg, akkor végig folyamatos, viszont ugrik a HDTV-feeling meg az 5.1...
Mi okozhatja a problémát?
-
Don47
tag
Rendszertelen. Szombatonként előfordul, hogy hét-nyolc órákat van bekapcsolva a box, ebből legalább három óra az, amíg csak letölt (sokat demózok). Egyszer fagyott le így, Double Agent betöltés alatt.
Ma 3 óra után fagyott le, de ez nem volt játék csak dashboard (media center, zene), aztán mikor hd filmet kezdtem nézni akkor 10 perc után beállt...(korábban már lejátszottam ezt a filmet és nem volt gond, szóval tanácstalan vagyok.)
Aktív témák
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- War Thunder - MMO Combat Game
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest