Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Mobil flották
- Távozik az Apple vezérigazgatója
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
Mert ez az OS úgy működik, hogy a CPU idejét időszeletekre osztja és ezeket adja ki az egyes taskoknak a futáshoz (azonos prioritást feltételezve). Ugyan nem látszik (minimális mértékben használják csak a CPU-t), de nyugalomban is fut néhány task, ami ezekből felhasznál bizonyos mennyiséget. Ha van mondjuk 3 ilyen task, meg mellé egy WinRAR, akkor 4 felé oszlik a CPU teljesítménye és ebből a WinRAR kap 1-et, ha bekapcsolod a multithreading-et, akkor ugyanez (legalább, bár úgy tudom, a WinRAR csak 2 szálon képes futni) 5 felé oszlik és ebből a WinRAR 2-t kap. Persze nem ugyanolyan arányban terhelik a CPU-t, ill. elég vázlatos az OS ütemezőjének a leírása, de talán érthető az analógia.

-
DeadMeat
nagyúr
[link]
Config az adataimnal,a tobbi a kepen latszik
-
dokar
addikt
vki mondja már meg, hogy unomagos proci esetén ha bekapcsoljuk a ''Multithreading''-et a tesztnél, akkor hogy-hogy jobb eredmény kapunk?

-
westlake
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
[link]
elokelo 13. hely.. lesz ez meg jobb is.. mondjuk, ha beraksz meg egy modult
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
1233kb/s
[link] -
válasz
westlake
üzenetére
/OFF
Naaaa jóóóól van, bocs, hogy nem xps-t vettem
különben is, 1920x1200ben még szebb lenne, de már igy is megvakulok
. Amúgy meg az milyen dolog, hogy nem Te vagy az első a saját listádban?
.
Ja és sorszámot is téptem, enyém a 2153-ik.
/ON
Na majd a quantum gépemmel megnézzük a memória sávszélt, de még a szinapszisokat tökéletesitenem kell az idegsejtek között.
További sok sikert a topichoz, jó ötlet! -
westlake
félisten
csak egy kerdes vagg a topikba, a tobbit nem itt kellett volna feltenned.. a winrar a memoria savszelesseget meri.. rettentoen erzekeny az idozitesekre.. termeszetesen a magasabb memoria sebesseg jotekony hatassal van a vegeredmenyre is.. alig szamit valamit a proci sebessege.. a memoriaknak nem azt, ha csokkented az idoziteseket.. maximum szetfagy a geped.. igen, a memset progival be lehet allitani az idoziteseket, de ha ilyeneket kerdezel,akkor en nem ajanlanam neked az ilyen szintu tuningot..
[Szerkesztve] -
DENON
tag
Jol gondolom hogy a memset progi ban be is lehet állítani a memória időzitéseket ?
Mitől függ egyébként ez a winrar os teszt ?
Nagy FSB vagy jo időzítések ?
Mód:
Árt a memóriának ha csökkentem az időzitéseket ?
Be állítsam a bisba auto helyet 800 ra a memóriát ?
[Szerkesztve] -
Pietrosz
addikt
Javítottam kicsit:
1391 kB/s
[link]
A lap Gigabyte S3-ra változott.
[Szerkesztve] -
laragirl83
őstag
1264KB/s

[link]
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
sorry, de a topik lenyege nem az, hogy a winrar benchmark reszevel probaljak egy korkepet adni mindenfele gep tudasarol.. a topik lenyege inkabb az, hogy versengjenek az emberek, hogy minel magasabb eredmenyeket erjenek el memoriasavszelessegben.. (mivel a winrar mutatja ki legjobban ezt) mar mastol is akartam kerni, hogy 1000kb/s alatti eredmenyeket ne linkeljenek.. nem sok ertelmet latom..
''U.I.: Ja és Westlake-t utálom'' tepj egy sorszamot es huzzal a sor vegere
ui: szar a nootid kepe![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
afterburner_
őstag
nalam nem tom mi a gaz..valszeg az nb hutest is cserelnem kellene... igaz neked a procid is jobb es ugy tudom
nekem 430-ig birta a p5w dhban de ott csak superpi 1m-ezni tudtam
meg a memoriaim mostanaban azt szoktak csinalni 12 ora eleltevel, restartolgat...meg a prime mp-kent hibat dob...aztan bekapcsolasra sem reagal a gep ha kikapcsolom..ugyan ez a szitu p5b deluxeban is! persze amikor elindul a gép, feltamad, prime atomstabil csak 12 ora utan egyszeruen meghulyul...es utana 1 mp-kent hibat dob a prime.....
most azt neztem valszeg a hutes ami szar a memokon mert az egyik modulon ami szarakszik azon kifele allnak a borda szelei msot ruhacsipesszel van megfogatva
majd így is tesztelem biztosan az e a gond...csak nem akarom leszedni a gyari bordat mert 1 ragasztva van . 2. meg odaveszne a gari ha cserelesre jut a sor 
-
Achill3uS
nagyúr
nah, lemértem a notimat is

[link]
115 KB/s
P3-M 750MHz 512L2
256MB DDR200 (auto idözitésen - cpuz se ismeri
)
[Szerkesztve] -
válasz
afterburner_
üzenetére
27 MB-ig nekem tud 2096-ot is, de aztán felforr, és bedől a rencer.
De már jön a hűtés. 
-
Magam is lefuttattam ezt a tesztet, tudom, hogy sereghajtó leszek, de legalább legyen fogalma az embereknek arról, hogy egy ilyen régebbi Dothan rendszer mit teljesít.
Az Aerot azért nem kapcsolatm ki, mert 1%-os különbség se volt, ha nem volt bekapcsolva.
Konfig::
HP NX8220
CPU: Pentium M 740 | Dothan | 2MB l2 cache
RAM: 2x1024MB Samsung 667@553 (micsoda tuning
)
HDD: Hitachi Travelstar | 60GB | 8MB cache | 7200RPM (HTE726060M9AT00)
Eredmény: 459 kB/s

-többször is lefuttattam 200ig, csak most véletlen belekattintottam, és nem volt kedvem megint megvárni a 200-at, de 200-al is ugyanennyi jött ki
Screenshot mellékelve - A 3 CPU-Z fül és a WRAR:
[link]
U.I.: Ja és Westlake-t utálom
-
westlake
félisten
az imageshack-al nincs semmi baj.. neha kicsit lassu..
#365: koszi
#366: #359 vastagbetus resze
#367: ahol latszik a 4. ertek, azt is beirom.. nem igazan ertem, miert irod, hogy 939-es az eredmenyed
#368: eredetileg nevenken mindig a legmagasabb eredmeny kerult volna be, de mivel ''szetszedtem a listat, lehet mindenkinek egy 512-es es egy 1024-es eredmenye is..
[Szerkesztve] -
afterburner_
őstag
2048 - igaz itt nem mukodott a cpu z, illetve memset safe modban...
425-os fsb cl3-3-3-4
[link]
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
válasz
westlake
üzenetére
En ezt hasznalom, de ez Beta 3.1 :[link]

-add support for 680i chipset.
-add reading frequency for all chipsets,(except for 680i),
but possible bug with this fonction,ratio fsb:dram is a very
gas-works on 9xx chipsets.
-Changing reading memory size
-add values fot tRAS on 975 chipset
-some bugs corrected. -
Zoli329
addikt
Szép és jobban áttekinthető lett a lista, grat

Esetleg nem gondolkozol azon, hogy egy saját tárhelyre dobd fel az eredmények képeit? Mert némely képeket törölnek innen onnan és akkor nem látni később, miről volt szó pontosan...
Ui.: Van memset 3.1...
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
kicsit atalakitottam a listat.. mivel koztudott teny, hogy 512-es modulokkal sokkal konnyebb magas savszelesseget elerni, kulonvalasztottam a 1024mb-os eredmenyektol [link]
#358: mert eppen atalakitas kozben kaptad el az oldalt.. nezd meg most
jajj.. en is elso voltam egy pillanatig
mostantol kezdve tenyleg csak az az eredmeny kerulhet be a listaba, ami eleget tesz a kovetelmenyeknek
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
westlake
üzenetére
azt hittem a Winrar bechmark-ról nem bűn beszélgetni a saját topicjában..
ez a téma pedig igen közel van a memória tuninghoz, szóval elkerülhetetlen, hogy az emberek kérdezgessenek a dologról sztem..
egyébként pedig hogy gondolod? valaki kérdez és oda válaszolok neki?
na mind1. -
westlake
félisten
a tapasztalatokkal legyszives faradjatok at a ddr2 tuning topikba.. ide az elert eredmenyeket kellene irni.. koszonom
[Szerkesztve] -
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
laragirl83
üzenetére
1.300v sztem

-
Achill3uS
nagyúr
válasz
afterburner_
üzenetére
bios-bol 2.4v, de hogy ez mennyit ad valóságban nem tudom, mert Over elvitte a multimétert

-
Fori23
őstag
Egyelőre ott a vége. Nagyobb feszekkel sem mentek le a tesztek mikor 430FSB-re tettem. Ennek több oka lehet:
1. idáig bírja a mem.vezérlő, 2:3-nál, 400FSB-ről, ClockGen-nel kikerülve a strappot
2. egyszrúen ennyit tud a ram
3. bármi más
Még annyi, hogy 2.35V, és 2.45V beállítása között ebben a lapban szerintem nem sok különbség lehet. Kimérni persze nemtudom -
Lalaboy
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Azok a feszultsegertek, amit a tuninggal is foglalkozok nagyivben elkerulnek!
Kulonben a gyarto altal megadott uzemi feszultsege a procinak, ramoknak, stb. 
-
Mania
senior tag
Nevezhetek a lassúságira...

[link] -
Gorneck
legenda
válasz
afterburner_
üzenetére
Erre a fajta bugra gondoltam...
-
-
Fori23
őstag
Holnapig megpróbálom, nyomok proc+ram-nak max feszt, de nemtom van-e tovább

Az biztos, hogy a winrar bench, nagyon lereagálja az időzítések csökkentését. 965-ben előnyös /több hátrányt mellett
/, hogy biosból több időzítéshez enged hozzá. Azt nem mondom, hogy jobb, vagy van olyan mint a 975 
-
Sárpac
nagyúr
Azért a cl3 és a 3600 mhz valamint a plussz 2mega összeségében ami hozza azt jóval több eredményt!Ráadásul a winrar 2megás csomagokkal dolgozik legalábbis a tesztben lejobb tudomásom szerint ami a 4megába simán beleférhet de a 2megába már nem.
Szal ram cl3 vs cl4 kb +15-20%, 4mega cache+10% no meg az órajel + a 975ös lap is természetesen!
-
Zoli329
addikt
Értem, köszönöm a felvilágosítást
Nem annyira vagyok még járatos az Intelben, de jövőre lehet másképp lesz... Egyébként ha 2x1M L2-es X2-m lenne az számítana pl Winrarban? Vagy csak az Intelnél fontos ez? Mert elég lassú ez az L2 nekem majdnem a ramjaim is mennek úgy 
800-on 3-3-4 csak 2.2V-al?
Nem rossz...
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
A 965-os lapok WinRaR teljesitmenye jocskan elmarad a 975-os lapoketol. 2. A 4Mb gyorsitotaras 6600-6700-....-ak teljesitmenye jobb WinRaR-ban, mint a 6300-6400-ake! Ezert is kapnak 965-os lapban, 6300-6400-as procikkal alig jobb eredmenyt, mint az X2-kkel!

Itt egy meresem 975-os lappal, 6600-as procival! A teszt nem WinRaR-ra kihegyzett, hanem a ramokat teszteltem! [link]
Ennel joval magasabb ertekeket lehet produkalni.
-
Zoli329
addikt
válasz
laragirl83
üzenetére
Akkor nem értem ezt az eredményt...
Egy 3ghz-en járó X2-vel 900as CL3-as rammal is lehetne 2000-t elérni? Kizárt...
[Szerkesztve] -
válasz
laragirl83
üzenetére
Ramok mennyin mennek? Mer inkább az az érdekes.

-
M3kk
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Dehogyis, gondolom a keprol nem egyertelmu, hogy mi, merre hany meter ( mhz, idozitesek, stb.) ( En nem tudom megnezni a kepet, azert gondolom csak
) -
Zoli329
addikt
válasz
laragirl83
üzenetére
Ez az eredmény minden alapon?
-
laragirl83
őstag

[link]
[Szerkesztve] -
deadguy
aktív tag
Jujj...410KB/s.... nem túl jó, mi?

-
westlake
félisten
en meg nem allitottam, hogy te allitottal ilyet.. olvastam mar ilyeneket.. teljesen mindegy ki mondta
aki ert a temahoz, az ugyis tudja, hogy o biztosan nem mondott ilyet
persze, mindenki hasznalja ugy, ahogy neki megfelel.. viszton azt nem szivelelem, amikot tudas nelkul badarasagokat bizonygatnak.. en pl. biztos nem veletlenul toltom a fel eletemet azzal, hogy ilyeneket leteszteljek.. kicsit ''faj'' amikor siman szembeszallnak velem, aztan meg kiderul, hogy o nem is nezett utana a dolgoknak, csak gondolta, hogy ugy van..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
egyebkent termeszetesen ha az fsb-hez nem nyulunk, akkor a memoriasebesseg felszorzasa gyorsit a rendszeren.. ezt soha nem is vitattam

csak olyankor durrant el az agyam, amikor azt olvastam, hogy ha asszinkron megy 1000-et a ram, akkor siman megy 1:1-ben is 1000-et.. vagy hogy asszinkron 900mhz ugyanolyan gyors, mint szinkron 900mhz.. nekem az ilyen mondatok lattan kinyilik a bicska a zsebemben
[Szerkesztve] -
westlake
félisten

tudtam, hogy egymas mellett beszelunk el... en nem azt mondtam, hogy azonos fsb - felszorzott ramsebessegnel jobb az 1:1 ballitas!! en azt bizonygatom mar osidok ota, hogy nemer semmi a felszorzas azonos memoriasebessegnel!! azert ez nem mindegy
nem veleltenul kopyztam mar be 100x a mereseimet a modboxrol.. megteszem megint
4:3 - 400mhz - r:5357mb/s w:4841mb/s c:3796mb/s l:82.3ns
1:1 - 533mhz - r:6647mb/s w:4867mb/s c:4715mb/s l:68.4ns
4:5 - 667mhz - r:6872mb/s w:4867mb/s c:5141mb/s l:64.9ns
3:4 - 712mhz - r:7596mb/s w:4866mb/s c:5264mb/s l:57.3ns
2:3 - 800mhz - r:7497mb/s w:4868mb/s c:5350mb/s l:59.2ns
3:5 - 890mhz - r:7784mb/s w:4867mb/s c:5464mb/s l:55.5ns
1:2 - 1068mhz - r:8161mb/s w:4866mb/s c:5576mb/s l:51.1ns kep (2.8 volt)
kivancsi voltam, hogy a 3:5-os beallitasnal elert savszelesseget 1:1-es beallitassal hany mhz-nel lehet elerni
1:1 - 632mhz r:7761mb/s w:5761mb/s c:5078mb/s l:58.7ns
es ez az utolso mondat a lenyeg!
(egyebkent hamarosan le fogom cserelni a progit winrar-ra.. ott jobban lathatoak a valtozasok.
[Szerkesztve] -
Fori23
őstag
válasz
westlake
üzenetére
Miért? Tudsz olyat, hogy javul az elérés, és romlik az írás olvasás?
Ha jobb 1:1-ben, akkor miért nem alapbeállítás 266FSB-hez az 533MHz mem? Ezt még a noname ramok is tuják CL3-nál.
Még azt nem értem, hogyha nem tesztelted ki, akkor miért mondod, hogy nem jobb az asszinkron? /965/
Mert Én megnéztem, és memória-értékeny teszteken szépen látható. Éppen a winrar bench-ben talán a legjobban, +1x%
Még a 6400-as C2D-vel:
8x400MHz
1:1/ 800MHz/4-4-4-12->1409
4:5/1000MHz/4-4-4-12->1526
2:3/1200MHz/5-5-5-15->1588 [link] /az everest még a régi verzió/ -
westlake
félisten
válasz
afterburner_
üzenetére
tobb lesz az, mint par ora
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
westlake
félisten
válasz
afterburner_
üzenetére
letaszitottad mekk-et a dobogorol

[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- A felhőbe ment terv: adj ötmilliárdot, kapsz százmilliárdot!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- E-roller topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Gumi és felni topik
- Crimson Desert
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- Apple iPad mini 4 (A1538) 128GB Wi-Fi Asztroszürke
- Huawei Watch GT 3 42 mm 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- HP EliteBook 840 G10 13. gen i5, 16GB DDR5, prémium üzleti laptop! 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

MAjd legkozelebb potolom,es akkor beirhatsz.

.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)