Hirdetés
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- 10x-es zoomkamerát visz a Realme Barcelonába ultravalónak
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Pontosan ekkor érkezik a One UI 7
Aktív témák
-
-
bobsys
veterán
válasz
CsiguszMaxim #32844 üzenetére
woland_y2k adta a programot en adom az SHA1 hash-eket
Windows 7 Home Premium (x64) - DVD (English)
336779EA6B65F63E11A609B4D021439C47AB315BWindows 7 Home Premium (x86) - DVD (English)
CC9D8220B2179E784D85BF1EA98D2EE2190D534F -
bobsys
veterán
válasz
CsiguszMaxim #32842 üzenetére
Tokmindegy honnan telepited. Ha mar letoltesz valhonnan egyet akkor hasonlitsd ossze az MD5 hashet az eredeti telepitokeszlet hashel. Ha ugyanaz akkor gond nincsen, lehet telepiteni.
-
bobsys
veterán
Akkor jon a kenyelmetlenebb modszer.
A WU ezt a ket oldalt hasznalja
download.windowsupdate.com
v5.windowsupdate.microsoft.com
Ip cimek amik ezekhez az oldalakhoz tartoznak:
92.122.49.17
92.122.49.73
65.55.184.152
Parancssorbol felveszel uj routing szabalyt es megmondod, hogy a fenti IPkhez melyik interfacet hasznalja -
bobsys
veterán
válasz
oilver1 #32816 üzenetére
Amit Morden24 emlit, hogy "Az alaplapnak (azaz inkább a chipsetnek, integrált hangkarinak stb.), ide bővítőkártyának utánanéznék típus szerint, hogy van-e megfelelő driver, illetve hogy nincsenek-e problémák vele" arra van egy jo kis program. Neve Windows 7 Upgrade Advisor es letoltheto innen. Ez szepen kidobja azt a hardvert ami nem fog menni Windows 7 alatt.
-
bobsys
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #32793 üzenetére
Bocs en el is siklottam felette. Termeszetesen woland_y2k jol mondta. Nem kell elotte Vistat felpakolnod. -
bobsys
veterán
a program amit keresel WAIK ezzel normálisan ki lehetne jelölni hogy mit akarok telepíteni és mit nem
Soha nem jutott eszembe priorizalni a bongeszest. Nem tudom elkepzelni, hogy mi miatt kell nalad ezt tenni, mert hiszem gondolom percek alatt tolt be egy websiteot.
Meg annyit, hogy a Windows regota nem csak operacios rendszer hanem egy szolgaltatas/komplett termek resze amiben a core os funkciok is ott vannak termeszetesen
#32752) Morden24 sirva, fetrengos smiley
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
válasz
animatrix11 #32702 üzenetére
woland_y2k megoldasa [itt]
-
bobsys
veterán
válasz
animatrix11 #32694 üzenetére
A kovetkezo group policy objektumot kell megvaltoztatni
Computer Configuration\Windows Settings\Security Settings\Local Policies\Security Options\Interactive logon: Number of previous logons to cache (in case domain controller is not available)
-
bobsys
veterán
Szedd le a .NET Framework 4.0at a .NET Framework Cleanup Tool programmal
Es installald ujra a Framework 4.0at -
bobsys
veterán
válasz
12-es csaj #32564 üzenetére
A legutolso szokasos patch tuesday (nov. 9.) kereteben nem jott ki operacios rendszerhez frissties csak office es foerfont.
(#32566) föccer Angol amazonon a magyar oem araert dobozosat kapsz (32 es 64 bites telepitomedia, nincs gephez kotve)
-
bobsys
veterán
válasz
Delvecchio #32554 üzenetére
Számit az, hogy minden más partició xp-ben lett létrehozva?
nemTuning: a proci van emelve 15%-al. Közrejáccik ezis?
igen, ne legyen huzva a gep -
bobsys
veterán
válasz
anonymus89 #32537 üzenetére
Tulajdonba kell venni a masik particiot, konyvtarakat. Particio tulajdonsagai, security ful, advanced beallitasok
-
bobsys
veterán
Na rajottem a magyarazatra. A truecryptel meghajto titkositasa illetve irasa olvasasa altalad tortenik a backup pedig a system user neveben fut. Probald meg, hogy a titkositott meghajton megosztasz egy konyvtarat, majd ezt a megosztott konyvtarat meghajtokent felcsatolod es erre a felcsatolt meghajtora csinalod a backupot.
Vagy nem is kell felcsatolni eleg ha megadod az unc patht.[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
válasz
WonderCSabo #32435 üzenetére
Synctoy, talan alapbol benne is van a windows 7ben.
-
bobsys
veterán
Hotmailben matol titkosithato a teljese forgalom, nemcsak a bejelentkezes.
-
bobsys
veterán
válasz
fgordon #32379 üzenetére
WAIK, oszt olyan telepitokeszletet csinalsz magadnak amilyet akarsz, annyi ram foglalassal amennyivel akarod
a servicezek egymasra epulese nem bonyolultabb, mint az xpnel csak talan tobb service van
virtualis gepkent hasznalni szavak alatt gondolom mint host os erted mert guestkent megoldja a hipervisor (lapozas, ballooning stb.) ha kevesebb a ram mint kene
host oskent pedig tadaaam fogja es szepen kilapozza azokat a dolgokat amik eppen nem kellenek a memoriaban es igy lesz hely a guest oseknekegy masik topicban irtad
Máshogy látjuk a memória kérdést. Én szeretem tudni, hogy mi van a memóriában, mi mire használja, és míg XP-nél kb lehet tudni, Win7-nél már nem igazán, annyi a process... De túlléptem már ezen, hogy csak engem érdekelnek az ilyenek
Szeretnem leszogezni, hogy lehet tudni, hogy melyik process mire valo es melyik folyamat mogott milyen service van[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #32344 üzenetére
Ugy gondolom nincsen. Egyszerre toljak ki oket valamikor este magyar ido szerint (10 A.M. Pacific Time)
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #32339 üzenetére
Latom kellett volna raknom egy smileyt, vagy kiirni, hogy ironia on.
-
bobsys
veterán
Hubaze most nezem 2 gigabol 1.45ot eszik ez a szarfos. Kar volt feltenni SP1 elott. Azert van a ram, hogy uresen alljon. Legalabbis en azert vettem, nehogyma teleszemetlje minden szarral barmikor szuksegem lehet ra es en ugyis jobban optimalizalom a ram es cpu terhelest mint ez a szarfos winfos, redmondban ugysem tudnak programzoni dillettans az egesz csapat.
-
bobsys
veterán
Minden honap masodik keddjen adja ki a Microsoft a frissiteseket. Oktober 12 eppen a honap masodik keddje, ebbol kovetkezik, hogy a kovetkezo adag holnap jon (magyar ido szerint 8 ora fele). Ez alol csak az igazan kritikus amit a felfedezes utan par nappal kitoltnak WUra, de ilyen azert keves van.
-
bobsys
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #32297 üzenetére
Pontosan
-
bobsys
veterán
válasz
#95590400 #32294 üzenetére
A program files tulajdonsagaibol rakj be egy kepet a security fulon levo beallitasokrol
(#32293) Fire/SOUL/CD En tudom, mik a default jogosultsagok, en azt mondtam, hogy ntfs szinten is kell hogy legyen a halozati userhez jogosultsag hozzarendelve (vagy a mindeki csoportnak). Nalam a halozatrol nem fernek hozza es nemcsak azert mert nincs megosztva hanem azert is mert nincs hozzadva az authenticated users vagy mas group a mappahoz.
-
bobsys
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #32291 üzenetére
Ezt nem tudtam, hogy alapertelmezetten benne van, mert mint irtam domain tag gepnel nincsen.
-
bobsys
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #32289 üzenetére
NTFS jog=security ful
A hozzaferes kezeles ugy nez ki, hogy elsonek megnezi, hogy a sharehez milyen jogaid vannak, majd ha azok rendben vannak akkor mesz tovabb filerendszer szintre es ott szinten megnezi, hogy milyen jogosultsagod van (NTFS=file rendszer szintu hozzaferes). Ertelemszeruen a legszukebb keresztmetszett lesz az effektiv jogosultsag. NTFS szinten akkor by default (vagy az otthoni csoport letrehozasakor) benne van egy all users read jog. Ezt nemtudom csekkolni, mert domain tag gepkent itt ilyen nincs. -
bobsys
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #32287 üzenetére
NTFS szinten is addni kell read jogot
-
bobsys
veterán
válasz
Morden24 #32278 üzenetére
De ha nem lennel lusta es visszaolvastal volna, akkor pont ezt mondtam, hogy ujretelepitesnel nem torol semmit a windows. Igaz azzal nemtudok mit kezdeni, hogy formazni kell, mert kulonben nem lesz jo a telepites a regi windows beleszemetel az ujba. Ahogy irod az nem biztonsag, hogy masik particion van valami. Az egy masik hdd, de konyv szerint egy fizikailag is masik adathordozo a gephazon kivul.
-
bobsys
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #32263 üzenetére
1. Ha bedol a rendszer, mert mindenki informatikus es ert hozza, akkor sincs gaz, ujratelepitesnel nem torol semmit megy a windows old mappaba a cucc aztan kesz.
2. A 100 megas particio nem tudom miert para, azt tudom itt par embert zavart (mert ugye arrol mennek a kemprogramok amik jelentenek a microsoftnak es az usanak meg a jogvedo maffiazna meg a cionistaknak)
Eleg lett volna azt irnod, hogy Bitlocker miatt nem ajanlod, tudom mire valo
Hidd el ami egyszer elfogyhat el is fog, felrakjak 40gigas particiora felmegy melle 2 jatek 1 office par program es 2 dvd aztan hipp-hopp mar meg sincs a 40 giga.rendszereden körmérkőzést játszanak a vírusok a bennmaradásért...
Elsem indulnak a nem elegseges jogosultsagok miatt -
bobsys
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #32253 üzenetére
Miert ragaszkodtok ehhez a 2 particios dologhoz? Nem ertem. Egy particoval is teljesen jol mukodik. Csak szivas van, mert elfogy a hely a rendszer alol.
-
bobsys
veterán
válasz
PowerBuldog #32152 üzenetére
eh, ugyanezt irtam le neked
-
bobsys
veterán
válasz
Estebanito #32097 üzenetére
Dobozosan, oemkent vagy geppel egyutt vetted a windowst?
-
bobsys
veterán
válasz
PowerBuldog #32056 üzenetére
xpn belul add ki a netstat -a parancsot es nezd meg, hogy a 3389es port nyitva van-e
ilyesmit keressTCP x.y.z.v:3389 gepnev:0 LISTENING
Egy kicsit durvabb modszer, hogy elinditod es mikor bezarod a virtual xp abalakat akkor a force shut downt valasztod. Ezek utan bekapcsolod ujra es akar meg mukodni is mukodhet.
-
-
bobsys
veterán
válasz
apollo12 #31982 üzenetére
ezt is megkene probalni
(#31980) Zenador
Valaki rájött már, hogy mitől tűnik el a gyorsindítás! Mit kell beállítani, hogy ÁLLANDÓAN ott maradjon, úgy mint a Windows XP-ben?
visszarakod az xpt, a gyorsinditast kivettek, helyette van superbar ami a gyorsinditas is
tok ugyanott van, tok ugyanugy mukodik csak van egyeb funkcioja is -
bobsys
veterán
válasz
apollo12 #31969 üzenetére
1.Helyezze be a telepítőlemezt.
2.Indítsa újra a számítógépet.
Kattintson a Start gombra , majd a Zárolás gomb melletti nyílra , végül az Újraindítás gombra.
3.Ha a rendszer kéri, tetszőleges billentyű lenyomásával indítsa el a Windows rendszert a telepítőlemezről. Ha a számítógép úgy van beállítva, hogy ne induljon CD-ről vagy DVD-ről, tanulmányozza a dokumentációját.
4.Jelölje ki a nyelvi beállításokat, majd kattintson a Tovább gombra.
5.Válassza a Számítógép javítása lehetőséget.
6.Jelölje ki a javítani kívánt operációs rendszert, majd kattintson a Tovább gombra.
7.A Rendszer-helyreállítási beállítások menüben kattintással indítsa el a kívánt eszközt.
-
bobsys
veterán
válasz
gyáliSanyi #31963 üzenetére
En hagynam, hogy a rendszer allapitsa meg es kezelje a lapozofile mertet
a Processzorvezérlést reszet meg nem is ertem, melleraksz egy kis L3 cachet esetleg RISC procit huzalozol belole vagy mi? -
bobsys
veterán
válasz
nfsu17 #31911 üzenetére
a hivatalos valasz microsoftol
On Tuesday Microsoft released KB 976902 to customers of Windows 7 through Windows Update. This update was pre-maturely released in English and the KB article had not been published yet. We are in the process of releasing the KB Article so users have more information about the update. This update is a Servicing Stack Update, which can’t be uninstalled. The update will be released at a later date, and it will be required to ensure compatibility with some future updates.
If you have already installed the update, there is no action required – there is no impact from the update being on your system. We apologize for any confusion this update may have caused.
Also, for extra context – Microsoft did a similar update when we were about to release the SP1 beta (what’s known as a “service stack” update – it helps the OS recognize and work better with the service pack code). As things like a service pack in development hit new milestones (i.e. we just hit RC, before that it was beta), the service stack update gets updated. That’s why folks don’t need to worry about removing it.
-
bobsys
veterán
válasz
Morden24 #31817 üzenetére
Masnaposan dolgozni szoktam
Ma ilyenekkel tomom a fejem, hogy asszondja Systems Security, Network Infrastructure Attacks, WLAN Security, Access Control, Assessments and Audits, Cryptography, Organizational Security.
Erdekes, erdekel a tema szo se rola, de lassan befejezem mara. Nezem a treninget es vissza kell tekernem, mert nem emlekszem mi volt 5 percel ezelott. Nemsokara jon a Kindle 3 es akkor nem kell olvasnom a szar monitor elott, eleg lesz csak a videokat megnezni rajta. -
bobsys
veterán
Megjelent par uj desktop theme windows 7re, koztuk Halo illetve Halloween tema is.
[link]
A Halloweenes jopofa[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy ruhás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Linux kezdőknek
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET/PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc
- Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii (Steam)