Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kraftxld

félisten

válasz bobsys #50 üzenetére

Szerintem én se küzdök tovább vele, közlöm az emberkékkel, hogy ennyi idő alatt nem lehet megcsinálni, meg tessék rendesen kifizetni a teljes migráláshoz az óradíjat :)

A Product ID-s story:

Egy másik ügyfél boltolt a helyi vateráról egy DL380 G4-et ócsópénzért. Beüzemelték egy trial Server 2K3 Standard-el meg egy trial SQL 2005-el. A project lényege volt a reporting services tesztelése, hogy miként tudnak egy MySql DB-ből linked database-el gyorsan, hatékonyan riportokat készíteni. Ezzel kiváltva a sok manuális excel-es bohóckodás. Szépen lassan haladt a project egyre jobb eredményekkel, végül úgy döntöttek, hogy oké, megvesszük a licensz-t hozzá. Egy OEM licensz megvásárlásra került, aztán jött a pofáraesés :)
    A Server 2K3 trial-ban nem úgy megy, hogy csak beírod az legális serialt, aztán kiírja, hogy köszönjük az aktiválást és mindenki boldog. MS szerint, CD be, és upgrade telepítést kell nyomni. Oké, megértettük :)
    CD be, kövér error, upgrade not supported :W
    Reinstall nem játszik, SQL-ben kb 1000 munkaóra eddig.
    Kis utánajárás, azért problémázik mert nem azonos a trial product ID-je mint a CD-n lévő i386\setupp.ini-ben. Regedit elő, rákerestem a system properties-ben lévő Product ID-re, kicseréltem az összes helyen ahol tudtam a CD-n lévőre persze hozzá kellett adni a -OEM- et plusz az eredeti maradék részét. (a wpa részen nem lehet, de ez nem is gond)
    Amúgy itt a lista a product id-k első részéről: [link]

Eztán lefutott az upgrade, még a .net-et meg 1-2 dolgot meg kellett rugdalni, hogy működjön minden.

• kraftxld

félisten

válasz bobsys #48 üzenetére

Röviden a sztori:
    Van egy gép, szerintem már kiheréltek belőle mindent, korábban SBS 2000 lehetett. Jelenleg sima terminal serverként üzemel, mint domain member és ezt szeretnénk 2003-ra migrálni. A 2003 telepítő közli az elején, hogy bocsi, SBS2000-ről nem járható út az upgrade. Tudom, hogy rendes helyen simán csak telepítek egy 2003-at, rá TS-t, meg a progikat, de elég sok program van a szerveren, és 3-4-5 óra (ne is kérdezd ki volt az a marha aki ennyi időt adott egy szerver migrálásra :D ) alatt le kellene zavarni.

Ja, ami kimaradt: saját szabadidőben azért bütyköltem egy kicsit még. Elhoztam a szervert egy image file-ban, beüzemeltem vmware alá.
    Win2k std telepítővel végigmegy egy upgrade, de ugyanúgy SBS marad.
    A win2k3 telepítő ebből a reg key-ből szedi a rendszer adatait:
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\ProductOptions]
    "ProductType"="ServerNT"
    "ProductSuite"=hex(7):54,00,65,00,72,00,6d,00,69,00,6e,00,61,00,6c,00,20,00,53,\
    00,65,00,72,00,76,00,65,00,72,00,00,00,00,00

A product suite-t sajna nem tudom piszkálni :(
    Másrészt, mivel OEM 2k3-ra kell upgrade-olni, a product id-t is bütykölni kell, ez már rutinból megy :D

• p4t4

csendes tag

válasz bobsys #6 üzenetére

De....
    De miért? Én így tanultam....
    Nyomjam automatikusra?
    Válaszolj majd :R :R :R

Új hozzászólás Aktív témák