Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
Szerintem én se küzdök tovább vele, közlöm az emberkékkel, hogy ennyi idő alatt nem lehet megcsinálni, meg tessék rendesen kifizetni a teljes migráláshoz az óradíjat
A Product ID-s story:
Egy másik ügyfél boltolt a helyi vateráról egy DL380 G4-et ócsópénzért. Beüzemelték egy trial Server 2K3 Standard-el meg egy trial SQL 2005-el. A project lényege volt a reporting services tesztelése, hogy miként tudnak egy MySql DB-ből linked database-el gyorsan, hatékonyan riportokat készíteni. Ezzel kiváltva a sok manuális excel-es bohóckodás. Szépen lassan haladt a project egyre jobb eredményekkel, végül úgy döntöttek, hogy oké, megvesszük a licensz-t hozzá. Egy OEM licensz megvásárlásra került, aztán jött a pofáraesés
A Server 2K3 trial-ban nem úgy megy, hogy csak beírod az legális serialt, aztán kiírja, hogy köszönjük az aktiválást és mindenki boldog. MS szerint, CD be, és upgrade telepítést kell nyomni. Oké, megértettük
CD be, kövér error, upgrade not supported
Reinstall nem játszik, SQL-ben kb 1000 munkaóra eddig.
Kis utánajárás, azért problémázik mert nem azonos a trial product ID-je mint a CD-n lévő i386\setupp.ini-ben. Regedit elő, rákerestem a system properties-ben lévő Product ID-re, kicseréltem az összes helyen ahol tudtam a CD-n lévőre persze hozzá kellett adni a -OEM- et plusz az eredeti maradék részét. (a wpa részen nem lehet, de ez nem is gond)
Amúgy itt a lista a product id-k első részéről: [link]Eztán lefutott az upgrade, még a .net-et meg 1-2 dolgot meg kellett rugdalni, hogy működjön minden.
-
kraftxld
félisten
Röviden a sztori:
Van egy gép, szerintem már kiheréltek belőle mindent, korábban SBS 2000 lehetett. Jelenleg sima terminal serverként üzemel, mint domain member és ezt szeretnénk 2003-ra migrálni. A 2003 telepítő közli az elején, hogy bocsi, SBS2000-ről nem járható út az upgrade. Tudom, hogy rendes helyen simán csak telepítek egy 2003-at, rá TS-t, meg a progikat, de elég sok program van a szerveren, és 3-4-5 óra (ne is kérdezd ki volt az a marha aki ennyi időt adott egy szerver migrálásra) alatt le kellene zavarni.
Ja, ami kimaradt: saját szabadidőben azért bütyköltem egy kicsit még. Elhoztam a szervert egy image file-ban, beüzemeltem vmware alá.
Win2k std telepítővel végigmegy egy upgrade, de ugyanúgy SBS marad.
A win2k3 telepítő ebből a reg key-ből szedi a rendszer adatait:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\ProductOptions]
"ProductType"="ServerNT"
"ProductSuite"=hex(7):54,00,65,00,72,00,6d,00,69,00,6e,00,61,00,6c,00,20,00,53,\
00,65,00,72,00,76,00,65,00,72,00,00,00,00,00A product suite-t sajna nem tudom piszkálni
Másrészt, mivel OEM 2k3-ra kell upgrade-olni, a product id-t is bütykölni kell, ez már rutinból megy
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest